5 Haziran 2011 Pazar

Diyet Yapmadan da Zayıflamak Kolay

Aktardan keten tohumu alıp güzelce çektirin. Hersabah aç karnına 1-2 çay kaşığı yiyin. Yarım saat sonra kahvaltınızı yapın. Diyet yapmak çok meşakkatli bir iştir. Herkes doyacağı kadar yemek yer ve böylece de mutlu olur. Bu mutluluğu da kimse kimseye çok görmesin.
           Bunun yerine böyle iştah kapatıcı ve yağ yakmayı kolaylaştırıcı ürünler kullanıp, biraz da yürüyüş yaparsanız kısa sürede istediğiniz forma kavuşursunuz. Ben her türlü yöntemi denedim. Sporu bıraktığınızda tekrar başlamak çok zordur. Fakat başlamak diye düşünmezseniz, her fırsat bulduğunuzda 5 dakika da olsa yürüyüş yaparsanız hiç bırakmamış olursunuz zaten.
           Hele bir de 35 yaşına gelmişseniz, kaslar erimeye başlar. Yerini yağ kütlelerine bırakır. Ama eğer spora devam ediyorsanız kaslarınız erimeden çevik bir vücutla yaşlılığı hiç yıkılmadan karşılarsınız. Keten tohumunu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunun yanısıra yeşil çay ve ezilmiş çörekotu da zayıflamaya yardımcı ürünlerdir.
            Günlük 1 çay kaşığı keten tohumunu havanda dövün. 1-2 yudum su ile birklikte için. 1 ay düzenli olarak kullanın. 1 hafta-10 gün kadar ara verin. Yine bir ay kullanın yine 1 hafta -10 gün ara verin. Yani hiç bir kürü alışkanlık haline getirerek aralıksız kulanmayın.
     

Balık Pişirirken Kokmaması İçin Ne Yapmak Lazım


Kış mevsiminin vazgeçilmezi balık... Yerken güzeldir, fakat temizliği ve kokusunu gidermek de bir o kadar zordur. En azından püf noktasını bilmeyenler için bu dahada bunaltıcıdır. Hoş olmayan bu kokunun olmaması için daha en baştan pişireceğiniz kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı koyarsanız etrafa kötü koku yayılmasını önlemiş olursunuz.

Doğalgaz Faturasının Az Gelmesi İçin Ne Yapmak Lazım

Dış duvar izolasyonu, çatı izolasyonu, sızdırmazlık önlemi... Bütün bunlar bir yana, hava şartları ne olursa olsun, Kombinizi kısık ayarda uzun süre çalıştırmak yerine, yüksek ayarda kısa sürede evinizi ısıtıp derhal  kombiyi kapatın. Eviniz yada işyeriniz soğumaya başlayınca tekrar aynı şekilde kısa sürede ısıtıp kombiyi hemen kapatın. Kombi açık kaldığı sürece çalışıp faturayı yükseltiyor, buna hiç gerek yok. Hep kısık ayarda hep soğuk bir ortamda oturacağınıza kısa sürede ısıtıp kombiyi kapatmak en kârlı yöntem. Deneyin, farkı görün.
       Bazı kombi firmaları, çoğunlukla kısık ayarda devamlı çalıştırmayı tavsiye etseler de,bunun yanlış bir yöntem olduğunu diğer bazı firmalardan öğrendik. Halkımızı bilinçlendirmek adına bu açıklamayı yapmak istedim. Ocak doğalgaza bağlı değil, yani kombiyi kapatırsak ocak yanmaz diye düşünmeyin. Dikkat ederseniz, ocağın gazı kombiden değil, sayaçtan direk ocağa bağlanmış durumda. Yani kombi kapalı olsa da ocağı kullanabilirsiniz. Kombinin çalışması sadece musluk suyunun ve kalorifer peteklerinin ısınmasına yarar. O nedenle kombinizi kullanmadığınız sürece kapalı tutun. Yaz döneminde sadece duşa girerken kombiyi açmak yeterli. Bu şekilde kullanırsanız, doğalgaz faturasında % 40 oranında tasarruf sağlamış olursunuz. Biz yıllardır aynı yöntemi uyguluyoruz, gayet memnunuz. Hiç bir sıkıntı yok.
        Kombi açık tutulduğu sürece elektrik de harcıyor, bunu da biliyor muydunuz ?

Değerli üyemiz Halil Beyden de bir tavsiye geldi. Kendisine teşekkür ediyor, sevgilerimizi gönderiyoruz.
 Halil Yildiz arkadaslar yuzde 30 garantılı tasarrufta benden. duvar ıle petek arasına 4 cm lık dıs cephe ızolasyan levhası koyunuz işlem tamam. ayrıca peteklerın içine antıfırız ilave edın 5 litre yeterli.

Doğalgaz Faturası Nasıl Hesaplanır

       Kaç metreküp gaz kullanmışsanız, Ödeyeceğiniz para metreküp tutarının üçte ikisi kadardır. Yani örnek vermek gerekirse sayacınıza bakın siyahbeyaz kısımdaki rakam geçen ayki faturada 900, bu ay 990 olmuş büyük sayıdan küçük sayıyı çıkarın. 90 metreküp kalır bunuda 3 e böleriz. 30 çıkar, bunuda 2 ile çarparız 60 olur. Yani 60 tl ödenecek tutardır. Yani fatura tutarı kullanılan enerji miktarının 3te 2si kadardır.
       Fatura gelinceye kadar, birçoğumuz bilmiyoruz, doğalgaz için bütçeden ne kadar para ayıracağımızı. O nedenle kolaylık olması açısından herkesin bilmesini istedik. Vergiler şunlar bunlar hepsi içinde bu şekilde oluyor fatura. tam kuruşu kuruşuna tutmadı diye bize kızmayın aman. Ortalama olarak verdik bu ipucunu, vatandaşa kolaylık olsun diye.
       

Kapı Gıcırtısını Gidermenin En Kısa Yolu

Kapıların gıcırdaması hepimizin sinirlerini bozar. Fakat halletmesi çok kolaydır. Tuhafiyeciden alacağınız küçük bir kutu makina yağını menteşelerin üstüne ve eklem yerlerine birkaç damla sıkarsanız hemen ses kesilir.Eğer evde makina yağı yoksa,  elinize bir parça pamuk alıp yemeklik sıvıyağa batırın ve bunu menteşelere sürün bu da sorunu çözer fakat yemeklerde kullandığımız sıvıyağ kullanırsak menteşelerin daha fazla toz tutmasına sebep olur. O nedenle makina yağı kullanmaya özen gösterelim.

Dikiş makinasında esnek kumaş dikmenin püf noktası

Makinada bazı kumaşlar zor dikilir. Esnek kumaş dikerken bir gazeteyi uzun şeritler halinde kesip dikeceğiniz kumaşın üstüne koyup kumaşla birlikte gazeteyi de dikip sonra çıkarın atın. Bakın göreceksiniz herşeyin bir püf noktası vardır dedirtecek türden gayet rahat dikilecektir.