26 Kasım 2012 Pazartesi

Kestane ve Kabuğu Neye Yarar


Kestanenin meyvesi, kasları kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenlediği için varise çok iyi gelir. Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir. Kabsızlığı giderir.

Kestane kabuklarının suda kaynatılması ile yapılan çay, ateş düşürür, sinirleri yatıştırır.

Not: Damar sertliği ve yüksek tansiyonu olanlarla, şeker hastaları kestane yememelidir.
Kestanenin faydaları

Sinüzit İçin Ne Yapmak Lazım

Sinüzit, kış aylarında, soğuk havada ve rüzgârda şiddetini artıran bir rahatsızlık olduğu için, öncelikle şunu söylemek gerekir. Soğuk havadan, yağmurdan ve rüzgârdan mümkün olduğunca kendimizi korumalıyız.
       Daha sonra da, kaynamakta olan bir tas suyun içine bir fincan kuru mayıs papatyası (normal kır papatyası da olabilir) atın. 3 dakika kaynattıktan sonra başınıza büyük bir havlu alıp bu suyun buharına yüzünü 5-8 dakika tutun. Sonra yarım saat kadar bekleyip tastaki suyu biraz kaynatıp tekrar buharına tutun.  buhar banyosu sırasında sürekli burnunuzdan nefes alıp verin. Ertesi gün yine aynı şekilde yapın.

        Bu uygulamaya akıntı gelinceye kadar hergün böyle devam edin ve akıntı geldiğinde 3 gün ara verip tekrar uygulamaya başlayın.
       Sinüzit şikayetiniz bitinceye kadar hep böyle devam edin. Kesinlikle yarım bırakmayın. Çünkü, yarım kalan tedavilerde olumlu sonuç almak mümkün değildir. Aynı şikayetler birkaç gün sonra kaldığı yerden devam eder.
Sinüzit İçin Papatya Buharı

Kabızlığa Karşı Kesin Çözüm

Kabızlığı gidermek için, öncelikle hazmı kolaylaştıran yiyecekler yenilmeli.  Hazmı kolaylaştıracak ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayacak kabak, bamya, brokoli, kayısı, kavun, şeftali, yoğurt ve kefir gibi yiyeceklere ağırlık vermek gerekir. Yemeklerin yanında bol miktarda salata ve yoğurt yenmelidir.
       Yoğurtta bulunan probiyotik, barsaklar için çok yararlı olup, eğer yoğurt ve süt az tüketiyorsanız bu eksikliği de eczaneden alacağınız, probiyotik içeren multivitamin kapsülle giderebilirsiniz. Ancak bu şekilde kabızlıktan kurtulabilirsiniz.
       Not : Probiyotik içeren multivitamin kapsül alırken eczacınıza danışın.
Kabızlık için kuru kayısı kullanacaksanız gece yatmadan önce 5-6 tane kayısıyı çiğneyerek yutun ve üstüne 1 su bardağı ılık su için öyle yatın.
Değerli okuyucularım, bu tavsiyeler sağlığınız için son derece önemlidir. Bu şekilde sağlıklı beslenmeyen ve sonra ilerleyen yaşlarda kabızlığının şiddeti artan ve ameliyatla bağırsaklarını aldırmak zorunda kalan insanlar tanıyorum.Lütfen dikkat.
kabızlık için multivitaminli püf noktası
Değerli üyemiz Emine hanım diyor ki:
Emine Kayın : Kabızlığa karşı kesin çözüm olarak labada birebir. Labada hangi şekilde yenirse yensin kabızlığı anında giderir. İster çiğ olarak ister hafif haşlayarak, isterseniz de dolma sararak yenilebilir.

Kabızlığa Karşı Labada