19 Mayıs 2015 Salı

Refleksoloji ile 1 Ayda 7 cm Uzamak Mümkün mü? 20 Yaşından Sonra Boy Uzar mı?


Refleksoloji ile 1 Ayda 7 cm Uzamak Mümkün mü?
20 Yaşından Sonra Boy Uzar mı?

Boy kısalığı konusunda sıkıntı çeken herkesin en çok sorduğu soru belli bir yaşa geldikten sonra uzar mıyım sorusudur? Bu soruyu soran herkesin kafasında sadece ergenlik döneminde boy uzayabilir algısı bulunmaktadır. Fakat büyüme hormonu aktif olduğu sürece ve omurga yapınızı düzeltebildiğiniz takdirde her daim uzayabilme şansınız bulunmaktadır.
Yapılan çalışmalarda refleksoloji adı verilen yeni nesil bir yöntem ile boy uzatmada başarı sağlanabileceği kanıtlanmıştır. Refleksoloji, yeni dal nöronlar doğmasını ve hücre yenilemesini sağlayan bir yöntem ve birçok kişi tarafından da tavsiye ediliyor. Bunun için kurulan dernekler de Avrupa’nın pek çok yerinde kişilere boy uzatma konusunda yardım ediyor. Reflexology in Europe Network, International Council of Reflexologists, Reflexology Association of Canada bunlardan sadece bazısı.

Refleksoloji Boy Uzatma Ameliyatlarının Tek Alternatifi !

Türkiye’nin geliştirdiği en önemli uzmanlardan biri olan Refleksoloji Uzmanı Esat Başaran da refleksoloji sayesinde boy uzamasına katkıda bulunabileceğinin altını çiziyor. Abdullah Gül, Mehmet Ali Erbil, Bülent Arınç ve İbrahim Tatlıses gibi ünlülere şifa veren isim “Ergenlikten önce ve ergenlikten sonra 22 yaşına kadar büyüme hormonlarını, kemik gelişimini harekete geçirerek boy uzatmak mümkün” diyor.
Bilim Adamları Refleksolojiden İlham Alıyor
Avrupa’nın en ünlü rehabilitasyon uzmanı Edzard Ernst tarafından yapılan çalışma sonucunda da boy uzamasının sadece genetik olmadığını ve Refleksoloji yöntemini kullanılarak üretilen bazı tabanlıkların, boy uzamasına katkıda bulunduğu kanıtlanmıştır.
Refleksolojik tabanlıklar, özel yapısıyla hormon üretimini arttırmaya ve omurganın disk şeklindeki kısmını geliştirerek ve omurganın uzunluğunu arttırarak, insan boyunun gövdenin alt kısmındaki kemikler kaynaştıktan sonra dahi uzamasına imkan vermektedir.

Çıra Suyunun Mucizesi ! Çam Çırası Suyu Nasıl Yapılır?

Çıra Suyunun Mucizesi ! Çam Çırası Suyu Nasıl Yapılır?
Çıra suyunun kan şekerini düzenlediği, diabet hastalarına iyi geldiği yolundaki TÜBİTAK raporunun ardından uzmanlar bu konudaki araştırmalarını yoğunlaştırdı. İnsüline etkisi yapan Çıra Suyu'nun kan şekerini düzenleyen etkisi, bu suyun üretim ve satışını da artırdı. Hem hayvanlar hem de insanlar üzerinde yapılan deneylerin ardından Çıra Suyu'nun getirdiği sağlık uzmanları da şaşırtıyor. Herhangi bir yan etkisi ve zararı bulunmayan Çıra Suyu'nun düzenli kullanılması gerekiğini belirten uzmanlar özellikle diyabet hastalarına bu suyu tavsiye ediyor. Çam ağacının insan sağlığı üzerinde çok sayıda faydalı etkisi bulunduğunu belirten uzmanlar çıra içerisinden geçirilmiş suyun doku yağlanmasını durdurduğuna işaret ediyorlar.



Türkiye'de özellikle Akdeniz - Ege bölgesinde denize parelel olarak inen yerleşim birimlerinde diabetin bu yüzden az görüldüğünü belirten uzmanlar Fransız ilaç şirketlerinin bu konuda yıllardır çalıştığını ve ilaç bile ürettiğine dikkat çekiyorlar..



ÇIRA SUYU NASIL ELDE EDİLİR?

ÇIRA SUYUNU ARAPLAR KAPIŞ KAPIŞ ALIYOR

Türkiye'de yapılan bilimsel araştırma Arap dünyasının hiç de alışık olmadığı çam ağacı ile tanışmalarına sağladı. Fırat Üniversitesi'nde yapılan çam çırası suyu araştırması şeker hastalığı ile ilgili yeni bilgilerin ulaşılmasını sağladı. Türk yatırımcıların araştırmadan yola çıkarak pazara soktukları ürün büyük ilgi görmeye başladı


Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ökkeş Yılmaz’ın bilim dünyasında ortaya koyduğu çalışma aktarları harekete geçirdi. Öğretim Üyesi Yılmaz’ın çam çırası suyu üzerinde yaptığı çalışma büyük yankı uyandırdı. Çalışma ile çam ağacından elde edilen çam çırası suyu bilimsel mercek altına yatırıldı. Çalışma sonrasında Suyun Diabet, diğer adıyla şeker hastaları üzerinde rahatla yaptığı ortaya konuldu.


AKTARLAR ÇAM ÇIRASI SUYU İÇİN SIRAYA GİRDİ

Bilimsel çalışmanın ardından önemli aktar firmaları fizibilite çalışmalarına başladı. İlk olarak Furkan Doğal Ürünler'in sahibi İsmail Aras ilk olarak suyu elde etmeyi başardı. Akdeniz ormanlarından elde edilen ürün ilk kez şişeye girdi ve satışa sunuldu. Türkiyenin en büyük bitkisel ürün satış portalı ! üzerinden satışa başladıklarını söyleyen firma sahibi Aras Türkiye’nin birçok yerinden sipariş aldıklarını söyledi.



ARAPLAR ÇIRA SUYU İÇİN SIRAYA GİRDİ


Arap dünyasından da ürünlere ilginin olduğunu söyleyen İsmail Aras Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün gibi ülkelere ürün talebi aldıklarını ifade etti. Arap dünyası yeni tanıştıkları çam çırasına yoğun talep gösterdi.


ÇIRA SUYU DENEYİ NASIL YAPILDI

Deney hayvanları üzerinde yapılan birinci deneyde, kan şekerinin düşmediğini gözlemledi. Birinci deneyin ardından 2. grup deneme de yapıldı. Doç. Dr. Yılmaz, “Bu deneyde de diyabet oluşturduğumuz deneklerin içme sularına çıra parçaları ilave ettik ve bu 6 hafta devam etti. Her hafta alınan kan örneklerinde kan şekeri ölçümlerinde kontrol diyabet grubuna göre çıra verilen diyabet grubunun kan şekerinde belirgin bir düzenleme olduğu gözledik. İleri ki haftalarda şeker düzeylerinin düzenli olduğu görüldü” diye konuştu.
Yılmaz, elde ettikleri deney sonunda herhangi bir zararı olmayan çıra ve benzeri bitkisel materyallerin diyabetle ilgili daha ileri noktalarda araştırma yapılmasını ortaya çıkarttığını sözlerine ekledi.

Çam ağacı kışında yapraklarını dökmeyen havası verem hastalarına bile şifa olan bir ağaçtır. Çam ağaçları doğanın akciğeri vazifesini görürler. Kozalağı, palamudu, tomurcuğu, çırası ve filizleri kullanılarak birçok şifalarından yararlanılır.

Çam Ağacının Faydaları

• Çam sakızı mikrop öldürücü etkisiyle solunum ve idrar yollarındaki mikrobik hastalıklarında antiseptik olarak kullanılır.

• Çam yaprağı esansının dahili olarak, sakinleştirici, balgam söktürücü ve idrar yollarını temizleyici etkisi vardır.

• Romatizma ağrıları için merhem olarak sürülür.

• Çam tomurcuğu suyla kaynatıldığı zaman, öksürükte göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak da faydalı olur.

• Çam terementi esansı (çam sakızı veya odunundan elde edilen uçucu bir yağdır) çam sakızının kullanıldığı gibi kullanılır.1-2 gr.’lık hap şeklinde kullanılır.

Dikkat! Böbrek rahatsızlığı olanlar kullanmamalıdır.

Çam ağacında elde edilen çam çırasının suyu da birçok derde devadır. Halk arasında bazı şeker hastaları tarafından kullanılan #çam çırası suyunun yararları bilimsel TÜBİTAK projesiyle kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalar #çam çırası suyunun, kan şekerinin düzenlenmesinde faydalı olduğunu ortaya koydu.

Proje kapsamında farklı diyabet hastalarının kan şekerini düzenlemek için ilaç kullanmak yerine #çam çırası suyu kullandıklarını ve bilimsel çalışmayla da bunun gerçekten işe yaradığı kanıtlandı. Çam çırası suyunun diyabet hastası olan deney hayvanlarında insülinle aynı etkiyi yaptığı, araştırmada bu suyu kullanan kişilerin diğer şeker hastalarında görülen doku yağlanmasına daha az rastlandığı görüldü. Çam çırası suyu buhar distilasyon yöntemiyle elde ediliyor. Fransız çam çıra suyu dünyada da şifa için kullanılıyor. Evde bu yöntemle çıra suyu elde etmek mümkün olmadığından piyasada satılan güvenilir markalarda temin edebilirsiniz. Ancak kendi yöntemleriyle suyu elde etmek için çamın akan kısmını suda kaynatıp içenler bulunuyor.