1 Mayıs 2011 Pazar

Çantalarımızı nasıl temizleyebiliriz

Çantalarınızı badem yağına batırılmış yumuşak bir bezle siliniz. Çanta yılan derisinden yapılmışsa bir yumurta akını ayırın. Bir pamuk yardımıyla çantanızın kirlenen yerine bu yumurta akını sürün. Sonra yünlü bir kumaşla çantanızı silin. Arada bir çantanızı badem yağı ile yağlayın.

Duvara çivi çakmanın kolay yolu

Çivi çakmanın kolay yolu püf noktası

Duvarlara büyük çivileri çakmak hiç kolay değildir. İnsanı oldukça uğraştırır ve sıvanın dökülmesine de sebep olabilir. Bunu önlemek için çakmadan önce çivinin ucunu sabuna bulayın.Böylece çivi duvara kolayca girer.

Çiçeklerin canlanması için

Çiçeklerinizin dibine haşlamış olduğunuz yumurtanın suyunu dökün. Bir de doğum kontrol hapı çiçeklere canlılık verir. Onların gürleşmesini sağlar. Ayda 2 tablet, çiçeğin dibine gömün ve üstünü sulayın. Farkı kısa sürede göreceksiniz.

Çekmecelerinizin rayları takılıyorsa

Çekmecenin rayları sağa sola takılıp, kolayca açılıp kapanmıyorsa raylara biraz sabun veya vazelin sürerseniz rahatlıkla açıp kapatabilirsiniz. Aklınızda bulunsun.

Eşyalara cila yaparken

Cila yaptığınız eşyanın dışına taşabilir ihtimalini göz önüne alarak taşması muhtemel bölgelere vazelin sürün. buralara cila taşsa bile çok kolay çıkar.

Ceviz Kabuğu Lekesi Nasıl Çıkarılır

Ellerinize bulaşan taze ceviz kabuklarının lekelerini çıkarmak için ellerinizi sirkeye batırılmış bir pamukla birkaç dakika ovuşturun sonra soğuk suyla durulayın.

Ceviz kabuklarını kolayca açabilmek için

Cevizleri bir gece tuzlu suda bekletin. Hem kabukları kolay açılacak hem de içi dağılmayacaktır.

Çamaşırların Donmadan Kuruması İçin KESİN ÇÖZÜM

Kışın balkona astığınız çamaşırlarınızın donmaması için makinenizin yumuşatıcı gözüne çok az tuz koyun. Böylece çamaşırlarınız soğuktan etkilenmeden daha çabuk kurur.

Araba Camlarının Kar Tutmaması İçin Kesin Çözüm

Kışın şiddetli soğuklarda karla kapanan araba camları hayatımızı zorlaştırır. Bunun da kolayı var. Arabanızın camlarını ikiye böldüğünüz elma ile silerseniz camlarınız kar tutmaz.

Cam silerken

Camları sileceğiniz suyun içine bir tutam tuz koyarsanız hem kolay temizlenir hem de pırıl pırıl olur.

Cam kırıklarını temizlemenin kolay yolu

Herhangi bir cam eşyamız kırıldığında, kırılan eşyadan çok yere saçılan cam parçalarını nasıl toplayacağımızı düşünürüz. Böyle durumlarda bir parça ıslak pamuğu yerde gezdirirseniz cam kırıklarının pamuğa takıldığını ve yerlerin tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Ütünün Kireci Nasıl Temizlenir

Ütünüz kireçlendi ve buhar delikleri tıkandığı zaman, kireci temizlemek için su bölmesini eşit miktarda su ve beyaz sirkeyle doldurun. Birkaç dakika boyunca sürekli buhar püskürttükten sonra ütüyü fişten çekip bir saat bekletin. Sonra boşaltıp temiz suyla çalkalayın.
    
Ütünüz su akıtıyorsa ve buhar çıkmıyorsa, depoyu su yerine sirkeyle doldurup eski bir bez parçasını sirke bitinceye kadar ütüleyin ve sürekli buhar püskürtün. Daha sonra sirke bitince su doldurup aynı işlemi tekrarlayın. Sorun çözülmüş olacaktır. Artık ütünüz hem su akıtmayacak, hem de buhar delikleri açılmış olacaktır.

Bir başka yöntem de sirke ile birlikte limon tuzu koyarak aynı işlemi yapmaktır. Bildiğiniz gibi limon tuzu da kireç çözücü özelliğe sahiptir. Ütünün su deposuna sirke ve limon tuzu koyup sadece bir kaç dakika bekletin çalkalayıp boşaltın ve temiz su doldurup çalkalayın.  Bütün kireçler eriyip akacaktır. Hiç bir endişeniz olmasın.

Bebeğinizi uyutamıyorsanız

Bebeğinizin altı kuru, karnı tok, gazını çıkardınız ve pişiği de yok ama halâ uyumamakta ısrar ediyorsa bir de şunu deneyin. Bebeğim üşümesin diye giydirdiğiniz çorap kaç saattir ayağında duruyor. Uzun süredir ayağında duran çoraplar onu rahatsız eder. Çoraplarını  hemen çıkarıp bebeğinizin ayaklarını soğuk veya ılık suyla silin veya ovuşturarak yıkayın bakın nasıl rahat edip uyuyacaktır. Bu işlem kan dolaşımını hızlandırır bebeklerin rahat uyumasını sağlar. Yetişkinlerde de bu böyledir. Deneyin bakın. Bebeğiniz için gerçekten ideal bir çözüm olacak.15 dakikaya kadar uyurlar.

Cildinizin canlılığını korumak için

Cildim canlı ve diri kalsın diyorsanız, Sıcak duş alırken arada bir soğuk su kullanarak cildinizin canlılığını koruyabilirsiniz. sıcak duş arasında kullanacağınız soğuk su kan dolaşımını hızlandırarak yorgunluğunuzu atmanıza da yardımcı olur.Aktardan alacağınız kil ile haftada 2 kez yapacağınız maske cildinizin canlılığını koruyup, genç ve diri kalmasını sağlayacaktır.

Salçanın suyu fazla kaçtıysa

Evde salça yapıyosunuz ama suyu fazla oldu. İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave ederek bir iki taşım kaynatın göreceksiniz ki salçanız normal kıvama gelmiş olacak.

Kızartma yaparken Yağ Sıçramasın


Sebzelerin saldığı su yağın sıçramasına sebep olur. Yağın sıçramasını önlemek için kızartma yaptığınız tavanın içine bir parça bayat ekmek kabuğu koyun.

Sarımsakları soymanın kolay yolu

Sarımsaklarınızı diş diş ayırdıktan sonra soğuk su dolu kabın içinde bir kaç saat beklettikten sonra ellerinize eldiven takıp birazcık ovalayın hepsinin birden kabuklarından kolayca çıktığını göreceksiniz.

Sarımsak kokusunu gidermek için

Ellerinize sinmiş sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın.Son olarak da ellerinizi sabunla yıkayın. Sarımsak, soğan ve balık kokusunun çıkmış olduğunu görürsünüz.
Çamaşır yumuşatıcısı ile ellerinizi 1 dakika ovuşturduktan sonra, iyice durularsanız sarımsak soğan balık gibi kötü kokulardan eser kalmaz.

Reçel Yaparken

Reçel pişirirken karıştırmak gerekirse mutlaka tahta kaşıkla karıştırın.

Körelmiş Rendeye Pratik Çözüm

Bir parça zımpara kâğıdını, birşey rendeler gibi rendenize sürtün. Rendenizin yeni gibi olduğunu göreceksiniz.















Reçel Küflenmesin Diye

Reçelinizi küflenmeden saklamak için, reçelin bulunduğu kavanozun ağzına yağlı kâğıt koyarak, kapağını sıkıca kapatın.

Meyve salatası

Meyve salatasının kararmaması için soyduğunuz meyveleri limon suyundan geçirirseniz kararmasını önlersiniz.

Mayonezin Çabuk Bozulmaması İçin


Evde mayonez yaparken, zeytinyağı yerine susam yağı kullanın. Mayonezinizin daha uzun süre bozulmadan dayandığını göreceksiniz.

Mayonez hazırlamanın püf noktaları

Eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

Yeşilliklerin daha uzun süre taze kalması için ne yapmalıyım

Bir saat su dolu kabın içinde bekletip çıkarın sonra kağıt torbaya koyup açık kısmı aşağı gelecek şekilde buzdolabına yerleştirin. Bu şekilde ortalama 10 gün kadar dayanır.

Marmelat yaparken

Evde marmelat yaparken içine birkaç tane kuru üzüm atarsanız daha canlı bir renk kazanır.Ayrıca kıvamı da güzel olur.

Mantar pişirirken kararmaması için ne yapılır

Pişirmeye başlamadan önce limonlu ve tuzlu suyun içinde biraz bekletin. Teflon olmayan bir tencere veya tava kullanın. Zira teflonda pişerken de kararma olur.Pişerken  içine biraz da limon sıkın.

Mantar Pişirmenin Püf Noktası

Pişireceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra süzgeçten geçirip bir tencereye koyup su eklemeden kendisi su bıraksın diye ocağı yakın 5-10 dakika kadar ocakta dursun bir hayli su bırakır sonra tekrar süzgeçte bekletin ve soteleyin bakın soteniz hiç sulanmadan çok güzel olacaktır.

Mantar sote yaparken

Tencerenizin veya tavanızın kapağını açık bırakırsanız, hem mantarlarınız sukoyuvermez hem de  kararmadan pişer.

Mantarları doğramadan  önce yarım saat limon ve tuz katılmış soğuk suda bekletirseniz bu da kararmaması için başka bir yöntem.

Ayrıca soteyi teflon olmayan bir tencere veya tavada yapaın, zira teflon da kararmaya sebep olabiliyor.

Giysilerinizi güveden korumak istiyorsunuz fakat naftalin kokusunu da sevmiyorsunuz

O halde limon kabuğu ve karanfil kullanabilirsiniz. Bunlar da naftalin kadar etkilidir.Şöyle de yapabilirsiniz büyük boy portakalın dış yüzeyine kuru karanfil batırarak dolabınızın bir köşesine yerleştirebilirsiniz.

Portakal sıkarken daha fazla su çıksın

Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınız zaman daha fazla su çıkarırsınız.

Pizza hamurunun püf noktaları

Pizzanızın daha yumuşak olması için, hamura sade unun yanısıra, patates nişastası koyabilirsiniz.

Gravyer ve kaşar peynirinizin fırında uzamasını istiyorsanız

Peynirinizin lif lif uzamasını isterseniz, bunu sağlamak için iri delikli rende kullanınız. o zaman daha güzel uzadığını göreceksiniz.

Patates püresinin püf noktası

Püre yaparken içine kullandığınız tuz kadar da şeker koyarsanız, daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur.Bir de pürenizin krema kıvamında olması için sütü sıcak olarak koymanız yeterlidir.