10 Eylül 2013 Salı

Soğanların Filizlenmemesi İçin Kesin Çözüm

Soğanların Filizlenmemesi İçin Kesin Çözüm
Kışın kullanmak üzere fazla miktarda hatta çuvallar dolusu aldığınız soğanların filizlenmemesi için hiç başka çözüm aramayın, çünkü biz aradık başka çözüm bulamadık. Yıllardır kendi uyguladığımız bu çözümü sizlerle paylaşmak istedik. Bu çözümle soğanlarınız zaten filizlenmekten korunacak.
       Kuru soğanları satın aldıktan sonra eve getirip büyükçe bir bezin üzerine boşaltın, birer birer kontrol edip, çürükleri varsa atın, sağlam olanlarını güneşe koyup 10-15 gün iyice göbeğine kadar kupkuru kurutun daha sonra da file tarzı delikli bir torbaya koyup serin hava alan bir yerde muhafaza edin.
       Böylece kış boyunca soğanlarınız hem çürümez hem de filizlenmez...

      Yıllardır bu şekilde saklıyoruz, soğanlarımızın filizlenme derdi hiç olmadı.

Bağırsak Solucanı ve Kurtlardan Kurtulmak İçin Bitkisel Çözüm

Bağırsak solucanı ve kurt

Bağırsak solucanları genellikle çocukların bağırsaklarında yaşayan ve anal kaşıntıya neden olan ve çok sık görülen parazitlerdir. Bağırsak solucanları son derece bulaşıcıdır. Bir çocuk çok küçük bağırsak solucanı yumurtalarını eline alıp bunları ağzına götürdü­ğünde vücuda girerler.
0.5 mm’lik, beyaz, ip gibi büyük kurtlar bağırsakta yaşarlar ve anüsün dışındaki deriye geçip yumurtalarını bırakıp ölürler. Yumurtadan çıkarlarken şiddetli kaşıntılara neden olurlar.

Çocuğunuz bu bölgeyi kaşırsa ve ellerini yıkamadan ağzına götürürse, yumurtalar sindirim sistemine geçer, burada olgun­laşır ve yukarıdaki işlem tekrar­lanır. Yumurtalar toprakta, evdeki tozlarda, kıyafetlerde ve nevresim­lerde haftalarca yaşayabilirler.

Belirtileri
İlk belirtiler anüs çevresinde ve popo arasında özellikle geceleri görülen kaşıntılardır. Kız çocuk­ları idrar çıkarırken vajinalarında kaşınma ve yanma hissedebilirler. Huzursuzluk ve düzensiz uyku da diğer belirtiler arasındadır. Ancak bazı çocuklarda hiç bir belirti görülmeyebilir.

Tedavisi

Anal delik çevresinde özellikle gece saatlerinde küçük kurtlan görebilirsiniz. Kurtları gördü­ğünüzde ya da çocuğunuz anal bölgesinin kaşınmasından şikayet ettiğinde bu bölgeye yapışkan bir bant yapıştırın ve bu bantı doktorunuza götürün. Doktor bu bandı mikroskop altında incele­yecek ve bağırsak solucanı ile yumurtalarının var olup olmadı­ğına bakacaktır.

Doktorunuz kurtçukları öldüren bir ilaç ile bütün ailenin tedavi görmesini önerebilir (çünkü bu parazitler çok kolay yayılır).
Yumurtaların en sevdiği bölge olan  tırnaklarınızı kısa kesin. Ayrıca bütün aile üyelerinin tuvaleti kullandıktan ya da evcil bir hayvanı sevdikten sonra sık sık ellerini yıkamalarını sağlayın. Yumurtaları öldürmek için bütün yatak örtülerini sıcak suda yıkayın ve güneşte kurutun.


ÇÖZÜM
İsminin açıklanmasını istemeyen değerli bir üyemizin uygulamış olduğu bir çözümü sizlerle paylaşmak istedik. Kendisine çok teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

        200gr doğal taze kabak çekirdeği alın bunun kabuklarını ayıklayıp içini çıkarın. Akşam yemeğinde fazla bir şey yemeden yatın sabah aç karnına bu 200 gr ayıklanmış kabak çekirdeğini ağızda iyice çiğneyerek yeyin 2 saat sonra 1 tatlı kaşığı halis zeytinyağına 3-4 damla limon sıkın ve için mide hazma başladığı zaman ince bağırsaklarda hafif sızlama hissi olur korkmayın tuvalete çıkabilirseniz çıkın çıkamazsanız 2 gün ara verin (bu iki gün içerisinde kuru incir ve kayısı gibi kabızlığı giderecek gıdaları bol bol tüketin ve bol su için) 2 gün sonra aynı işlemi tekrar yapın. Bakın barsaklarınızdaki kurtlar, solucanlar nasıl dökülecek görün.

Tahtakurusuna KESİN ÇÖZÜM

TAHTAKURUSU HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

    Tahtakurusu Özellikleri ?
    Tahtakurusu ne ile beslenir?
    Tahtakurusu Kaç Çeşittir?
    Tahtakurusunun Farkları?
    Tahtakurusu Hastalıkları ?
    Tahtakuruları nekadar yumurta bırakır?
    Tahtakurusu Kaç Santimdir?
    Tahtakurusu ile Mücadele
    Tahtakurusu Eve Nasıl Girer?
    Tahtakurusu Nasıl İlaçlanır?
    Tahtakurusu Nezaman Çıkar?
    Tahtakurusu Nasıl Kan Emer?
    Tahtakurusu Her Mevsimde Yaşayabilir Mi?
    Tahtakurusu İlaçları Nelerdir?
    Tahtakurusu Nezaman İlaçlanır?

Tahtakurusu eve alışverişle, misafirle, eşyalarla veya toz yumaklarıyla gelir yerleşir ve çok çabuk ürer.

Tahta Kurusuna Kesin Çözüm :
       Evi güzelce temizledikten sonra dolap altlarına ve arkalarına, duvar diplerine, yatakların vida deliklerine kadar kuytu yerlerin hepsine yeşil kutulu DETAN BÖCEKKIRAN sıkmanızı tavsiye ediyorum. yıkamadıkça, silmedikçe ilacın etkisi sıkılan yerde bir ay devam ediyor. Bu tavsiyemi kesinlikle reklam olarak algılamanızı istemem, çünkü denemiş olan bir yakınımızın tavsiyesi, kendisi bu şekilde kurtuldu. Buna ek olarak Dert Ortağı adlı sitemizde zararlı haşerelere karşı okunacak duamız
var, onu da okuyup evinizin her tarafına üfleyin, bütün haşeratlardan kısa zamanda kurtulursunuz. Bu kısa duayı sabah akşam bir kez okumanız yeterli.