8 Aralık 2012 Cumartesi

Pirinçlerin Çabuk Kırılıp Ezilmesi İçin Püf Noktası

Sulu köfte ve yuvalama gibi yemekler yaparken, köfteye ilave edeceğiniz pirincin çabucak ezilmesini isterseniz, rondoya atmanıza gerek yok. Bir kaseye pirinçleri koyup, üzerini örtecek kadar sıcak su ve birkaç
damla limon sıkarsanız (limon tuzu da olabilir) pirinçlerin kısa zamanda ezilecek hale geldiğini görürsünüz.

Pirinç nasıl ezilir püf noktası

Horlamaya Karşı Püf Noktası

       Horlamaya sebep olan türlü etkenler vardır. Bunlardan bazıları burun kemiğindeki eğrilik, burun etindeki şişlik, sinüzit, geniz eti ve menopoz dönemine giren hanımlarda ortaya çıkan horlamalardır.
       Horlamaya sebep olan bu rahatsızlıklardan bazıları mutlaka cerrahi müdahale gerektirdiği gibi bazıları da alınacak küçük önlemlerle horlamayı minimum seviyeye indirerek küçük bir hırıltıya dönüştürülebilir ve tamamen de kesebilir. Küçük önlemler ile, büyük sıkıntılardan kurtulabilirsiniz.
       Şimdi sizlere vereceğim tarifle horlamanızı çok az seviyeye indirebilir, hatta tamamen kurtulabilirsiniz. Daha önce denenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır, bilginiz olsun.
      Öncelikle sinüzitiniz varsa Sinüzit için ne yapmak lazım başlıklı tarifimizi okuyup uygulayın, daha sonra da:
 1 tutam kekik,
 1 tutam mazı yaprağı,
 1 tutam mersin yaprağı
aktardan alıp, 1 su bardağı sirkeyle birlikte kaynatın, günde birkaç defa gargara yapın ve akşam yemeğini erken yiyin. Yemekten en az 4 saat sonra uykuya dalın.
Horlamaya karşı kesin çözüm


Kuru nane için püf noktası

Satın aldığınız kuru nanenin temizliğinden emin olmak için işte size püf noktası. Nanenin ne kadar temiz olup olmadığını anlamak için (kullanacağınız zaman),1su bardağına 1 çorba kaşığı nane koyup üstünü suyla doldurup iyice karıştırın. Naneler suyun yüzüne çıkacak ve yabancı maddeler dibe çökecektir. Üstte kalan naneleri bir kaşık yarmıyla alın ve dibine bakın, bazen bir çay kaşığı dolusu kum, taş ve cam kırığı gibi şeyler olabiliyor.
       Bunu neden söyleme gereği duyduk. İsterseniz şöyle kısaca anlatayım. Bir gün, bir tanıdık bize geldi ve dolma yaptığını söyledi. Yerken içinde cam kırığı gibi dişe zarar verecek kıtır kıtır eden bişeyler geldi ağzımıza dedi. Biraz düşündük, ya pirinçte bişey vardır veya nanede dedik. Ama bildiğiniz gibi şimdilerde piyasada satılan pirinçler ayıklanıp tertemiz paketleniyor. Naneyi test etmesini söyledik ve gerçekten bu yöntemi denedi, sonuç korkunç. Dibe çöken pislikleri alıp bize getirdi ve gördük. Dediği gibi cam kırığı bile vardı. Artık bundan sonra naneleri yıkamadan kullanmam dedi. Bir dahaki yıl da kendi nanemi kendim kuruturum dedi ve gitti.

Kuru nane temiz mi, değil mi?