21 Kasım 2012 Çarşamba

Erkeklere Özel İksir

       İktidarsızlık problemi yaşayan erkekler için hüsnüyusuf ve keçiboynuzu pekmezi bu problemi ortadan kaldırıyor. Hüsnüyusuf, mide üşütmesine de iyi gelir.
İktidarsızlık İçin Hüsnüyusuf
İktidar İçin Kullanırken:
       Hüsnüyusuf  3 bardak suya 40 gram konularak, 2-3 dakika kaynatılarak demlenmeye bırakılır ve sonra sabah, öğle ve akşam 1'er bardak içilir, keçiboynuzu (harnup) pekmezi de sabah akşam 1'er çorba kaşığı içilirse gücünüze güç katar.


Nefes Darlığına Günlük Ağacı

Bu ağacın yongaları kurutularak buhur olarak kullanılır. Nefes darlığını giderir.
Günlük Ağacının Faydaları

Bir tülbentin üzerine bal konur, üzerine taze veya kuru nane yaprakları serpilir ve yatmadan önce göğüs üzerine bağlanıp, sabaha kadar bırakılır.


 

Damar Sertliğine Karşı Enginar

       Enginar, meme, rahim ağzı ve prostat kanserini önler. Enginarın içinde magnezyum, folate ve Cvitamini bulunduğu için, bol miktarda tüketenlerin asıl yaşlarından daha genç göründükleri saptanmıştır.
       Kandaki üre ve kolesterolü düşürür, kandaki şeker oranını dengeler, damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların daha rahat dökülmesini sağlar.
Enginar'ın Faydaları

Kısırlığa ve Yaşlanma Etkilerine Karşı

       Domates yaşlanma etkilerini zihinsel ve bedensel olarak geciktirir. E ve C vitaminleri içeren domates kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Zengin bir potasyum kaynağıdır. Kalp hastalıklarına ve prostat kanserine karşı koruyucu ve zengin bir potasyum kaynağıdır. Kalp hastalıklarına karşı vücudu koruyan likopen domateste bol miktarda bulunmaktadır. Eczanelerde satılan kırışık önleyici kapsülleri inceleyecek olursanız. likopen içeren domates kapsülleriyle karşılaşırsınız. Bu ne demektir, mevsiminde bol bol domates yersek, bu gibi ilaçlara gerek duymayız demektir.
       Diyet programlarının baş tacıdır domates. Çünkü kalori bakımından 6 kg domates, 1 dilim yaş pastaya eşittir. Mevsiminde bol bol tüketmek gerekir.
Kırışık önleyici bitki likopen deposu domates
Domates suyunda, bol miktarda bulunan likopen, erkeklerde sperm yoğunluğunu ve hareketliliğini artırarak kısırlığı önlemektedir. Erkek çocuklarınıza, henüz küçük yaşlardan itibaren domatesi bol tüketmeye alıştırmalısınız, ilerleyen yaşlarda bu problemle karşılaşmasınlar.
Canlı sperm sayısını artırmak için ; hergün 1 kg domatesi ister salatalarda, ister söğüş olarak tüketin. Yapmanız gereken şey 1 kg domatesi gün boyunca tüketmeniz. Hepsi bu ;))
Uzmanların tavsiyesi....

Tenya, Bağırsak kurdu, Çıban ve Şişlikler İçin

       Bildiğimiz kabak, yemeklik olarak aldığımız kabağın çekirdekleri tenya (şerit) ve bağırsak kurdu düşürücü olarak bilhassa çocuklarda kullanılmaktadır. Tohumlar (çekirdekler) dış kabuklarından çıkarılarak dövülür, şekerle tatlandırılarak verilir. Bunun belli miktarı var tabi. Yetişkinler için 100 gram, çocuklar için 40 gram olarak ayarlanır. Sabah aç karnına verilen miktarın yarısı yenilir, 1 saat sonra diğer yarısı yenilir ve 1 saat daha beklenip sonra kahvaltı edilirse tenya ve kurt düşürülür.
       Kabakların kalan kısmı yani çekirdeksiz kısmı az suyla haşlanıp lapa yapılarak çıbanların ve şişliklerin üzerine yapıştırılıp üzeri naylonla kapatılıp sabaha kadar bekletilirse çıban olgunlaşıp akar. şişliklerde geçer.
kabağın faydaları
 

SOYA NELERE İYİ GELİR

Uzun yaşamak isteyen her insan soya kullanmalıdır. Soya, içerisinde bulundurduğu bir sıvıyla kadınlardaki fazla östrojen salgılanmasına engel olur.  Östrojenin fazla salgılanması boyun, göğüs ve rahim kanserine yakalanma riskini artırdığı için soyanın içindeki bu sıvı östrojeni sulandırarak bu tür kanserlere karşı kadınları korur. Soya, az yağlı bir beslenmenin yanında kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında faydalıdır, o nedenle kalp rahatsızlığı olanların sıkça tüketmesi gereken bir proteindir..
Soya fasulyesi

Sivrisinekleri Kaçıran Yöntem

Evinizin içinde sivrisinek varsa ki yazın çok olur sivrisinek, işte o zaman metal bir kabın içine üzerlik otu doldurup yakın 1 dakika sonra söndürüp bütün odalarda dolaştırın bu kabı. Yani üzerliğin dumanı tütsün. Sivrisinekler baygın duruma düşüp ertesi güne kadar sizi rahatsız etmezler, edemezler, bu yöntem biraz eski bir yöntemdir, fakat çok işe yaramaktadır, haberiniz olsun.
Sivrisineklere Üzerlik
Bugün bir okuyucumuzdan, bir çözüm daha geldi, kendisine teşekkür ediyor, sevgilerimizi gönderiyoruz.
Murat Fakılı :
Yaz geldi sivrisineklerle başınız dertte mi?

Yeşil limonu ortadan ikiye bölün ve karanfilleri üstüne batırın.

Bu yeşil ”bombayı” cam kenarına koymanız yeterli olacaktır.

Ayrıca odanıza güzel koku da verecektir.

Ayak Terlemesine Son

       Ayak terlemesi başlı başına bir sorundur. Yaz- kış demeden terler.


       Ayakları terleyen okurlarımız, mutlaka aktardan alacakları, kına ağacı otunu kullansınlar. Bir kabın içinde kaynattığınız suya kına otunu atıp ayaklarınızı bu suyun içinde yarım saat kadar bekletin, haftada 3 defa bunu yapın. Kısa zamanda terleme kesilir.
      

Kaynanadili Otu

Şifalı bitkilerden olan kaynanadili, dizanteriyi ve ishali çok çabuk keser.
Kaynanadilinin Faydaları

Balıkları Kolay Avlamak İçin

Sizler balık avlamaya giderken yanınızda balıkları kandırmak için nasıl bir yem götürüyorsunuz bilmem ama, bakın ben ne öneriyorum:
        Kayısı yaprağını hiç denediniz mi? Kayısının insan vücuduna pek çok yararı olduğu gibi, yaprakları da balık avlamak için kullanılıyor. Nasıl mı?
        Kayısının yaprakları balıkları sersemleterek kolay avlanmayı sağlıyor. Duymadık demeyin, bir deneyin...
Balık Yemi

SUMAĞIN YARARLARI

       Sumak meyveleri, uçucu yağ ve organik asitler ihtiva eder. Sumak, yemeklerde baharat olarak kullanıldığı gibi, ishali ve kanamayı keser. Ayrıca antiseptik etkisi taşıdığı için diş eti hastalıklarında gargara olarak kullanılır.
Sumak faydaları