1 Nisan 2014 Salı

İdrarda Balık Kokusu Neden Olur? Cinsel İlişki Sırasında Balık Kokusu Geliyorsa


                      VAJİNİTLER
Vagenit haznenin iltihabı anlamına gelir. Her kadın hayatının bir döneminde vagenit geçirir. Vagende normalde zaten faydalı olan mikroplar vardır. Buna vagenin normal florası denir. Bu florayı bozan herhangi bir etken bu dengeyi bozarak bazı bakterilerin yada mantarların bazende her ikisinin birden iltihap oluşturmasına yol açar.Bazen de virüsler vagenit yapar ki bu çok ağrılı kaşıntılı ve tedavisi de zor olan durumlardır..

Mantar enfeksiyonu

Vagen florasında zaten mantar etkenleri belli oranda vardır. Ancak antibiotik kullanımı veya şeker hastalığı veya immün sistemi bozan lösemi yada AİDS gibi hastalıklar mantar oluşumunu kolaylaştırır. Bu ilişki ile veya kullanılan eşyalar ya da tuvaletlerden eşinize yada çevrenizdeki insanlara bulaşabilir..

En sık candida albikans denen tip bu hastalığa yol açar. Vagende kaşıntı yanma hissi kızarıklık en belirli bulgulardır.Akıntı parçalı beyaz adeta peynir kesiği gibidir. Bu aynı zamanda idrar yaparken yanmalara da yol açar. Vagen ağrılıdır ve ilişki neredeyse imkansızdır.

Tanı koymak son derece kolaydır. Muayenede hemen tanınabilir. Basit ıslak preparatlar ile de tanı koymak kolaydır. Kültür de tanıda faydalıdır.

Mantar tedavisi için kullanılan bir çok ilaç mevcuttur. Bunlar lokal olarak fitil şeklinde veya hap şeklinde olabilir. Bu çoğu kere kombine edilerek kullanılır. Tekrarlayıcı enfeksiyon durumunda öncelikle mantar enfeksiyonunu kolaylaştıran etkenler göz önünde bulundurulmakta ve tek doz tedavi yerine uzun süreli tedaviler tercih edilmektedir.

Mantar enfeksiyonu geçiren kadınlarda eş tedavisinin gerekli olup olmadığı tartışmalı olmakla birlikte, mantar enfeksiyonunun esasen kadın genital sisteminin bölgesel bağışıklığının geçici olarak azalmasına bağlı olarak oluştuğu gerçeği göz önünde bulundurularak bu tedavinin gereksiz olduğu düşünülmektedir. Bu konuda doktorların yaklaşımları farklı olabilir.

Tedaviye cevap hemen alınır. Bazen 1-2gün şikayetler devam eder sonra geçer. Bu nedenle tedavi bırakılmamalıdır.

Trikomonas enfeksiyonu

Trichomonas Vaginalis bir parazittir. Bakteri değildir. Vagenden sarı kokmuş balık kokusu gibi son derece rahatsız edici bir akıntı gelir. Cinsel ilişki ile bulaşabildiği gibi ortak kullanılan eşyalardan yada havuzlardan da bulaşabildiği düşünülmektedir.Bu nedenle ortak iç çamaşırı kullanılmamalıdır. İnatçı kaşıntılar çok rahatsız edicidir. Tedavide fitil veya tablet şeklindeki ilaçlardan faydalanılır.

Trikomonas vajiniti cinsel yolla bulaşan hastalıklar grubunda yer aldığından kadının eşinin de tedavi edilmesi önemlidir.

 Trikomonas enfeksiyonu taşıyan bir erkek çoğunlukla hiçbir hastalık belirtisi göstermez .Bu nedenle eş tedavisi hastalığın yaygınlaşmasının önlenmesinde çok önemlidir.

Tedavide kullanılan ilaçlarla tedavi  hemen her zaman başarılıdır ve eş de tedavi edilirse nüks nadirdir.

 ÇOK ÖNEMLİ BİR HUSUS

Erkek cinsel bölgesini temizleyip iyice hijyen sağlamadan partnerine yaklaşmamalı. Aksi taktirde gün boyunca biriken mikropları kadına aktarabilir ve bunun sonucu da kadının istenmeyen rahatsızlıklara yakalanmasına sebep olur. Tam olarak tesbit edilememiş olsa da balık kokulu akıntının bir sebebinin de bu olduğu düşünülmektedir.
Böyle bir durumda kadını aşağılayıcı veya komplekse sokacak eleştirilerde bulunmak yerine kendinizi sorgulayabilirsiniz; yeterince temiz olup olmadığınızı iyi düşünün.

 İdrarda Balık Kokusu Neden Olur? Cinsel İlişki Sırasında Balık Kokusu Geliyorsa
Vajinadan cinsel temas sırasında veya idrarınızı yaparken gelen her türlü kokuyu gidermek için 2-3 demet maydanozu birkaç dakika kaynatıp leğene veya küvete boşaltın dayanabileceğiniz sıcaklığa gelince içinde yarım saat kadar oturun. Rahim, rahim ağzı ve idrar yollarındaki enfeksiyonlara antiseptik etki yaratarak bütün enfeksiyonlardan ve kokulardan kurtulursunuz.
Not: Hamile bayanlar yapmasın.
Aşağıdaki linke tıklayarak "Vajinadaki kötü kokuları yok etmenin püf noktasını öğrenebilirsiniz..
http://hayatinpufnoktasi.blogspot.com.tr/2014/06/vajinadaki-kotu-kokulara-son.html