19 Aralık 2012 Çarşamba

Siğil (Tavuk Gözü) İçin Kesin Çözüm

Ayakta tavuk gotu nasıl gecer
- Elde ve ayakta oluşan tavuk gözü nasıl geçer?
- Ayakta ve elde oluşan tavuk götü nasıl geçer?
- Siğil Nasıl geçer?

Tavuk gözü, tavuk götü, siğil gibi adlarla anılan bu rahatsızlık için sizlere denenmiş birkaç çözüm vermek istiyorum:
 ceviz yağı veya verrutol ilaç yöntemi tavsiye edilmektedir. Ceviz yağını bir hafta boyunca ayağınızdaki problemli bölgeye masaj yaparak günde 2 defa sürünüz. Ya da  Verrutol denen ilaç kullanabilirsiniz. Fakat şunu da hemen belirteyim.

-Bir tanıdık, birçok ilaç kullanıp rahatsızlığına çözüm bulamadıktan sonra ceviz yağı ile 1 haftada hepsini geçirdiğini söylüyor.

-Bir tür siğil olarak bilinen bu hastalığa karşı nasır için önerdiğimiz domatesli yöntemi de uygulayan bir okuyucumuz tavsiye etti. Bilginiz olsun !...

Değerli üyemiz Selma hanımdan da siğilleri yok edecek bir püf noktası geldi. Teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

Selma Cakirli igneyi atesde kizarana kadar isitin bu tumseklere yavas yavas dokunun parmaginizi yakacak kadar ilerletmeyin hepsi kisa zamanda kuruyup kayboluyor.

-Değerli okuyucularımızdan Serkan Ekinci'den de bir öneri geldi :
Küçük bir domatesi iyice kızartın sonra bir dilim kesin akşam yatarken üzerine bir bezle bağlayın bunu iki üç defa uygulayın kökünden halleder. 

Değerli okuyucularımızdan Furkan Açıkdilli kardeşimizin de bu konuda bize yeni bir önerisi var,  kendisine güveniyoruz ve teşekkür ediyoruz.

Furkan Açıkdilli  incirin yapragının veya incirin sütünü dökün üstüne kurusun bekleyın dursun 1 2 saat sonra yıkayın 3 4 gune gecıcektır sadece 1 kerelik yapsanız yeterli... diyor.
Emine Kayın : Taze ananası kabuğunu kalın bir şekilde soyarak (kabuklu kısım dışta kalacak şekilde) siğilin üzerine kapatın ve üstünü bişeyle bağlayıp çorap giyinin sabaha kadar bu şekilde dursun. Bir gecede fayda göremezseniz ikinci gece kesin sonuca ulaşacaksınız, siğili kökten söküp alacaktır.

Değerli üyelerimizden denemiş oldukları çözümleri almaya devam ediyoruz. Bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkürler..

Türk Ayben Diyor ki:  Arkadaslar benimde çok uzun zamandir ellerimde olan sigiller basimin belasi olmustu. Vertuol mu kullanmadim, incirsütü mü denemedim, doktorami gidip yaktirmadim daha neler nelerr yok yok yokkk artik okutacak hoca arar oldum. Neyse bu arada benim ayak tirnagimda da mantar basladi. Kalinlasti renk degistirdi. Aktara gittim bunun için bir krem aldim Themra'nin Isirgan Yagi Özlü Kremi. Fiyati 20 tl civariydi. Birkaç gün ayagima sürdüm sonra farkettim ki ayagima kremi sürdügüm isaret parmagimdaki sigilemde küçülme olmus ve anladimki bu krem ayagimdan çok elimdeki sigile iyi gelmis. Ister inanin ister inanmayin ama 1 haftada sigillerden eser kalmadi ve hala o günden beri tekrar çikmadi. Tesadüfmü oldu acaba diye elinde sigil olan arkadasima da denettim onunki de 10 gün kadar sonra geçti. Ayak mantarim ise pek degismedi. Ama onada haftada bir ilik suda bekletip sonra domestos damlattim 5 dk bekletip yikadim ve hergün aksatmadan sabah aksam eczaneden aldigim excilor kullandim. Çok geç düzelse de şu an yarisindan fazlasi iyi oldu tirnagimin. Diplerden yepyeni düpdüzgün tirnak çikiyor. Demekki oda ise yariyor. Tavsiye ederim arkadaslar geçmis olsun.

Bronzlaşmak İçin Bitkisel Çözüm

Havuç Yağı
Uçucu yağlı berrak sarı veya amber rengindedir. Taze havuç gibi baharatımsı bir kokuya sahiptir. Besleyici, canlandırıcı ve destekleyici bir yağdır. Cilde esneklik ve yumuşaklık sağlamak için tercih edilen bir yağdır. Her cilt türü için kullanılabilir. Kuru ve kırışmış ciltlerdeki pürüzlerin giderilmesine kullanılır. Güneş yanıklarında iyileşmeyi hızlandırır.
       Doku sıkışaltırıcı, yara iyileştirici, cilt direncini artırıcı ve güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyucu olarak kullanılan havuç yağı, aynı zamanda çok iyi bir bronzlaştırıcıdır. Cilde masaj yaparak uygulanır.
 ÖNEMLİ : Bu uygulama evde doğal bir bronzluk sağlamak için yapılır. Denize girmek isteyenler, bunu uygulamasınlar. Biz solaryuma girip bronzlaşmak isteyenler için solaryum yerine bunu tavsiye ettik.Yani bu uygulama gölgede bronzlaşmak içindir.

Lavabo Kötü Koku Giderme Püf Noktası

Mutfak lavabo kötü koku giderme yöntemi
Lavabo deliklerinden gelen kötü kokuları önlemek için, günde bir defa gece yatarken 1 fincan kadar çamaşır suyu akıtın ve sabaha kadar böyle beklesin. Çünkü en iyi mikrop kırıcı olarak kullandığımız çamaşır suyu, deliklerde oluşan bakterileri çok çabuk öldürürken, kötü kokuları da engeller...