19 Kasım 2012 Pazartesi

Üvez ve Faydaları

Özellikle bir şeker olan üvez, şeker hastaları rejimi için iyi bir tatlandırıcıdır. Meyveleri ve yaprakları isal kesicidir. Yine meyveleri idrar söktürücü, bayanlarda âdet söktürücü etkilere sahiptir. Meyveleri C vitamini yönünden zengindir. Üvez yapraklarından yapılan çay, şeker hastalığına karşı kan şekerini düşürücü olarak kullanılır ve zararsızdır. Üvez, kış hastalıklarına karşı vücudun direncini artırıcı bir özelliğe de sahiptir.

Üvez Ağacı

Karayemiş Taflan Nelere İyi Gelir

Karadeniz Bölgesinde çok bulunan bir ağaç olan taflan, halk dilinde karayemiş olarak adlandırılır. Taflan, yani karayemişin yapraklarından elde edilen taflan suyu, öksürük dindirici olarak kullanılır. Tıpkı kiraza benzeyen meyveleri yaz mevsimi boyunca taze meyve olarak yenildiğinde taş düşürücü etkiye sahiptir. Karayemişin kurutulmuş meyvelerinin tohumlarıysa şeker hastalığına karşı kullanılarak şekerin dengede kalmasına yardımcı olur.
(Taflan) Karayemişin Faydaları

Ayakkabılarınız Ayağınızı Sıkarsa

Kimi zaman ayaklar şiş olur, kimi zaman ayakkabı alınırken ayağımıza deneyip tamam çok rahat dediğimiz yakkabı eve gelip giydiğimizde ayağımızı sıkabilir. Böyle durumlar her zaman yaşanabilmektedir. İşte böyle bir durumla karşılaştığınız zaman aklınızda bulunsun. Ayağınızı sıkan ayakkabının içini, sirkeyle ıslattığınız gazetelerle doldurun sabaha kadar böyle beklesin. Sabah ayağınıza çok rahat olacaktır.
Ayakları sıkan ayakkabıya pratik çözüm
Bir öneri de değerli üyemiz Selma hanımdan geldi, kendisine teşekkür ediyor sevgilerimizi gönderiyoruz ...
Selma Cakirli ayakkabinin icine kolonya dokun ve giyin ayaginiza gore kalip aliyor ve cok rahat ediyorsunuz.

Tencere Kapağının Tutacağı Kırılırsa

       Tencere kapağının tutacağı kırılırsa, onun yerine şişe mantarı geçirin. Hem tutacak yerine geçer, hem de izolasyon sağlar.
       Mutfakta böyle küçük sorunlarla her zaman karşılaşıyoruz. Hepimizin başına gelir böyle durumlar. Kimbilir hergün kimlerin evinde tencerelerin kapağı kırılmakta. Bunları tamir eden yerler var tabi, ama tamirciye götürmek için günlerce vakit bulamayan arkadaşlar var, o yüzden bu bilginin de hafızalarda bulunması iyi olur diye düşünüyoruz.
Tencere kapağı tamiri

Stres İçin Kesin Çözüm

Sınav heyecanı, trafikten dolayı, çalıştığımız yerle alakalı ve zaman zaman evdeki olumsuzluklardan dolayı hayatımızın büyük bölümü stresle geçer. Peki ama bunu nasıl atlatabiliriz? Diyorsanız, işte bunun için en güzel şey sabah akşam olmak üzere günde 2 defa altınbaşak otu ve mayıs papatyası ile hazırlayacağınız bitki çayı  büyük ölçüde sinir sistemini rahatlatarak ferahlık verir. Sınava hazırlanan çocuklarınıza bu çayı düzenli olarak verebilirsiniz.
Hazırlanışı 1 kaç tane papatya ve 1-2 dal altınbaşak otu bir su bardağına konularak üzerine kaynar su dökülür ve ağzı küçük bir çay tabağıyla kapatılarak 20 dakika dinlendirilerek içilir. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa içilir. Aç veya tok karnına olması farketmez.
Bitki Çayları
Tiroid, haşimato tiroidi ve panikatak rahatsızlığı olanlar, doktor tedavisinin yanısıra evde kendilerine bu çaydan hazırlayıp içerlerse, tedaviye büyük ölçüde katkısı olur. Kendilerini daha mutlu daha özel hissetmek isteyenler bunu mutlaka kullansınlar.

Çiçeklerin Canlanması İçin püf Noktası

Doğum kontrol hapı çiçeklere canlılık verir. Onların gürleşmesini sağlar. Ayda 2 tablet, çiçeğin dibine gömün ve üstünü haşlamış olduğunuz yumurtanın suyu ile sulayın. Farkı kısa sürede göreceksiniz. çiçeklerinizin yüzü gülsün,canlansınlar.
Saksıdaki Çiçeklerin Canlanması İçin

Değerli üyelerimizin bu konuda bize başka tavsiyeleri de var. Çok teşekkür ediyoruz ve onları da sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

       Hurrem Aydin Bende toprağına çay küsbesi bir de yumurta kabukları koyuyorum, çok faydasini görüyorum. .
         TC Papatya Sdcmr 2 öneri de benden sigara külleri fazla olmamak şartıyla ve bira ....

Mürekkep Lekesine Kesin Çözüm

       Mürekkep lekesini çıkarmak için, ılık su ve sabun kullanmanız yeterlidir. Fazla enerji harcamadan deri koltuk halı, parke, kıyafet bunlardan hangisi olursa olsun ılık su ve sabunla leke hemen çıkacaktır. Bu yöntem dolma kalemin çok yaygın kullanıldığı 30 yıl kadar evvelinde bulunmuştur, şimdilerde pek kimsenin aklına gelmemektedir, duyanlar duymayanlarla paylaşsın lütfen.

Leke Çıkarıcı

Tuz koymadan haşlamış olduğunuz kuru fasulyenin suyunu bir çok lekenin çıkarılmasında kullanabileceğinizi biliyor muydunuz ?