23 Mayıs 2011 Pazartesi

Soğan Doğrarken Gözlerin Yaşarmaması İçin Ne Yapmak Gerekir

Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir kabın  içinde soyun ve soyduktan sonra da su dolu kapta 15-20 dakika kadar bekletin. Bu şekilde su, soğanın acısını alacağı için gözleriniz yanmadan doğrarsınız.

Balık Kokusu Nasıl Yok Edilir

Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirke kaynatın.Birde kızartmaya başlamadan evvel sirkeyle ıslatılmış bir bezi ocağın kapağına veya yakın bir yere asın.

Domates kabuklarını soymanın kolay yolu

Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp çıkarın. Göreceksiniz bıçak kullanmaya gerek kalmayacak elinizle çıkarabileceksiniz hemencecik.

Ekmek dilimlemenin kolay yolu


Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmekleri dilimlemek zordur. Oysa bıçağın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay dilimleyebiliriz.

Kavanoz Kapağını açmanın kolay yolu

Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alabiliriz. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da sıkışan kapaktan kurtulabiliriz. 
      Bu şekilde açılan kapakları her yıl konserve yaparken tekrar tekrar kullanabilme şansınız olur.