7 Mayıs 2011 Cumartesi

Parlayan Kumaş Eski Duruma Gelir mi

 Etek ve pantolonlarınız ütülerken parladıysa, parlayan kısımları yeni kesilmiş patatesle iyice ovalayın kuruduktan sonra fırçalayın. Bakın parlaklıktan eser kalmaz.
Bu konuda bir yöntem de değerli okuyucumuz Duygu hanımdan geldi, kendisine teşekkür ediyor, sevgilerimizi gönderiyoruz...
Duygu Mintaş : bir yöntemde benden yıllardır kullanırım bu formülü sirkeli suyla sildiğiniz anda kalıcı olarak yok edersiniz parlamayı..

Sararan Giysileri Beyazlatmak Mümkün

Sararmaya başlayan beyaz çamaşırlarınızı 1 kaşık oksijen kattığınız 1 litre suyun içinde 1 saat beklettikten sonra yıkayın.

Kazakların tüylenmemesi için ne yapmalıyız

Tüylenmiş kazağa püf noktası
Yeni aldığınız kazakların tüylenmemesi için, bir naylon torbaya koyarak, 24 saat buzdolabınızın buzluğunda bekletin. Kesinlikle tüylenmez.

Kuru ciltler için pratik maske

Cildiniz kuru ise nemlendirici sürmeden güneşe çıkmayın. Bir de kayısı yağı ve zeytinyağı karışımı sürerek bu maskeyi 15-20 dakika bekletip ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Nemli bir cilde sahip olursunuz.

Mat Görünen Saçlara Parlak Çözüm

Her yıkamadan sonra bir kabın içinde 2 litre su ve bir çay bardağı elma sirkesini karıştırın. saçlarınızı bu suyla masaj yaparak ıslatın. Bu uygulama sonunda saçlarınızın hem kırılmasını önlemiş olursunuz hemde parlaklık kazanmasını sağlamış olursunuz. Saçınıza sirke kokusu sinecek diye korkmayın. Çünkü bu koku çabucak uçar gider. İçiniz rahat etmiyorsa yine de güzel kokan bir saç kremi kullanabilirsiniz.

Cilt onarıcı maske nasıl hazırlanır

Sizlere, cildinizi onarmak için birbirinden güzel maskeler önereceğim.
       1. İki demet maydanozun yapraklarını bir su bardağı suyun içinde 5-10 dakika kaynatın ve süzün. soğuduktan sonra çırpılmış bir yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı bal ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı yumuşak bir fırça yardımı ile cildinize sürerek 15 dakika bekletip ılık su ile durulayın.
       2. Bir yumurta, bir tatlı kaşığı deniz suyu ve iki tatlı kaşığı limon suyunu iyice karıştırıp bir fincan zeytinyağını yavaş yavaş ilave ederek koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız bu karışımı bir gece buzdolabında beklettikten sonra cildinize sürüp yarım saat bekletin. Yarım saat sonra ılık su ile durulayın.
       3. Cildinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız, 4 tane aspirini az bir suyun içinde ezerek eritin. Sonra bunu cildinize sürüp 15 dakika bekletin ve duru su ile yıkayın. Cildiniz birkaç uygulamadan sonra pamuk gibi olacaktır. Eğer cildiniz çok hassas değilse bu karışımı su yerine limonla da hazırlayabilirsiniz.

Nemlendirici Krem Nasıl Hazırlanır

1. Bir yumurta akını iyice karıştırdıktan sonra içine yavaş yavaş bir tatlı kaşığı bal ve birkaç damla badem yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Düzgün bir kıvama gelinceye kadar karıştırın ve cildinize nemlendirici krem olarak rahatlıkla sürün. Bu kremi buzdolabına koyarsanız bir hafta boyunca bayatlamadan kullanabilirsiniz.

2. Cildin Ölü Deriden Kurtulmasını Sağlayan Özel Krem Yapımı

 Evde Krem Yapımı İçin Gereklği Malzemler
*1/2 çok olgun avokado,
* 1 tatlı kaşığı polen,
* Bir miktar elenmiş mısır unu,

Evde krem yapılışı:
Avokado çatalla ezilir, polen eklenir. Sonra yüze sürülebilecek koyuluğu bulacak kadar mısır unu katılır. Temizlenmiş yüz önce sıcak, sonra soğuk suyla yıkanır ve cilt daha nemliyken krem en azından 5 dk masaj yaparak yüze sürülür. Uygulamadan sonra yüz, önce sıcak sonra soğuk suyla yıkanır.

Doğal ev yapımı kremin cilde faydaları :
Bu krem cildi hem besler, hem de ölü derinin ciltten arındırılmasını sağlar.

Buhar banyosu nasıl hazırlanır

Cildinizin gözeneklerini açmak için güzel bir karışım hazırlayalım ve bunun buharına yüzümüzü tutalım. göreceksiniz cildiniz nasıl ferahlayıp rahatlayacak.
         Haftada bir gün, bir tencere suya yarım limon kabuğu, bir avuç maydanoz, nane ve adaçayı koyarak yanatınız. saçlarınızı toplayıp gözlerinizi kapatınız. Büyük bir havluyu çadır gibi yaparak başınızdan aşağıya örtünüz. Yüzünüzü bu tencerenin buharına tutunuz. 10-15 dakika böyle bekledikten sonra soğuk suyla bol bol yıkayınız. Çok memnun kalacaksınız.

Sivilce ve gözeneklere karşı çözüm

Akburçak taneleri dövülerek un haline getirilir. Elde edilen un damıtılmış su ile yoğurulur.  Yumurta sarısına, yarım fincan zeytinyağı ve 2 kaşık bal ilave edilerek çırpılır. Çırpılan karışım burçak hamur ile karıştırılarak krem kıvamına getirilir. Elde edilen krem maske yapılarak cilde uygulanır. Devamlı kullanılması halinde yüzdeki gözenekler kapanır ve sivilceler yok olur.

Soluk ciltler için yapılması gereken şey

Cildiniz çok renksiz ve soluk ise aynı ölçülerde kereviz yaprağı, havuç ve kırmızı elmayı sıkarak bu karışımdan günde 2 bardak için.

Zayıflamak istiyorum ama nasıl

Sabahları uyanınca 1 saat içerisinde kahvaltınızı yapın ve her 3 saat aralıkla hafif bişeyler atıştırın çoğunlukla salatalık ve domates gibi meyveleri tercih edin çünkü bunlar kalorisi en düşük yiceklerdir. Salatalığın %90 ı sudur. Domates ise içerisinde laktolikopen bulundurduğu için kırışık önleyici özelliğe sahiptir. Akşam yemeğinden sonra da pek bişey yememeye özen gösterin. Günden güne zayıfladığınızı hemen hissedersiniz. 6 kilo domatesin bir dilim yaş pastaya tercih edileceğini (kalori bakımından) biliyor muydunuz.

Yağlı saçlara karşı ne yapmalıyız

Aloe vera içeren bir parça saç jölesiyle aynı miktarda şampuanı karıştırın. Bu karışıma bir parça limon suyu katıp saçınıza uygulayın. İki haftada bir bu maskeyi yapın. Saçlarınızdaki yağ oranı normale dönecektir.

Kuru saçları nemlendirmek ve canlandırmak için

Olgun bir muzu iyice ezin bir çay kaşığı bademyağı ile karıştırıp saçlarınıza masaj yaparak sürün.20 dakika beklettikten sonra durulayın. Sonuca inanamıyacaksınız.

Diş Eti Çekilmesine Bitkisel Çözüm

 
 Güzel görünmenin en önemli ögelerinden biri de diştir. Dişler için en önemli iksir çilektir. Ezilmiş çilekle dişlerinizi haftada bir ovun.Böylece dişleriniz ve dişetleri çok sağlıklı olur. Dişeti çekilmesi gerilemeye başlar.

Kırışıklıklara karşı maske

Çileği rondodan geçirip, içine kıvama getirinceye kadar süt ilave edin ve yüzünüze sürüp yarım saat bekletin. Sonra ılık suyla yıkayın. Haftada 2 defa uygulayacağınız bu maske kırışıklıklardan en kısa zamanda kurtulmanızı sağlar. Mümkünse sarkan gıdılara da sürebilirseniz iyi sonuç alırsınız.

Baharatların faydası

Yemeklerinizi baharatlarla süsleyin. Yapılan çalışmalarda yemeklere yoğurda, söğüş sebzelere, kısaca ekleyebileceğiniz her yemeğe ilave edilecek baharatların vücudu hızlandıran ve yağ yakımını artıran etkileri vardır. kırmızı biber eklenmiş bir yemek sonrası, insülin seviyesindeki ani yükselişleri engellediğini, bunun da kan şekeri dengesi ve indirek yağ yakımı üzerine etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Atıştırmalıklar nasıl olmalıdır

İş çıkışı spor salonuna gidiyorsunuz, öğle yemeğinden beri hiç birşey atıştırmadınız bu durumda egzersiz programınızı yarıda kesmek zorunda kalırsanız hiç şaşırmayın. 2 yemek kaşığı fındık, badem yanında 1 elma, sağlıklı yağlar posadan zengin pratik bir mönüdür. Bunları tüketme şansınız olmazsa, bu durumda yağdan fakir, posası bol, şekeri düşük protein barları yemelisiniz.

Yorgunluktan nasıl kurtuluruz

İnsanların büyük kısmı yaşam kalitesini düşüren ve çalışma hayatındaki verimi düşüren yorgunluk ve unutkanlıktan şikayetçi. Kronik yorgunluk ve hafıza zayıflığının beslenme ve spor biçimiyle alakalı olduğunu unutmayın.

           Bunun önüne geçmek, kendinizi daha zinde ve enerjik hissetmenizi sağlayacak temiz havada yürüyüş yapmak, sabah veya akşam egzersiz yapmak, kafeinsiz ve stressiz yaşam gibi konulara dikkat etmek gerekir. Birde, B6,B12 ve Cvitamini eksikliği de yorgunluk hissine sebep olduğu için vitamin desteği alabilirsiniz. Eczanelerde bu vitaminlerden var, fiyatları da uygun.

Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezinin Faydaları


Kolesterolü düşürür, tansiyonu dengeler, kalbi güçlendirir. Kansızlığı giderir, dişleri ve kemikleri besler, bağırsakları çalıştırır. Cinsel gücü artırır, akciğer hastalıklarında faydalı etkisi bulunmaktadır. 
Hem kendiniz, hem aileniz için kullanın.     

Haşerelere karşı ne yapmalıyız

Terebentin yağı ile menekşe yağını karıştırıp fısfıslı bir şişeye koyup kuytu yerlere püskürtürseniz, bir türlü kovamadığınız haşereleri bir daha gelmemek üzere göndermezine yardımcı olur.