24 Ekim 2012 Çarşamba

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer

Göz çevresindeki şişlikler ve morluklar için birkaç alternatif öneriyorum. Sizin için hangisi daha kolaysa onu yapabilirsiniz.

Papatya çayı 

Bir bardak sıcak suda bir tutam kuru papatyayı haşlayın. Bu çaya pamuk batırın ve gözaltına koyarak 10 dakika bekletin. Papatya çayı göz çevresindeki morluklar ve  şişlikler  için çok etkilidir.


Patates dilimleri 
 
Soyup yıkadıktan sonra ince dilimler halinde kesmiş olduğunuz patatesleri göz kapaklarınıza koyup 10 dakika kadar bekletin. 10 dakikadan sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın. Bu işlemi gün aşırı, yani bir gün durup bir gün yapın. 



Soğuk salatalık dilimleri
 
Halka halka dilimlediğiniz salatalığı buzdolabında bekletin. Soğuk dilimleri 10 dakika boyunca gözlerinizi kapatıp üzerine koyunuz. Soğuk salatalık, göz çevresini tazeler. Koyu renkli bölgenin normale dönmesine yardımcı olur.



Süte batırılmış salatalık 
 
Bir kase sütün içine  salatalık dilimlerini koyun. Yarım saat  sütün içinde beklettikten sonra salatalık  dilimlerini  gözlerinizin üzerinde
en az 10 dakika bekletin.


Tatlı badem yağı 
 
  Bir parça pamuğa bir kaç damla tatlı badem yağı damlatın. 10 dakika gözaltında tutun. Tatlı badem yağı  moraran kısmın dinlenmesi ve toparlanması için yardımcı olur.