3 Mart 2014 Pazartesi

Yağ Bezesine Bitkisel Çözüm

Göz Çevresindeki Yağ Bezesine Bitkisel Çözüm Tedavisi

Bir su bardağı ekşi nar suyuna yarım su bardağı sirke karıştırn. Bu suya bir parça pamğu batırıp Sivilce üzerine kompres yapın.

2 su bardağı suya 2 çorba kaşığı ıhlamur koyup 20 dakika kaynatın. Daha sonra temiz bir tülbentten geçirerek süzün. Bu suya batırdığınız yumuşak bir havlu ile Yağ Bezesi üzerine kompres yapın.

Yağ Bezesi Bitkisel Çözüm

Önce yüzünüzü güzelce yıkayın. Sonra nemlendirici kremle 10 dakika kadar masaj yapın. 6 bardak suyun içine 1 avuç kuru Papatya koyup 10 dakika kaynatın ve temiz ince bir tülbentten geçirerek süzün.

Biraz soğuduktan sonra yumuşak bir havluyu bu suyun içine batırıp Yağ Bezesi olan bölgelere yüzünüze koyun. Havlu soğuyunca işlemi tekrarlayın. Sonra temiz bir parça pamukla yüzünüzü silin.

Bir bardak sirkenin içine bir avuç kuru erik koyup 10 dakika kadar bekletin. Sonra erikleri sirkenin içinden çıkartıp Yağ Bezesi Sivilce üzerine sürün.

Yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra yağ bezesinin veya sivilcenin üzerini alkolle ovun ve kuruduktan sonnra cildinizi pudralayın.

Yarım su bardağı limon kolonyasının içine bir avuç adaçayı koyup 2 gün bekletin. Yağ Bezesi ya da Sivilce kuruyana kadar küçük bir parça pamukla her gün sadece Sivilce üzerine sürün.

Akşamları yüzünüzü yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile silerseniz yağ bezelerinin yanısıra cildinizdeki lekelere de faydası olduğunu göreceksiniz.