21 Mayıs 2013 Salı

Kulak Ağrısı için KESİN ÇÖZÜM

Kulak Ağrısına birebir çözüm:
Değerli takipçilerimizden Selin hanımdan gerçekten çok güzel bir çözüm. Kendisine çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar gönderiyoruz.
TC Selin Karaaslan
  • Biz kulak ağrısı için çiğ soğanı rendeleriz 1 yada 2 damla kulağa damlatırız anında keser ağrıyı.
    Çiğ soğanı rendeleriz temiz tülbent e koyar bir damlasıda kafi sıkar suyunu çıkarırız tülbent dediğimiz baş örtüsü yemeni maksat tortu gitmesin kulağa 2 damla damlatırız soğanın suyunu.


    Bu konuda bir çözüm de değerli takipçimiz Cansu hanımdan geldi kendisine Çok çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.
    Cansu hanım diyor ki : Kulak ağrısını anlık olarak geçirmenin püf noktası, sonrasında doktora gitmek şart tabii ki.
     TC Cansu Acar

    Bir diğer kulak ağrısını geçiren şey:  Burun damlasını yada fıs fısını burnunuza 1 er defa sıkın ve bekleyin 5 dakika içinde ağrınız geçecektir bu tavsiye doktordan alınmıştır çocuğuma uyguladım kulak enfeksiyonu geçirirken ağrısı geçti.
    Hiç farketmez hangi burun spreyi varsa onu kullanabilirler ben nazonex kullanıyordum o zaman. Ama dediğim gibi doktor evde ne varsa olur demişti, nedenini de açıklayayım belki merak eden olur. Burna sıkılan sprey kulak yollarından geçerek basıncı azaltıyor, yanlız bu kalıcı çözüm değil en fazla 30 dakika sonra ağrı tekrar başlıyor bence kısa süreli en azından doktora gidene kadar hemen kulak ağrısından kurtulmak için kullanabilirsiniz. En azından o dayanılmaz ağrıdan, o an için kurtulursunuz.

     Selma Cakirli halis zeytin yagini ilitip kulaginiza damlatirsanizda iyi gelir.birde caydanligi kaynatip etrafini sarin kulaginizi dayanabildiginiz kadar buhara tutun.

    Selma hanıma da çok teşekkür ediyoruz. 

Sedef Hastalığına Bitkisel Çözüm

Sedef hastalığına, isminin açıklanmasını istemeyen değerli bir okuyucumuzdan bir çözüm geldi onu hemen sizlerle paylaşmak istedik. Kendisine çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.
       Sedef hastalığı olanlar kurt pençesi yağıyla balı karıştırıp sedefli bölgelerine sürsünler, ben kullandım, çok memnun kaldım, herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim, hepinize geçmiş olsun. Sevgiler, saygılar.
Bir başka üyemizden değişik bir çözüm daha geldi, kendisine çok çok teşekkür ediyoruz, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.
Tuğçe Seren Bebek ben 6 yıldır sedef hastasıyım her ne kullandıysam geçmedi herşey boş bu geçmeyecek derken Antakya'lı bir yakınım bana defne yağını önerdi ve su anda vücudum da hiç birşey kalmadı çok şükür uzun süreden beri çıkmıyor tavsiye ederim defne yağının özünü bulursanız faydasını göreceksiniz hepinize geçmiş olsun..
 Defne yağı olarak geçiyo ismi Antakya'da yapılıyor bunu kullanırken şampuan falan kullanılmaması gerekiyor zeytin yağından yapılan gar sabunu kullanılması gerekio hergün sürülmesi gerekiyo bırakıldıgı an sedefe iyi gelmeyen bazı seyler var onları kullandıkça geri başlıo bir ay içinde sedeften eser kalmadı bende. Umarım bütün sedef hastalarına faydası olur.


HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

Sedefin değişik şekilleri vardır. Her sedef birbirinin aynısı değildir. Çocuklarda, yetişkinlerde, yaşılarda farkli özellikler gösterebilir. Çocuklarda kırmızı renkli, kepekli beliritler vardır. Yetişkinlerde ise hastalığın bütün belirtileri görülür. Kabarıklıklar giderek genişler ve kabuklanmalar ortaya çıkar. Yaşlılarda daha büyük çapta belirtiler görülür. Deri kalınlaşmıştır.

Deride; sınırları belli, pembe renkli bir plak, yüzeyinde gümüş renginde kabarıklıklar ile karakterizedir. Bu oluşum, kurudur ve kazınırsa kanayan noktalar şeklindedir. Elinizi, derinize sürttüğünüzde toz gibi olur. Daha önce belirttiğimiz yerlerde sıklıkla görülür. Tırnak yüzeyinde küçük çukurlanmalar vardır ve tırnak, yatağından ayrılır. Kalınlaşan ya da kırılan tırnak değişiklikleri görülür. Hatta sararma mevcuttur. Tedavisi kolay değildir.

Ayrıca kasıklarda, koltuk altında, genital bölgede hastalığın belirtisi ortaya çıkabilir. Sedef hastalarında, eklem iltihaplanması görülme ihtimali az değildir. Bazılarında bu iltihaplanma, hareket kısıtlılığına yol açar. Dolayısıyla eklem ağrısı da hastanın şikayetleri arasındadır.

Guttat sedef hastalığı: Deride küçük, kırmızı ve kabuklu kabarıklıklar oluşur. Genelde çocuklara görülen bu durum zamanla kendiliğinden geçer. Boğaz iltihabından sonra görülmesi niçin çocuklara görüldüğünü açıklamaktadır.

SEDEF HASTALIĞI TANISI

Tanı konması için öncelikle bir cilt hastalıkları uzmanına muayene olmanız gerekir. Yapılan fiziki muayene ile hastalık teşhis edilebilir. Hastalığın nadir de olsa tanısı konması güçleşebilir. Bu durumda deriden parça alınarak yapılan tetkikler sonucu tanı konur. Genelde kan testi yapılmaz.

Hastalığın şiddeti, seyri, yerleştiği yer hastalığın tipi ve uygulanacak tedavini şekli için fikir verir. Uygun tedaviyle kontrol altına alınsa da kronik bir hastalıktır ve hastanın yaşamını etkiler.

SEDEF TEDAVİSİ

Öncelikle tedavinin ne şekilde yapılacağına karar verilir. Bunun için hastanın yaşı, hayat tarzı, hastalığın seyri ve şiddeti dikkate alınır. Bu hastalığın tedavisindeki amaç; derinin dökülmesinin önüne geçilmesi ve iltihap oluşumun azaltılmasıdır.

Kullanılan losyon ve kremlerle kaşıntının ve deri üzerindeki kabarıklığın giderilmesi amaçlanır. Ayrıca doktorunuz, deri üzerine uygulanacak bazı ilaçlar verebilir. Bunlara kesinlikle uymanız gerekir. Gerek gördüğü takdirde bu ilaçlarla beraber fototerapi denilen güneş ışığı da kullanılır. Bunu hastanede doktorunuz kontrolünde uygulamalısınız. Yoksa güneş ışığının fazlası zarar verebilir ve hastalığın şiddetini arttırabilir.