22 Temmuz 2015 Çarşamba

Doğal Şampuan Nasıl Yapılır? Evde Doğal Şampuan Yapımı!

 Doğal Şampuan Nasıl Yapılır? Evde Doğal Şampuan Yapımı!
Bu kadar güzel ambalajlı ürünlerin olduğu market raflarında hangi şampuanı seçeceğinizi şaşırırız. Ne var ki, şampuanların içeriğinde bulunan kimyasal maddeler, çekimser davranmamıza neden olur. O halde evde şampuan nasıl yapılır, dediğinizi duyar gibiyiz.
Uzun süredir saçlarınızın çok yıprandığının farkındasınız ve bir çözüm arıyorsunuz. Kullandığınız kimyasal ürünler, saçlarınızı yıprattı ve kısa sürede etkili bir çözüme ihtiyacınız var. İşte, size vereceğimiz tarifle saç temizliğinizi yaparken, aynı zamanda saç bakımınızı da yapabileceksiniz.  İçerisinde paraben ve silikon gibi zararlı katkı maddelerinin bulunmadığı doğal şampuanın sonuçlarından çok memnun kalacaksınız.
Evde şampuan yapımı
1 fincan maden suyu
1 fincan bebek şampuanı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı deniz tuzu
Bir kâsede yumurta sarısını iyice çırpın. Hemen arkasından maden suyu, zeytinyağı, bebek şampuanı ve deniz tuzunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız bu doğal şampuanı boş bir şampuan kutusuna boşaltın.
Her banyoda kullanabileceğiniz doğal şampuanı buzdolabında muhafaza edin ve sık sık da değiştirmeyi unutmayın. 5-6 günden daha fazla bekletmeyin.
Kendi hazırladığınız bu şampuanı sürekli kullanabilirsiniz. Şampuanı saçlarınızda 5 dakika bekleterek masaj yapın. Yumurta sarısının köpürtücü ve temizleyici etkisi bulunmaktadır ve saçlarınızı beslemektedir. Maden suyunda bulunan mineraller, saç köklerinizi besleyecek ve saç derinizdeki problemleri çözecektir. Zeytinyağında bulunan E vitamini ve deniz tuzundaki mineraller de saçlarınızın kısa sürede beslenip canlanmasına yardımcı olacaktır.
Saçlarınızda birikim yapan kimyasal atıkların arındığını, saçlarınızın parladığını ve daha hızlı uzadığını gözlemleyeceksiniz.