2 Haziran 2011 Perşembe

Ayak ve Topuk Bakımı

Bir leğene sıcak su koyup 1 çorba kaşığı gliserin, 1 çorba kaşığı da deniz tuzu karıştırıp ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletin. Ponza taşıyla ovup temizleyin. Sonra ezip toz haline getirdiğiniz 10 tane aspirinle vazelini karıştırıp ayaklarınıza sürün üzerine nemli bir bez geçirip streçle veya naylon poşetle sarın. En az 2 saat bekletip açın ve masaj yapın. Haftada en az 2 kez uygulayın çok iyi bir sonuç alacaksınız.

 Bu konuda bir öneri de değerli üyemiz Gülay hanımdan geldi kendisine teşekkür ediyor sevgilerimiizi gönderiyoruz.

 Ozon yağını akşam yatarken ayağınıza sürün üzerine streç film sarın ve sabaha kadar bekletin.Sertleşmiş kurumuş ve pul pul olmuş ayak ve topuklarınız ilk uygulamada pırıl pırıl yumuşacık olacaktır.

Nasır İçin Kesin çözüm

Nasırınız var ve herşeyi denediniz. Peki çiğ domatesi hiç denediniz mi? Evet çiğ domatesi ikiye bölüp, çekirdekli kısmı tam nasırın üstüne gelecek şekilde kapatıp üstüne naylon poşet geçirip daha sonrada çorap veya eldiven giyinin el ve ayaklarınızda oluşan nasırlar  kuruyup yok oluncaya kadar birkaç gün bunu tekrar edin. Sonuca ulaşmanız kesindir.

 Zeynep Terzi Bende internette bulmuştum kuru inciri ortadan ikiye bölüp icini cikarip az miktarda kınayı ılık suyla ıslattim cıkardığım incir icinide kinaya karistirdim kabugun icine geri koydum ve nasirin uzerine kapattim aksam koydum sabah açıp ayagi ılık suda biraz bekletip nasırı törpuledik 3 gun aynı islemi yaptik ve kurudu çok şükür. 
Göndermiş olduğu çözümden dolayı Zeynep hanıma çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.