13 Temmuz 2013 Cumartesi

Kabarık Omlet Yapmanın Püf Noktası

 3 kat kabaran omlet tarifi
Siz 2 yumurta kırın herkes 6 yumurta zannetsin...
   Omletinizin kabarık olmasını istiyorsanız 1 çorba kaşığı suyla 1 çay kaşığı mısır ununu karıştırarak yumurtayla birlikte çırpın ve kızgın tavaya boşaltın. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

 Bir diğer yöntem ise;

2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı soğuk su
 


Sahana zeytinyağını koyup altını açın ve yağı ısıtın.Ayrı bir kâsede yumurta, nişasta, su ve tuzu iyice çırpın. Kızmaya başlayan yağın içine çırpılmış yumurtaları koyup, üzerine kapak kapatın.


   Yumurta sahanını arada sallayıp yumurtanın sulu yerlerinin pişmesini sağlayın ve kapağı açın. Omletin altını üstüne çevirin, çevirdikten sonra daha fazla kabarmaya başlayacaktır.

   Ocaktan alıp dörde böldüğünüz yumurtayı bekletmeden servis yapın.




Çekmece ve Dolap içi Temizlemenin Püf Noktası

Çekmeceleri Boşaltmadan Temizlemek İçin

Çekmece ve dolaplarınızı temizlerken her zaman içini boşaltmaya gerek yok.  Takı, toka ve düğme gibi süpürgenin içine kolaylıkla kaçabilecek küçük eşyalarınızın kaybolmasına izin vermemek için elektrik süpürgenizin ince uçlu başlığına ince bir çorap geçirerek gayet rahat temizleyebilirsiniz.

Pastadaki Meyve Şekerlemelerinin Dibe Çökmemesi İçin Çözüm

Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmemesi için hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.