31 Ekim 2017 Salı

Uyurken yanı başınıza limonu bölüp içine tuz koyun......

Dilimlediğiniz limonları, komidin üzerine koyarak, uyuyabilirsiniz. Peki, uyurken yanınıza limon koymanın ne gibi faydaları olabilir? İşte cevaplar.. Tek yapmanız gereken şey; bir limonu alıp, onu dörde bölmek ve içine tuz serpmek.

1- Gerginliğinizi alır: Stres birçok insanın genel sorunu… Yatakta dönüp durmanıza yol açan stres ve anksiyete gibi durumlar uyumanızı güçleştirir. Komidin üzerindeki limon ise sizi sakinleştirir. Araştırmaya göre; narenciye kokusu kişinin beyin dalgalarını ve duygularını rahatlatıyor.
2- Odaklanmanızı artırır: Yatmadan önce neden odaklanmanız gerektiğini soruyor olabilirsiniz.
Ama eğer beyni sürekli meşgul olan ve uykusuzluk sorunu olan bir kişiyseniz psikologlar olumlu şeylere odaklanmanız gerektiğini söylüyor. Odaklanmak için ise limon kokusu birebir…
3- Daha iyi nefes alırsınız: Uyumaya çalıştığınızda bir de burnunuz tıkanıyorsa Antioksidan ve antibakteriyel olan limonun burun deliklerinizden içeri girmesine izin verin.
4- Böcekleri uzaklaştırır: Sivrisineğin kulağınızın etrafında dolaşmasından veya gece boyu sinekler tarafından ısırılmaktan bıktıysanız bu haber tam da size göre…
Limon, sivrisineklerin sevmediği bir şey. Ayrıca limon her tür böceği öldürür. Bu dilimler onları diğer odanın gerisinde tutar.
5- Sabahleyin enerjinizin artmasını ve pozitif olmanızı sağlar: Sabahleyin erkenden uyanmak, birçok insanın çok zorlandığı bir şey. Ancak komidinin üzerindeki bu dilimler uyanma sürecinizi kolaylaştıracaktır. Limon kokusu beyninizin serotonin seviyesini artırır.
6- Havanın kalitesini artırır: Limon sadece etrafın güzel kokmasını sağlamıyor aynı zamanda havayı arındırıyor. Çok güçlüdür, hatta bir odadan boya kokusunu çabucak çıkarmak için limon kullanabilirsiniz.
7- Kan basıncını düşürür: Limon aroması kan basıncını düşürür. Pek çok insanın kan basıncının yüksek olduğunu düşünecek olursak, limonun insanlar için kullanışlı bir meyve olduğunu anlamak zor olmaz.