3 Mayıs 2011 Salı

At kestanesi ne işe yarar

Elleriniz için: At kestanesi tozu ile ellerinizi yıkarsanız, elleriniz yumuşacık ve beyaz olur.
Çamaşırlar için: Özellikle beyaz çamaşırları at kestanesi suyuyla yıkarsanız kar gibi beyaz olur. Ayrıca at kestanesiyle yıkanan çamaşırları nemliyken ütülerseniz, kolalanmış gibi olur.

Küf lekesi nasıl temizlenir

Bir beze gliserin sürerek küflü kısmı bu bezle silin.

Kot kumaşların renginin solmaması için

Yeni aldığınız kotun her yıkamada renginin açılmasını istemiyorsanız, Soğuk suyun içine bol miktarda tuz atıp kotunuzu bu suda 12 saat bekletin. Renginin belirgin bir sabitlik kazandığını göreceksiniz.

Bira lekesi nasıl çıkarılır

Bira dökülmüş kıyafetinizi %3 beyaz ispirto ilave edilmiş ılık suyla tampon yapınız.

Rugan ayakkabıların bakımı nasıl yapılır

Rugan ayakkabıların çatlamalarını önlemek için, zeytinyağı veya vazelin sürün. Sıcak hava çatlamaya sebep olur, o yüzden rugan ayakkabılar serin yerde saklanır.

Spor ayakkabılar nasıl temizlenir

Spor ayakkabılarınızı benzine batırılmış diş fırçasıyla temizleyin.Spor ayakkabınızın rengi koyu ise , üzerlerindeki lekeleri alkole batırılmış bezle silin.

Ampuller nasıl temizlenir

Ampuller için en iyi temizleyici alkoldür. Ancak ampulün yüzeyi pütürlü ise ikiye böldüğünüz bir soğanı iyice sürüp nemli bir bezle silin. Temizlendikten sonra ışığı yakmadan üzerine biraz parfüm sıkın, ışığı yakınca eviniz mis gibi koksun.

Alüminyum tencereler nasıl temizlenir

Alüminyum kaplarınız içerisinde su kaynattığınızda, bişey haşladığınızda veya bulaşık makinasında yıkadığınızda çok kötü leke olur. Böyle durumlarda içinde kuzukulağı pişirin veya süt kaynatın.Bozulan rengi eski haline döner. Biraz zeytinyağı ile birkaç damla alkolü karıştırın ve yumuşak bir bezle alüminyum kaplarınıza sürün. Başka bir yöntem de bulaşık teline biraz arap sabunu sürüp bununla ovarsanız alüminyum tencereleriniz ilk günkü gibi yepyeni olur.

Altın Takılar Nasıl Temizlenir

Bir litre suya 15 gram rendelenmiş sabun ve 100 gram amonyak ilave edin. Temizlemek istediğiniz altın eşyalarınızı bu karışımın içinde ortalama yarım saat bırakın. Sonra soğuk suyla çalkalayın ve bir deri parçasıyla temizleyin.

Alkol lekesi nasıl çıkarılır


Giysi üzerinde: Şampuanlayınız, sonra beyaz ispirto ile tampon yapınız.
Cilalı Ahşap Üzerinde: Lekeli yerleri bir mantar tıpayla silin veya terebentinle ıslatın, sonra parlatın.
Masif Ahşap Üzerinde: Eter veya benzinle temizleyebilirsiniz. Leke çok inatçıysa çakmak benzinini deneyiniz.