1 Temmuz 2013 Pazartesi

İt Dirseği (Arpacık) Hordeolum İçin KESİN ÇÖZÜM



Arpacık nasıl tedavi edilir?
Arpacığın tedavisinde en önemli faktör, öncelikle oluşmamasını sağlamak.

Arpacık ağırlıklı olarak vücut direncinin düştüğü zamanlarda ortaya çıkar. Vücut direncini yüksek tutarsanız  arpacık oluşumunu engellersiniz.

Arpacık bir şekilde oluştuysa kısa zamanda göz doktoruna  gitmeniz gerekir. İlk anda ve doğru yapılan arpacık tedavisi, ileride arpacığın yeniden oluşma ihtimalini ortadan kaldırır.

İlk aşamada tedavi kolay

Arpacık başlangıç seviyesinde ise damla tedavisi yeterli olur. Eğer enfeksiyon çevreye yayılmaya başladıysa hastanın antibiyotik ve antienflamatuar tipi ilaçlar kullanması gerekebilir.

İleri seviyedeki arpacıklarda kullanılan ilaçların mutlaka doktor kontrolünde alınması gerekir. Arpacık tedavisinde kullanılan ilaçları hastanın kendi başına eczaneden alması ve dozunu ayarlaması uygun değil.

Arpacık belli bir aşamaya geldiğinde kendi içinde toplanmaya ve küçülmeye başlar. Arpacık küçüldüğünde bir kapsül biçimine gelir ve burada kronikleşir.
İç Arpacık


Kronik arpacık

Kronikleşen arpacıklarda ilaç ve benzeri tedaviler arpacığın geçmesini sağlamaz ve bu arpacıklar cerrahi müdahale ile boşaltılabilir.

Gözde arpacık ameliyatı olmak sorunun tam anlamıyla çözüldüğü anlamına gelmez. Arpacık çıkarıldıktan sonra, gözün bir başka bölümünde tekrar oluşabilir.

  Arpacık 2 çeşittir. İç arpacık, dış arpacık.

DIŞ ARPACIK İÇİN ÇÖZÜM 

 Erken fark edilen arpacık için antibiyotikli merhem ya da damlalar kullanılabilir. İltihaplanan durumlarda ise, iltihabın boşalması sağlanarak sıcak kompres yapılmalıdır. Böylece artan kan akımı göz kapağının yumuşamasını sağlayacak, ağrı azalıp enfeksiyonun iyileşmesi daha kolay olacaktır.






KESİN ÇÖZÜM 

Dış Arpacık Tedavisinde kıl kökü gözle görüldüğü için, kıl cımbız ile alınır. Sonrasında  kendiliğinden geçer. İç it dirseği için aynı durum söz konusu değildir ve iç arpacığın tedavisi daha zordur. İç olanın tedavisi için cerrahi müdahale gerekebilir. Lokal anestezi ile kitle alınır.

Gözlerde, kirpik diplerinde çıkan it dirseğinin günlerce iyileşmesini beklemek istemiyorsanız, küçük bir iğnenin ucunu kolonya ile ıslatın veya iğne ucunu ateşte ısıtıp mikrobunu kırdıktan sonra tepesini delerek veya cımbızla bir tel kirpik çekip çıkararak bir delik açılmasını sağlayın ve iki parmağınızla hafifçe bastırarak sıkın ve üzerine kolonyalı pamukla pansuman yapın. Göreceksiniz çok işe yarayacak. Yalnız bu yöntemi uygularken çok hassas davranmanız gerekir. Yıllar önce bende olmuştu, acısına ve görüntüsüne daha fazla dayanamayıp bu şekilde bir uygulamayla aynı gün kurtuldum. Doktorlar bunu hiç tavsiye etmezler ama gerçekten işime yaradı bir daha da tekrarlamadı.

Değerli üyemiz ve adminimiz Fatma Bulut kendisinin uyguladığı ve derhal sonuç aldığı bir yöntemi bizimle paylaşmak istedi kendisine çok teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

Fatma Bulut Diyor ki:
Geçen hafta kalp krizi geçirdim, anjuo yapıldı ve stent takıldı. Bu arada vücut direncim düştüğü için gözümde batma hissettim. Bir iki defa kontrol ettim evet arpacık çıkacağından kesin emin oldum. Hemen elime bir parça pamuk alıp üzerine bol bol limon sıktım gözümü kapatıp göz çukurunu limonlu pamukla sürekli ovdum, pamuğu değiştirip yeniden limon sıktım ve aynı işlemi 3 kez üst üste tekrarladım, ertesi gün uyandığımda yerinde hiçbişey kalmamıştı, çok mutlu oldum. Herkese tavsiye ederim, mutlaka denesinler..