16 Şubat 2014 Pazar

Göbek Düşmesine Kesin Çözüm

Göbek Düşmesi Nedir, Nasıl Geçer?

Ciddi sağlık problemlerinden biri olan göbek düşmesi yaygın olarak görülen bir sağlık sorunu olmakla birlikte geleneksel yöntemlerle tedavi edilmektedir. Göbek düşmesinin nedenleri genellikle halk arasında ağır eşya kaldırma nedenine bağlanır. Göbek düşmesi, ağır bir eşya kaldırdıktan sonra göbeğinizin yerinden kayarak vücutta başka bir noktaya yönelmesi nedeniyle oluşur. Göbek düşmesi hastalığının belirtileri; Halsizlik, yürümede zorlanma, ateş, ishal ve kusma olarak sıralanabilir. Ekseninden başka bir noktaya inen göbek, ağır kaldırmanın da etkisiyle vücutta yukarıdaki belirtilere sebep olmaktadır. Göbek düşmesi genellikle geleneksel yollarla tedavi edilmektedir. Göbek düşmesinin tedavisi için birçok farklı yöntem bulunmakla birlikte en yaygın olarak kullanılan yöntem bardak çekme yöntemidir.

Göbek düşmesine kesin çözüm :

Elinize, ateşten etkilenmeyen bir metal çubuk, çatal, bıçak veya çöp şiş vs. alarak ucuna küçük bir parça pamuk sarıp kolonya veya alkolle veya ispirto ile ıslatın. Sonra çakmakla ateşleyin, kalın camlı bir bardak veya kupanın içini ısıtıp bardağın ağız kısmını göbeğe yapıştırın.

Bir diğer yöntem de; göbeğe büyük yumurta büyüklüğünde pamuk yerleştirip üzerine 3 tane kibrit çöpü takın ve çöplerin ucunu ateşleyip üstüne bardağı kapatın, içi ısınan bardak göbeğinizi yukarı doğru çekecektir, biraz bekletip kuvvetli ve sert bir şekilde bardağı çekin, göbek yerine gelecek ve sancı geçecektir.