6 Haziran 2011 Pazartesi

Yazıcı Kâğıdı Almıyor Ne Yapmak Lazım

Kâğıt tablasını kontrol edin. Kâğıt alma mekanizmasında problem olabilir.Yazıcının kullanım klavuzundan yararlanarak kontrol edin.

Yazıcı Çok Koyu Renk Basıyor Ne Yapmak Lazım

Program içinde Quality metodunu değiştirin.

Yazıcı Çalışmıyor ne Yapmak Lazım

Kontrol panelindeki tüm ışıklar yanıyor, fakat yazıcı çalışmıyorsa, yazıcıyı kapatın tekrar açın. Problem devam ediyorsa parelel yazıcı kablosunu değiştirmeyi deneyin.

Yazıcıda Baskı Lekeli Çıkıyor Ne Yapmak Lazım

Kartuşun mürekkep ucunda yada kartuş başlığında çatlama vardır. Bu yüzden mürekkep sızdırıyordur kontrol edin.

Yazıcıda Baskı Kâğıdın Dışına Taşıyor Ne Yapmak Lazım

Kullandığınız yazılımdan sayfa boyutlarını güzel ayarlayın.

Yazıcı Baskı Yapmıyorsa Çözümü

Kullanılan yazılımdan yazıcı tanımı yanlış yapılmış olabilir.Kontrol edin paralel yazıcı kablosunu gözden geçirin. Mürekkep kartuşu bitmiş olabilir. Kartuşu yenileyin.

Ellerin Yumuşacık Olması İçin Mucize Çözüm

2 çay kaşığı bal ve yarım limon suyunu karıştırarak ellerinize sürün yumuşacık olurlar.

Ceket Yakası Nasıl Temizlenir

Elbise yakalarını 1/1 oranında su ve amonyakla hazırlanmış karışımla silin. Ardından önce ıslak, sonra kuru bezle geçin.

Toz Alırken Bezin Tüy Bırakmaması İçin ne Yapılır

Temizlik bezlerinin son durulama suyuna biraz gliserin eklemeniz yeterli olacaktır. Her defasında tozu aldıktan sonra bezleri yıkayıp,son durulama suyuna biraz gliserin eklerseniz, ondan sonra toz alırken tüy bırakmayacaktır.

Diyet Yaparken Beyaz Leblebinin Sırrı Nedir


Diyet programlarınıza, beyaz leblebi ile destek olun.Beyaz leblebi, midenin suyunu çekerek, açlık hissini bastırır.
 Mide bulantısı olduğunda da,beyaz leblebi,tuzlu kraker ve peksimet iyi gelir.

Fayans Temizlemenin Pratik Yolu

Banyo fayanslarını kolay temizlemek için sıcak su ile üzerlerine buhar kaplanıncaya kadar bekleyip, sonra temizleyin.

Bezelye pişirmenin Püf Noktası

Bezelye, çabuk pişen bir sebzedir, uzun süre haşlamayın.Çünkü fazla kaynatılırsa, içerdiği fosforun beşte birini kaybeder.

Ütüden Parlayan pantolonlara Pratik Çözüm

Eskiyip de parlayan pantolonlarınızı ütü bezini sirkeli suyla ıslatıp, çok sıcak su ile ütüleyin. Parlaklığı tamamen kaybolur.
ütülerken parlayan kumaş pantolona püf noktası

Reçel Yapmanın Püf Noktaları

Reçel yapacağınız meyveleri yıkayıp kurulamalısınız. Tahta kaşıkla karıştırmalısınız. Şekerlenmemesi için limon suyu kullanın. Şekerlenmiş reçele limon suyu koyup bir iki taşım kaynatın.

Hamurun Kıvamını tutturabilmek için ne yapmak lazım

Hamuru yoğururken mineral ve tuzlar açısından zengin bir şifa kaynağı olan maden suyunu gereken oranda içine katın. Hamurunuz kat kat istediğiniz gibi açılsın.

Enginarın Kararmadan Pişmesi için Püf Noktası

Teflon veya çelik tencerede pişirirseniz kararmadan pişer. Sakın alüminyum tencerede pişirmeyiniz.

Problemli Tırnaklara Pratik Çözümler

Kırılan yada ayrılan tırnaklarınızı kuvvetlendirmek için ne yapmalı?
     Çoğumuz buna kalsiyum eksikliğinin, yada düzensiz beslenmenin sebep olduğunu sanırız. Oysa, bilinenin aksine beslenmenin tırnakların kırılması üzerinde çok az bir etkisi vardır. Bunun esas nedeni kuru tırnaklardır. Kırılan tırnaklar için en iyi çözüm yağlar ve losyonlarla onlara iyi bir bakım yapmaktır. Tırnaklara derin bir terapi için ılık zeytinyağında 10 dakika bekletebilirsiniz. Yüzeysel uygulanan tırnak güçlendiriciler de hiç bir işe yaramıyor ve nemlendiricilerin nüfuz etmesini de engelliyor.Soya proteininin de tırnaklar üzerinde çok faydalı etkileri mevcut, özellikle soya sütü ve tofu ya da günlük olarak B vitamin ailesinden gelen 'biotin' alabilirsiniz.Yumurta sarısı yada maya yiyerek bu ihtiyacı karşılayabilirsiniz.

Zamk Lekesi Nasıl Temizlenir

Çıkartmak istediğiniz lekenin altına su emici bir kumaş parçası koyun ve lekeli kısmı beyaz sirkeye batırılmış bir bezle silin sonra durulayın.

Yağ Lekesi Nasıl Temizlenir

        Sakın su yada kolonya kullanmayın. Hemen bir lokma ekmek içini yuvarlayıp lekenin üzerine gezdirin. Leke çıkacaktır. (bu yöntemi henüz denemedik)
        Bir diğer yöntem de mutfak temizliğinde kullandığınız yağçözü lekenin üzerine sıkıp, 5-10 dakika bekledikten sonra makinaya atmaktır. (evet bunu denedik ve olumlu sonuç aldık)
yağ lekesi nasıl çıkar püf noktası
 

Tutkal Lekesi Nasıl Çıkarılır


Tutkal sert ve kırılgan bir hale gelene kadar üzerine buz koyun.Bir bıçak yardımıyla dikkatlice kazıyın. Sıcak su ve sabunla silin.

Mobilyadaki Sıcak Tabak İzleri Nasıl Temizlenir

Lekenin üzerine terebentin sürün ve kaynamamış ketenyağıyla ovun. Sonra temiz ve yumuşak bir bezle parlatın.

Mobilyalarınızdaki sıcak tabak ve bardaklardan kalan beyaz lekeleri çıkarabilmek için, bizim evde uyguladığımız başka bir yöntem daha var, fakat çokça dikkat isteyen bir yöntem..

Bu yöntemde, 
Öncelikle elinize ıslak bir bez alıp lekeli kısma kolonya dökün ve lekenin üzerine dağıtın, sonra çakmakla ateşleyip hemen ardından ıslak bezle silmeye başlayın. Lekenin kaybolduğunu anında göreceksiniz. Ama lütfen bu işlemi yaparken çocukların görmemesine özen gösterin ve dediğim gibi çok dikkatli olun.

Mermerdeki Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır

Mermer üzerindeki yağ lekesini çıkartmak için benzin kullanın. Ancak bu işi yaparken, Ateşten uzakta yapmayı sakın ihmal etmeyin.

Mermerdeki Mürekkep Lekesi Nasıl Temizlenir

Birkaç damla amonyak ve  %20 oranında oksijenli su karışımıyla lekeleri ovun. kuruyunca mermerlerinizi yumuşak bir bezle parlatın.

Kan Lekesi Nasıl Temizlenir


Kurumuş kan lekesi çıkarmı
Kan lekesine asla sıcak su kullanmayınız.Sıcak su lekenin pişerek daha fazla yerleşmesine sebep olur.
           Beyaz çamaşırlarda lekeyi oksijenli suyla ıslatın ve ılık sabunlu suyla yıkayıp durulayın.
           Renkli kumaşlarda ise, nişastayı suyla karıştırarak bir hamur yapın. Lekeli yere sürerek kurumasını bekleyin. Sonra fırçalayarak temizleyin.

Bisküvi ve Kurabiyelerin Bayatlamaması İçin Ne Yapmak Gerekir

Bisküvilerin tazeliğini koruması için püf noktası
       Bir teneke kutunun içine kurabiyeleri koyun bir avuç da pirinç atın. Böylece bayatlamadan uzun süre saklayabilirsiniz.
       Eskiden ninelerimizin uyguladığı bu yöntemi siz de evde uygulayabilirsiniz. Kesinlikle kutunun kapağını açık bırakmayınız.
       Pasta ve kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan bir teneke kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz uzun süre sertleşmeden taze kalır.