14 Aralık 2011 Çarşamba

Kestane Pişirmenin Püf Noktaları

       Kestanelerin yumuşak ve şişkin olmasını istiyorsanız, pişirmeden 2-3 saat önce soğuk suda bekletin. Sonra bıçakla üst kısmına çizik atın ve süzgece döküp sonra teflon tavada veya fırında düşük ısıda yavaş yavaş pişirin.

Cep Telefonu Suya Düştü

        Cep telefonunun suya düşürülmesi çok sık rastlanan bir olaydır. Malum çoğunlukta cepte bulundurulduğu için her an düşürülmesi olası bir durumdur.
        Üzülmeyin bunun çok pratik bir çözümü var elbette... Telefonunuz ne marka olursa olsun suya düştüğü zaman derhal kapağını açın. Sim kartını ve bataryasını çıkarın. Hijyenik bir mendille silip,elektrik süpürgesiyle suyunu  iyice kurutun. Kuruduktan sonra sim kartını ve bataryasını takıp hiç bişey olmamış gibi kullanmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

İşkembe Temizlemenin Kolay Yolu

         İşkembe temizlerken geniş bir tencereye su koyup kaynatın içine 1 tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu ekleyin kaynayan suya işkembe parçalarını teker teker koyup bir iki çevirip çıkarın ve bıçakla sıyırın. Bakın karbonat işinizi ne kadar kolaylaştıracak. Hayretler içinde kalacaksınız.

         Sıyırdığınız işkembeleri kötü kokusunun gitmesi için, tuz ve kabuklu limon dilimleriyle iyice ovalayıp öylece uzun süre bekletin. Bu işlem sonunda kötü kokusu tamamen yok olacaktır.

Değerli üyelerimizden Fatma hanımın önerisi de şöyle ...

 Fatma Dilek Oktas Damar ben kirecle temizledım suıyla temizlemekten daha kolay. işkembeyi bir
kaba alın üzerine 3 yemek kasığı kadar toz kirec atıp iyice ovalayın. yarım saat kadar bekletın. elınızı vurur vurmaz pıslıgı gidecektır. mümkünse delıklı süzgecin tersıne sürün biraz pırıl pırıl oluyor hemde mikropları ölüyor.


Kendisine tekrar teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz...

Ehliyet Nasıl Alınır

      Ehliyet almak, iyi bir sürücü olmak her bireyin arzusudur. Bunun için gerekli belgeler şunlardır:
 
1. Diploma fotokopisi
2. Altı adet vesikalık fotoğraf
3. Sabıka kaydı (Adliyeden 5 tl karşılığında)
4.Sağlık raporu ( Aile hekiminizden)
5.Kan grubu kartı (Aile hekiminizden sağlık raporu alırken rica ederseniz size barkot verir ve halk sağlığı laboratuarına gidip orda kan verip,  2-3 dakika beklerseniz kan grubu kartınızı hemen alabilirsiniz)
6. Nüfus cüzdanı fotokopisi (herhangi bir kırtasıyede çektirebilirsiniz)
7.Ehliyet fotokopisi (varsa)

Bu belgeleri hazırladıktan sonra, dilediğiniz sürücü kursuna kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt için gereken bu belgeleri verip kursun ilk taksitini ödeyerek işe başlamış olursunuz.

Daha sonra size kursun başlayacağı tarih ve sınav tarihleri hakkında mesaj gelecektir. O mesajdan sonra ;

2012 yılı sürücü belgesi giderleri 
Kurs ücreti Bunun miktarı heryerde değişiklik gösterebilir. 500-600 Tl civarı
Yazılı sınav harcı 50 TL
Direksiyon sınav harcı 45 TL
Maliye 290 TL
Trafik kart ücreti 87.5 TL
     Olmak üzere biraz masraflı bir yolculuğa başlamış olursunuz. Kolay gelsin. Şimdiden kazasız belasız hayırlı yolculuklar dileyelim.