5 Haziran 2011 Pazar

Doğalgaz Faturasının Az Gelmesi İçin Ne Yapmak Lazım

Dış duvar izolasyonu, çatı izolasyonu, sızdırmazlık önlemi... Bütün bunlar bir yana, hava şartları ne olursa olsun, Kombinizi kısık ayarda uzun süre çalıştırmak yerine, yüksek ayarda kısa sürede evinizi ısıtıp derhal  kombiyi kapatın. Eviniz yada işyeriniz soğumaya başlayınca tekrar aynı şekilde kısa sürede ısıtıp kombiyi hemen kapatın. Kombi açık kaldığı sürece çalışıp faturayı yükseltiyor, buna hiç gerek yok. Hep kısık ayarda hep soğuk bir ortamda oturacağınıza kısa sürede ısıtıp kombiyi kapatmak en kârlı yöntem. Deneyin, farkı görün.
       Bazı kombi firmaları, çoğunlukla kısık ayarda devamlı çalıştırmayı tavsiye etseler de,bunun yanlış bir yöntem olduğunu diğer bazı firmalardan öğrendik. Halkımızı bilinçlendirmek adına bu açıklamayı yapmak istedim. Ocak doğalgaza bağlı değil, yani kombiyi kapatırsak ocak yanmaz diye düşünmeyin. Dikkat ederseniz, ocağın gazı kombiden değil, sayaçtan direk ocağa bağlanmış durumda. Yani kombi kapalı olsa da ocağı kullanabilirsiniz. Kombinin çalışması sadece musluk suyunun ve kalorifer peteklerinin ısınmasına yarar. O nedenle kombinizi kullanmadığınız sürece kapalı tutun. Yaz döneminde sadece duşa girerken kombiyi açmak yeterli. Bu şekilde kullanırsanız, doğalgaz faturasında % 40 oranında tasarruf sağlamış olursunuz. Biz yıllardır aynı yöntemi uyguluyoruz, gayet memnunuz. Hiç bir sıkıntı yok.
        Kombi açık tutulduğu sürece elektrik de harcıyor, bunu da biliyor muydunuz ?

Değerli üyemiz Halil Beyden de bir tavsiye geldi. Kendisine teşekkür ediyor, sevgilerimizi gönderiyoruz.
 Halil Yildiz arkadaslar yuzde 30 garantılı tasarrufta benden. duvar ıle petek arasına 4 cm lık dıs cephe ızolasyan levhası koyunuz işlem tamam. ayrıca peteklerın içine antıfırız ilave edın 5 litre yeterli.

2 yorum:

  1. Termostatı sıfıra getirsek kombi kapanmış olmuyor mu ? Yani demem o ki, termostat sıfırda iken kombi gene de elektrik harcıyor mu ?..

    YanıtlaSil
  2. Termostat sıfıra gelmiyor ki yusuf bey. Hep 30-35 derecede duruyor. keşke sıfıra gelse o zaman sorun kalmayacak zaten. Millete boşuna masraf çıkartıyorlar. Hem elektrik hemde doğalgazdan bayağı bir tasarruf ettik bu yöntemle. Kaç yıl oldu kesinlikle arıza yapmadı. Zaten biz araştırdık da ondan sonra böyle bir uygulamaya başladık yarı yarıya kâr desem abartmış olmam. Termostatı en düşük ayara getirince ya fişini çekin yada şartelini kapatın. Burdan sizin aracılığınızla diğer okuyucularımızda aydınlansın diye detaylara girdim biraz. İyi akşamlar Yusuf Bey.

    YanıtlaSil