Evde, öksürüğe yakalanan olursa hemen hazır bulunur. Denenmiş bir şuruptur. gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Kullanırken biraz ılıtsanız iyi olur. Dolapta bekleyeceği için, soğuk soğuk kullanmayın.
Soğanlı öksürük şurubu nasıl yapılır püf noktası |
Özlem Orhan Aksoy
Soğanı soymadan iyice yıkayıp kök ve çil bölümlerini biraz keseriz sonra bir bardağa oturtup üzerine biraz bal ekleriz 12 saatte bir- bir tatlı kaşığı kullanıp üzerine tekrar bal ekleriz buzdolabında saklanarak kullanılır bronşit hastalarına kırmızı soğan önerilir 2 günde bir yeni bir soğan kullanılırsa taze olarak daha iyi faydası olur.
ÖKSÜRÜK ve SOĞUK ALGINLIĞI için SOĞAN KÜRÜ ! (denenmistir)
Kuru soğanı soyun,
soğanın üstünü daire şeklinde kesin ve bir kaç santim oyun,
üstünü oyduğunuz soğanın çukuruna bir kaşık şeker atıp 1 gün bekleyin
bekledikten sonra soğanın içinin sulandığını göreceksiniz.
Kaşıkla suyunu için.
Hastalığınızın geçtiğini göreceksiniz.(soğuk algınlığı ve öksürük için)
Veya: 1 sogani kalin halkalar seklinde kesin, bir kavanoza doldurun, üzerine 1-2 kasik bal gezdirin. 1 Gün bekledikten sonra günde 3 kez 1 kasik icin. Özellikle belirtmek isterim; çocuklar icin de çok iyi !!!!
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilEVET BUGÜN BİLE KULLANDIĞIM ESKİ BİR RAHİBE YÖNTEMİDİR...SOĞANI RENDELEYİP BİR TÜLBENTDEN SUYUNU SIKARAK İÇİNE BİR KAŞIK BAL ALIN SİZE DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU...KOKUSUNDAN RAHATSIZ OLANLARA 2 KARANFİL KOYMANIZ YETERLİ.
YanıtlaSil