25 Kasım 2012 Pazar

Arabadaki Kötü Kokular İçin Püf Noktası

Arabadaki sigara kokusu nasıl geçer

       Aracınızın içini güzelce süpürün, kül tablasını boşaltın. Sonra yarım kova suya bol miktarda halı şampuanı ilave edip bu suya batırılmış bir bezle aracın tavanlarını silin, sonra büyük bir bezi bu suya batırıp ıslattıktan sonra sıkıp koltukların üzerine örtün. Daha sonra elinize bir çubuk alıp bezin üstüne üstüne vurun. Koltuklarda ne kadar toz ve koku varsa bu beze yapışarak çıkar. Biliyorsunuz ki, tozu ve kokuyu en çok kumaş türü  (yani halı-perde ve koltuk gibi) şeyler çeker. O nedenle temizlikte en çok onlara ağırlık vermek gerekir.
       Başka bir tavsiye, aracın camlarını ve kapılarını kapatıp elinize sirkeyle veya vernelle doldurulmuş 2 tane tas alın ve bunların her birine birer tane elbezi koyup birini aracın ön tarafına, diğerini de arka tarafa yerleştirin. akşamdan sabah kadar böyle bekledikten sonra tasları arabadan alın ve havalandırın. sirke kokusuyla birlikte araçtaki kötü kokular da uçup gider.
       Diğer bir tavsiye de, buzdolabındaki kötü kokuları alması için özel bir sprey çıkmış. Araçtaki kötü kokuları da alıyormuş.

        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder