26 Eylül 2011 Pazartesi

Kuşburnu marmelatının püf noktası

Kuşburnu yaparken ellerinize mutlaka kalın plastik eldiven takmalısınız. Çünkü kuşburnu dış görünümü gibi masum değildir. Çekirdekleri çok dikenlidir. Eldiven takılmazsa acısına dayanılmaz.
       Kuşburnu yaparken dikkat edilecek bir diğer nokta da, 3 e 1 oranında şeker katılmalıdır. Örneğin 3 kg kuşburnu aldıysanız yıkayıp, haşlayın süzgeçten geçirin ve 1 kg şeker koyup kıvama gelene kadar kaynatın.

1 yorum:

  1. Ben doğuda oturuyorum. Burada çoğu şey sizinde bildiğiniz gibi doğal oluyor. Kuşburnunun doğal halini içenler çok iyi bilir. Gerçekten çok güzel bir tadı var. Bal ile birlikte çok faydası oluyor. Şimdi baktımda oldukça faydasıda varmış : Kuşburnunun faydaları

    YanıtlaSil