2 Aralık 2013 Pazartesi

Hükumet izni olmadan REENKARNE olmayı yasaklayan ülke

Hükumet izni olmadan REENKARNE olmayı yasaklayan ülke hangisidir?

Hindistan
Nijerya
Peru
Çin

CEVAP : ÇİN

 Çin'in İzni Olmadan Reenkarnasyon Yok
Pekin yönetimi, bundan böyle kendi onayı dışında bir Budistin Buda'nın ruhuyla yeniden doğmasına izin vermeyeceğini açıkladı..
Tibet'in bağımsız bir ülke kurmasına izin vermeyen Çin yönetimi, burada yaşayan halkın diniyle ilgili de ilginç bir karara imza attı. Din İşleri Yönetimi'nin yayımladığı bir genelgeye göre, bundan böyle bir Budist'in Buda'nın ruhuyla reenkarne olup olmayacağına Pekin karar verecek. 14 sayfalık açıklamada, "1 Eylül'den itibaren bizim iznimiz olmadan reenkarne olamazsınız" denildi. Dinin yasak olduğu Çin hükümetinin aldığı bu kararın ardında Tibe'in ruhani lideri Dalay Lama'nın Çin'in onayı olmadan bir Budizm'in tanrısı Bud'nın başka bedende doğma anlamına da gelen reenkarne olmasını önlemek yatıyor.
Budizme Darbe
Reenkarne din adamlarının, Budist halka öğretilerde bulunma ve diğer keşişleri eğitme hakkı bulunuyor. Bu kişiler aynı zamanda halk üzerinde de çok etkin. Çin dışından birinin reenkarne olması yasak. Böylece Çin Dalay Lama'yı da dışlamış oluyor. Bu kararın uygulanması halinde Budizme büyük bir darbe indirmiş oluyor.

1 yorum: