23 Kasım 2012 Cuma

Zayıfladığımız Halde Neden Kilomuz Eksilmez

Zayıflamaya karar veririz, spor yapmaya başlarız. günlerce uğraşırız. Fakat tartıya çıktığımızda kilomuzda hiç bir değişiklik yoktur, epey zaman bu böyle devam eder. Hep merak ederiz ama, o kadar uğraştım neden kilom aynı diye.
       Bunun sebebini araştırdık ve bulduk. Vücudumuzda üç etken madde var elastinler, fibrolastinler ve kolojenler. Bunlar bizim spor yapmadığımız dönemlerde birbirlerine küsmüş gibi uzaklaşırlar. uzaklaşınca vücudun hacmi büyür, yani genişler. Aslında onlar birbirlerine değil bize küserler, hareketsiz durduğumuz için.
Daha sonra biz spor yapmaya başladığımızda, bunlar yavaş yavaş birbirleriyle barışıp yakınlaşırlar ve hatta spor yapmaya devam ettiğimiz zaman iyice kenetlenerek sımsıkı dururlar, o zaman da vücudumuz incecik bir görünüm alır. ancak ondan sonra spor yapmaya devam ettiğimizde yavaş yavaş kiloda eksilmeler olmaya başlar.
       Bu durumu hep merak edip dururduk, neden vücudum zayıfladı da kilom eksilmedi diye. İşte bu yüzdenmiş.
Zayıf görünmenin püf noktası
Ben zayıflayamam diyenler bir bilseler bu durumu hemen hareket etmeye başlayıp, elastinler, fibrolastinler ve kolojenleri birbiriyle barıştırıp, kısa zamanda forma kavuşurlar. Aslında şişman görünenlerin birçoğunda bu küsme durumu var vücutta, görünen genişliğin hepsi kilo değil.
      

1 yorum:

  1. Bunun yanında en önemli etken spor yaparken kas yaptığınız için yağ kaybı olsa da kilo kaybı görünmemesidir.Aynı hacimde kas aynı hacimde yağdan daha ağırdır, dolayısıyla kilo bile almış görünebilirsiniz. Sıradan tartılar yerine kemik-kas-yağ ölçümünü yapabilen gelişmiş cihazlarla ölçüm yaptırınız. Önemli olan yağ kaybıdır, yağ kaybedilip, kas miktarınız artıyorsa tartıda kaç kilo gösterdiğinin hiç bir önemi yoktur.

    YanıtlaSil