24 Kasım 2012 Cumartesi

Toprak Kaplar İçin Püf Noktaları

       Toprak tencerelerinizin içinde patates kabuklarını kaynatarak, kaptaki sararan kısımların eski haline  kavuşmalarını sağlayabilirsiniz. Toprak tencerelerin çatlaması ve dolayısıyla kırılması çok kolaydır. Bunu önlemek için, toprak tencerelerinizi kullanmadan önce dörtte üçünü sirkeli sicak suyla doldurup 1 gün 1 gece böylece bekletin ve soguk suyla iyice yıkayın. Daha sonra istediğiniz yemeği pişirin. Çatlama ya da kırılma olmaz.
       Ayrıca, eğer vejeteryan (etyemez) değilseniz, toprak tencereyi hiç kullanmadan evvel küçük bir parça kuyruk yağıyla birlikte mahalle fırınında ya da evdeki fırında fırınladıktan sonra kullanırsanız, bu kapta pişireceğiniz yemekler hem daha lezzetli olur hem de malzemenin dibe yapışmamasını sağlar.
Toprak Tencere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder