27 Kasım 2012 Salı

Sütün Taşmaması İçin Püf Noktası

Sütün taşması nasıl önlenir.
  
  Süt taşması çok sık rastlanan bir sorun. Süt taştığında hem kaymağı gider, hemde ocak berbat olur.
       İşte böyle bir durumla karşılaşmamak için sütü kaynatacağınız tencereyi önce sütün tencereye yapışmasını önlemek için soğuk suyla çalkalamayı unutmayın. Sonra da sütü tencereye koyup, tencerenin kenarlarını kâğıt havluya biraz sıvıyağ damlatarak yağlayın. Kabaran köpüğü de kaşık yardımıyla ortaya toplayın.     
       Göreceksiniz sütünüz taşmadan kaynayacaktır. Tabii ki şuna da dikkat etmek lazım, bunu herkes biliyor ama yine de söyleyelim. Süt kaynamaya başlayınca altı kısılır. Zaten süt ilk kaynamaya başladığında taşma riski yüksek oluyor onu da kenarlara süreceğiniz sıvıyağ engelliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder