23 Kasım 2012 Cuma

DOĞUMU KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN

       HURMA, mineral ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkilir. İçerdiği sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadan iki kat daha fazla olduğunu söyleyen araştırmacılar, potasyumun beynimize daha fazla oksijen gitmesini sağladığını belirttiler.
       Düzenli olarak tüketilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan elma ve hurmanın kabuklarıyla birlikte yenilmesi tavsiye edilmektedir. İsrailli bilim adamları, kalbin gerçek dostunun hurma olduğunu açıkladılar.
       Bunun yanısıra hurma, oksitosin hormonu içerdiği için, hamilelik döneminde düzenli olarak yenilmesinin doğumu kolaylaştırdığı, doğumda halsiz ve bitkin düşmemeye yardımcı olduğu, doğum sancısına karşı direnç kazandırmaya çok çok etkili olduğu, doğacak bebeğin daha sağlıklı doğduğu, doğum sonrasında hurma yemeye devam eden annelerin sütünün bol olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.
      Kısacası doğum sancısını azalttığı söylenmektedir. Denemektan zarar gelmez. 
      Ayrıca hurma, şeker bakımından glikoz değil de fruktoz içerdiği için, kandaki şeker oranını hızla yükseltmemektedir. Bu nedenle şeker hastaları tarafından da rahatça kullanılmaktadır. Aşırı olmamak şartıyla.
Hz. Meryeme Doğumu Esnasında hurmadan haber verildi


Hz. Meryem'e, doğum sancısı çekerken, ölseydimde bu sancıyı çekmeseydim dediği anda, yanıbaşındaki hurmadan haber verildiği de söylenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder