Motor Yağı : Motorun tüm hareketli aksamı üzerinde ince
bir tabaka oluşturarak sürtünme ve aşınmayı azaltır. Bu da,
tekerleklere daha fazla güç aktarıldığı anlamına gelir. Motor yağı
içerdiği deterjanlar vasıtası ile motoru temizlemeye yardımcı olur,
paslanmaya karşı korur ve aynı zamanda silindirlerin çevresindeki aşırı
sıcağın bir bölümünü kartere indirmeye yardımcı olur. Yağın kullanma
klavuzuna göre bakımı yapılır.
Şanzıman Yağı : 40.000 ila 60.000 km' de yada 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir.
Direksiyon Hidroliği : Hidrolik direksiyon sistemlerinde kullanılan hidrolik yağı çoğunlukla, sorun çıkarmayan sıvıların başında gelir. Her ne kadar sızıntı olasılığı düşük olsa da periyodik bakımlarda servis tarafından kontrol edilmeli ve eksikse tamamlanmalıdır.
Fren Hidroliği : Özellikle havanın uzun süre sıcak oldugu yerlerde eskiyen hidrolik yağı kaynama yapabileceğinden ortalama 1.5 yılda bir kez değiştirilmesi gerekmektedir.sızıntı olmasa bile zamanla, fren pistonları ile balataların sıkışması sonucu oluşturduğu boşluğa dolduğundan kendi kendine azalır.
Klima Gazı : Uzman ve bilgili kişiler haricinde açılmaması gereken ve motor kaput kilidinin arka kısmında bulunan alüminyum borularüzerindeki kapaklardan dolumu yapılan klima gazı kesinlikle yetkili servis tarafındanve uzman kişilerce doldurulmalıdır. Yılda 1 defa kontrolü gereken klima gazının 2 yılda bir değiştirilmesi tavsiye edilmektedir.
Antifriz : Radyatörün paslanmaması ve soğuk havalarda suyun donmaması içinradyatör suyuna ilave edilenantifriz yılda 1 kez kontrol edilmeli ve gerekiyorsa değiştirilmelidir.
Cam Suyu : deterjan katkılı suyun konması, camların temizliği açısından daha sağlıklı olduğundan saf su yerine, katkılı su kullanılması tavsiye edilen camsuyu bittikçe doldurulmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder