27 Ekim 2011 Perşembe

un kurabiyesi püf noktası

un kurabiyesi püf noktası

AĞIZDA DAĞILAN KURABİYE YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
-Kullanacağımız margarin oda sıcaklığında olmalı
-Kurabiyelerimizin sert olmasını istiyorsak yağı eritip geri soğutmalıyız
-Gereğinden fazla un eklenmemeli
-Hamuru hazırladıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında bekletmeliyiz
-Kabartma tozunu ya hiç kullanmayın, yada çok az koyun
-Fırının derecesi çok yüksek olmamalıdır.
-Kurabiyelerimiz tam sertleşmeden fırından alınmalı ve dışarda sertleşmesi beklenmelidir.

Artık un kurabiyesi yapmanın püf noktalarını öğrendiğimize göre
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder