8 Haziran 2011 Çarşamba

Çay Demlemenin Püf Noktaları

Kışın içimizi ısıtan çay pekçoğumuz için, vazgeçilmez bir içecek. İyi bir çay içmek için, demlik porselen, cam veya çelik olmalı, iyi su kullanılmalı, su aşırı derecede ve uzun süre kaynatılmamalıdır.Demlenme süresi ortalama 20 dakikadır.
        Bitki çayları da demleme süresi sonunda demlikten çıkarılmalıdır.
 Sallama çaylara önem vermeyin. Çay harmanının tozlu kısmını o küçücük paketlere koyuyorlar. Kolaylık olsun diye birçok insan bunları tercih etmek durumunda kalıyor. Ama mümkün olduğu kadar almamaya özen gösterin. Normal paket çaylar da bazen tozlu gibi olduğunda demliğe kuru çayı koyduktan sonra bunu sıcak suyla yıkayanlar var, bu uygulama çok yanlış. Çayı hiç yıkamayın demiyorum, yıkayın fakat, ta en başta ocağa çay suyu koyarken demliğe de çayı atıp soğuk suyla çalkalayıp süzün, alttaki su kaynayıncaya kadar demlik ısınsın. Kaynayan suyla da çayınızı demleyin bakın pırıl pırıl bir dem olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder