Ev İşleri, Güzellik, Sağlık, Pratik Bilgiler, Tasarruf, Kadın Erkek Herkes İçin Hayata Dair Her Konuda Püf Noktaları
19 Mayıs 2011 Perşembe
Yeşil sebzelerin lüx restoranlardaki gibi pişince rengi değişmesin istiyorsanız!
Brokoli, Yaprak Sarması, Borulce, Deniz Borulcesi gibi yesiller kaynattiktan sonra karariyor mu? Çözümü kaynatma suyuna kaynamadan önce 2 cay kasigi cep sodasi ve Yarim limonu sıkıp icine atın sanki hic haslanmamis gibi yemyesil kalacaktir.... Lux restoranlardaki gibi
BİR BAŞKA ÇÖZÜM DE;
Yeşil sebzelere renk veren klorofildir. Klorofilin sabitleşmesi için sebzeleri pişirmeden önce bol tuzlu suda bekletmek gerekir. Böylece sebzeler pişerken de rengi değişmez.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder