2 Mayıs 2011 Pazartesi

İçli köftenin parçalanmaması için ne yapmamız lazım

Kızartılmış İçli Köfte
İçli köfteyi bilirsiniz hamurunu tam tutturabilmek zordur. Bulgur ve irmiği bir kaba koyup, mutlaka soğuk suyla ıslatın, böylece bir süre bekletip şişmesini sağlayın daha sonra bol miktarda un, 1 yumurta ve diğer malzemelerinide katıp elinizi ıslata ıslata iyice yoğurun. Soğuk suyla yoğurulan içli köfte dağılmadan parçalanmadan pişermiş arkadaşlar. Afiyet olsun. 
       İçli köftenin dağılmadan pişmesi için bir önemli husus da kıymanın asla sıvıyağla kavrulmaması gerektiğidir.

Suda pişirilmiş İçli Köfte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder