29 Nisan 2011 Cuma

Siyah Noktalarınızdan Kurtulmak İçin



Siyah Noktalar, Sarkmalar, Kırışıklıklar İçin Nemlendirici Olarak Evde Kendi Hazırlayabileceğiniz Doğal Peelingler

1.  Elinizi sabunla köpürttükten sonra avucunuza alacağınız bir çorba kaşığı toz şekerle birlikte yüzünüzü iyice ovuşturarak yıkayınız. Bu işlemi hergün tekrarlayınız.

2. İçtiğiniz Türk kahvesinin dibinde kalan telveyi yüzünüze masaj yaparak sürüp kuruyana kadar bekletin.   Sonra da ılık suyla yıkayarak durulayın. Cildinizde peeling etkisi yaratarak pırıl pırıl temizleyecektir.

3. Bir diğer tarifimiz de 1 ölçek kuru Türk kahvesiyle 1ölçek zeytinyağı karıştırılarak yüzünüze masaj yaparak sürülür ve birkaç dakika sonra yıkanır. Bu şekilde hem cildinizdeki siyah noktalardan kurtulur hem de cildinizin nem dengesini korumuş olursunuz.

4. İnce çekilmiş mısır ununu maden suyuyla karıştırarak cildinize yine birkaç dakika boyunca masaj yaparak sürebilir, daha sonra da soğuk suyla yakayabilirsiniz.

5. Pasta jelatini (marketten) alıp, mikrodalga fırında birkaç saniyede veya ocakta benmari usulü eriterek siyah noktalarınızın üzerine sürün. Kuruduktan sonra çekerek çıkarın, siyah noktaların da birlikte çıktığını göreceksiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bu peelinglerin hangisini tercih ederseniz edin fakat öncesinde mutlaka yüzünüzü 5 dakika 10 dakika sıcak su buharına tutup, siyah noktaların iyice yumuşamasını sağlayın.

       Bütün bu uygulamalar hem ciltteki kan dolaşımını hızlandırmaya, siyah noktalardan arındırmaya, cildin nem dengesini korumaya yarayacak, hem de sarkma ve kırışıklıklara karşı sizi koruyacaktır.



23 yorum:

  1. 3 BEYAZDAN UZAK DURUN DİYORLAR :) NASIL OLCAK?

    YanıtlaSil
  2. O biraz zor işte :( yavaş yavaş belki ;)

    YanıtlaSil
  3. şekerim var bi sıkıntı olur mu :D

    YanıtlaSil
  4. Nasıl yani? siyah noktalar için soruyorsan, sonuçta ağızdan alınmadığı için bi sakınca yok.

    YanıtlaSil
  5. O şekerin cilde değmesi Acayip Bi his oluyo tiksiniyorum :D :D

    YanıtlaSil
  6. O kadar da değil artık :)

    YanıtlaSil
  7. Elbette kendi bilgi birikimimiz ve uygulayıp faydasını gördüğümüz bir yöntem.

    YanıtlaSil
  8. gercekten ise yarior mu acaba ?

    YanıtlaSil
  9. Her gun demissiniz d.. bunun belirli bi sureci yok mu

    YanıtlaSil
  10. Siyah noktalar tamamen kayboluncaya kadar. Bu bir hafta da olabilir on gün de olabilir. Ne sıklıkta uyguladığınıza ve cilt yapınıza göre değişir.

    YanıtlaSil
  11. Ben de peeling için demliğin içindeki çay çöplerini kullanıyorum. :) onu da deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  12. Seda hanım fayda görüyomusunuz peki çay posasından. Eğer gerçekten çözüm oluyosa doğal peeling olarak bunu sizin adınıza kayıt yapabiliriz. Okuyucularımızda peelinglere masraf etmemiş olurlar. Cevabınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  13. Demek ki benim gibi çocukluğunu yaşayanlar bilirler(?) benim çocukluğumdaki gibi o türk kahvesinin dibinde kalan telveyi yemeyin çocuklar büyüklerinize para karşılığında satın :)

    YanıtlaSil
  14. At yelesi yağı sürdüm hiç bişeyim kalmadı

    YanıtlaSil
  15. çok ilginç, peki nerden temin edebiliriz at yelesi yağını arkadaşım. Biraz da tarifi açık verirseniz okuyucularımız açısından sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. bütün maddeleri uygulamamız mı lazım yoksa 1'ini seçip uygulamak mı

    YanıtlaSil
  17. Kendiniz için en uygun olanını seçip uygulayın :)

    YanıtlaSil
  18. Sivilce ve siyah noktalar için en iyi çözüm doğal kil aktrlarda satılıyor 3 lira felan 4 günde cildnzdeki değişklği görceksniz bir hafta değil 4 günde yüzde yüz garanti ediyorum denemeğim maske almadğım ilç kalmamıştı kill maskesi çok iyi geldi

    YanıtlaSil
  19. Kil maskemiz de var arzu eden okuyucularımız uygulayabilirler

    YanıtlaSil
  20. cilt tipinizi bilmek zorundasınız bunlardan hangisini uygulayacağınızı bilmek için. hassas bir cildiniz varsa şeker yani granüllü peeling uygulamamalısınız kuru bir cildiniz varsa kil maskesi asla uygulanmaz. ve kullanılan her maske haftada bir kez 20 dakika uygulanmalı ve ciltten iyi arındırılmalıdır. dip not olarak belirtmek istedim:)

    YanıtlaSil