19 Temmuz 2013 Cuma

Tatlının Glikozla mı Yoksa Şekerle mi Yapıldığını Anlamanın Püf Noktası

    
  Glikoz mu, Yoksa Şeker mi Kullanılmış

Herhangi bir tatlının glikozla mı yoksa şekerle mi yapıldığını anlamak için mutlaka tadına bakmanız gereklidir. Tatlıdan bir lokma ağzınıza alıp çiğneyin tam yutmaya geçtiğinde boğazınızı sıyırarak geçiyorsa, o tatlıda kesin şeker yerine glikoz kullanılmıştır ;)

Dolma Biber ve Patlıcan Kurutmanın Püf Noktası

 Dolmalık biber ve patlıcan kuruturken çürümemesi için dikkat edilecek hususlar
1. Kullanacağınız sebzelerin taze olmasına dikkat edin,

2. Sebzeleri ipe dizerken dip kısmına yakın bir yerden dizin ki ağız kısmı daima aşağıya baksın.

3. Kesinlikle üzerine yağmur değmesin,

Yukarda saydığım hususları hemen hemen herkes bilir.

En Önemlisi de
4. İpe dizilmiş sebzelerinizi kesinlikle ve kesinlikle sabah güneşi alan bir yere asın, zira akşam güneşi gören sebzeleriniz haşlak olur yani güneş yanığı olur ve çürür, buna çok dikkat etmeniz lazım.


Kurutacağınız sebze ve meyvelerin birbirine değmemesi için, ipe dizerken aralarına birer tane boru makarna dizebilirsiniz. Böylece birbirine değmeden çabucak ve çürümeden kurmasını sağlayabilirsiniz.

Domates Nasıl Kurutulur

Domates Kurutmanın Püf Noktası

    1.   Bunun için kullanacağınız domatesler Linda ve Bursa denilen sivri etli cins domatesten kullanın çünkü  hem sert hem de içi sulu değil.
      
A) Domateslerin ezik çürük olmamasına özen gösterin bol suyla yıkayın. Domatesleri dörde bölün. (5 klilo domatese bu tuz ölçüsü iyi geldi) üzerine 1 avuç kaya tuzu (turşuluk kalın iri tuz) serpin karıştırın. 2 saat kadar kabın içinde bekletin sulansın. Tuzlu olması lazımki bozulmasın.
B) Büyük sini veya tepsiye resimde olduğu gibi sıralayıp güneşe koyun, mümkünse gece gündüz yerinden kaldırmayın. Ortalama 5 günde kuruyor. Tepsinin dibinde biriken suları almak kağıt havluyla sürekli kurulayın. Gece dışarıda bırakacak yerim yok derseniz eve alın ertesi gün tekrar çıkarın.
     2. İkinci bir yöntem de şu :
Eğer yeriniz müsait bahçeniz varsa çamaşır telini bahçenin güneş alan yerine kurun. Üzerine tülü yayın. Hazırladığınız domatesleri üzerine dizin sarkan tülü üzerine örtün alttan üstten hava alacağı için başında zaman geçirip saldığı suyu kurulamanız gerekmeyecek bu yöntem de denenmiş garantili yöntemlerden.
NOT: Kuruyan domateslerinizi bez torbaya alıp ağzını bağlayın ve uygun bir yere asın. Bir kısmını zeytinyağına yatırın. Uygun gördüğünüz her yerde kullanın. Yağı da salatalarınızda, et marinelerinizde  kullanabilirsiniz.

18 Temmuz 2013 Perşembe

Boğaz Kelebeği Nasıl Temizlenir

Aşama Aşama Boğaz Kelebeği Temizliği Nasıl Yapılır
Boğaz kelebeği nasıl temizlenir bilmiyorum diyenler paranız boşa gitmesin artık kendiniz temizleyeceksiniz kelebeğinizi.

1- Malzemelerimizi hazırlamakla başlayalım işe. Würth parça temizleme spreyi, temiz bez, tornavida ve t5 alyan anahtar.

2- Burda 1 adette boğaz kelebeğini temizleyeceğimiz polo lazım.

3- Önce motor kaputunu açın.


4- Sonra resimde görünen 1,2,3,4 numaralı vidaları ve hava hortumunun vidasını sökün.

5- Hava filitresini söküp boğaz kelebeğini ortaya çıkartın.

6- Würth spreyi bol bol sıkıp bir süre bekletin.

7- Kelebeğin içini temiz bez ile güzelce temizleyin.

8- Kelebeğin gaz teli bağlantısını çekip yada aracın içinden gaz pedalının üstüne ağır bir şey koyarak açık kalmasını sağlayıp içinide iyice temizleyin.

        Soketi sökmeden, sadece boğazı sökerek de temizlik yapılabilir. Biraz daha ince bir çalışma gerekebilir bunun için. (özellikle muşamba örtü kullanılabilir altında) böylece adaptasyona  gerek kalmadan temizlik yapılır.

Değerli bir okuyucumuz bu konuda bizi şöyle uyardı : O da haklı, saygı duyarız :)
Tavsiyesi şu şekilde :

TC Süleyman Demirel böyle şeyleri pek önerme admin gaz kelebek sensörune zarar veren olursa arabanın markasına göre 200 ila 500 tl arası masrafa sokarsın okuyanları benden söylemesi... yapmak isteyen vidalara hic girmesin sadece hava giriş hortumunu cıkartıp gaz kelebeğini acıp wurth veya başka marka temizleme spreyiyle boğazı temizlesin yeterli...

14 Temmuz 2013 Pazar

Pancar lekesi nasıl çıkarılır

Suyla ıslatılmış bir parça ekmeği bir yere koyun, lekeli kumaşı leke ekmeğin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine tekrar başka bir ıslatılmış ekmek yerleştirerek böylece bekletin ekmek lekeyi emer.

13 Temmuz 2013 Cumartesi

Kabarık Omlet Yapmanın Püf Noktası

 3 kat kabaran omlet tarifi
Siz 2 yumurta kırın herkes 6 yumurta zannetsin...
   Omletinizin kabarık olmasını istiyorsanız 1 çorba kaşığı suyla 1 çay kaşığı mısır ununu karıştırarak yumurtayla birlikte çırpın ve kızgın tavaya boşaltın. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

 Bir diğer yöntem ise;

2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı soğuk su
 


Sahana zeytinyağını koyup altını açın ve yağı ısıtın.Ayrı bir kâsede yumurta, nişasta, su ve tuzu iyice çırpın. Kızmaya başlayan yağın içine çırpılmış yumurtaları koyup, üzerine kapak kapatın.


   Yumurta sahanını arada sallayıp yumurtanın sulu yerlerinin pişmesini sağlayın ve kapağı açın. Omletin altını üstüne çevirin, çevirdikten sonra daha fazla kabarmaya başlayacaktır.

   Ocaktan alıp dörde böldüğünüz yumurtayı bekletmeden servis yapın.




Çekmece ve Dolap içi Temizlemenin Püf Noktası

Çekmeceleri Boşaltmadan Temizlemek İçin

Çekmece ve dolaplarınızı temizlerken her zaman içini boşaltmaya gerek yok.  Takı, toka ve düğme gibi süpürgenin içine kolaylıkla kaçabilecek küçük eşyalarınızın kaybolmasına izin vermemek için elektrik süpürgenizin ince uçlu başlığına ince bir çorap geçirerek gayet rahat temizleyebilirsiniz.