Ev İşleri, Güzellik, Sağlık, Pratik Bilgiler, Tasarruf, Kadın Erkek Herkes İçin Hayata Dair Her Konuda Püf Noktaları
11 Haziran 2011 Cumartesi
Pilavın Tane Tane Olması İçin Ne Yapmak Lazım
Pilavınızın tane tane ve beyaz olması için, pişireceğiniz tencereye incecik bir dilim limon koyun. Ayrıca pilavın pirincini yıkadıktan sonra süzüp iyice (helva kavurur gibi) kavurun. Daha sonra suyunu ve tuzunu ve limon dilimini ilave ederek pişmeye bırakın. Suyunu tam çekmeden ateşi söndürüp dinlenmeye bırakın ki, ısıtırken dibi yapışmasın.
Patates Kızartmanın Püf Noktası
Patates kızartırken iki şeye dikkat edin.
1. Soyup doğradıktan sonra bol su ile çalkalayıp, kuru bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.
2. Kızarttığınız patatesleri hemen tabağa alıp tuzlayın. Çünkü tuz fazla yağı ve buharı emerek kızartmanın çıtır olmasını sağlar.
1. Soyup doğradıktan sonra bol su ile çalkalayıp, kuru bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.
2. Kızarttığınız patatesleri hemen tabağa alıp tuzlayın. Çünkü tuz fazla yağı ve buharı emerek kızartmanın çıtır olmasını sağlar.
Etiketler:
cips,
çıtır,
çıtır patates,
kızartma,
nişasta,
patates,
patates cipsi,
patetes
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)