31 Mayıs 2011 Salı

Zayıflama yöntemleri

Asla, aç kalarak zayıflamaya çalışmayın. Günün birinde zayıflarsınız ama bütün sağlığınız bozulmuş olur.
      - Her sabah ve akşam aç karnına büyük bir bardak yeşil çay mutlaka için.
      - Her sabah ve akşam 30 dakika yürüyüş mutlaka yapın.
      - Asitli içeceklerden ve abur cuburdan kaçının.
      - Hamur işlerini ve tatlıları fazla tüketmeyin. Zira 1 dilim yaş pasta 6 kg domatese bedeldir.
Bu hususlara dikkat edildiğinde, zayıflamayacak insan yoktur. Hem de çok kısa bir sürede hayal ettiğiniz forma kavuşmanız kesindir. Eliniz ayağınız tutarken kendinize bir iyilik yapın ve sporu bırakmayın. Kaslarınız güçlü olursa, kilo almazsınız ve dinamik olursunuz.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Tül Perdeler Nasıl Beyazlatılır

Makinaya perdeleri koyup 30 derecede çalıştırın suyunu aldıktan sonra deterjan gözüne 2 su bardağı oksijen koyun (deterjan koymayın ) program bittikten sonra normal yıkama programında deterjanla yıkayıp durulayın.

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Haşerelere karşı kesin çözüm

Mutfakta, özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karınca ve kalorifer böceği gibi haşeratı yok etmek ve bir daha gelmelerini önlemek için  haşeratların dolaştığı yerlere, dolaplara terebentin sürmek kesin çözümdür.

Musluk Nasıl Temizlenir

Musluklarınıza içi sirke dolu bir poşet bağlayın. Biraz bekledikten sonra durulayın. Kireç çözücü olarak da kullanılan sirke, musluklardaki kireç lekelerini de tertemiz eder. Bu yöntem daha çok muslukların su yolundaki tortuları temizlemek içindir.
Bir başka yöntem de sıkılmış yarım limona bir kaşık karbonat koyup bununla musluklarınızı ovarsanız pırıl pırıl olur.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Soğan Doğrarken Gözlerin Yaşarmaması İçin Ne Yapmak Gerekir

Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir kabın  içinde soyun ve soyduktan sonra da su dolu kapta 15-20 dakika kadar bekletin. Bu şekilde su, soğanın acısını alacağı için gözleriniz yanmadan doğrarsınız.

Balık Kokusu Nasıl Yok Edilir

Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirke kaynatın.Birde kızartmaya başlamadan evvel sirkeyle ıslatılmış bir bezi ocağın kapağına veya yakın bir yere asın.

Domates kabuklarını soymanın kolay yolu

Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp çıkarın. Göreceksiniz bıçak kullanmaya gerek kalmayacak elinizle çıkarabileceksiniz hemencecik.

Ekmek dilimlemenin kolay yolu


Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmekleri dilimlemek zordur. Oysa bıçağın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay dilimleyebiliriz.

Kavanoz Kapağını açmanın kolay yolu

Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alabiliriz. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da sıkışan kapaktan kurtulabiliriz. 
      Bu şekilde açılan kapakları her yıl konserve yaparken tekrar tekrar kullanabilme şansınız olur.

22 Mayıs 2011 Pazar

Yorgunluk ve Halsizliğe Kesin Çözüm

Baharda ve monoton hayatta üstümüze bir yorgunluk çöker, çünkü mevsim değişirken vücudu da bu değişikliğe hazırlamak gerekir. Bol bol vitamin almaya gayret edin. Beyaz lahana haşlayıp yiyebilirsiniz. Eğer meyve yemeyi sevmiyorsanız o zaman eczaneden fiyatı da çok uygun olan Bemiks C alarak her gün 1 tane kullanın. Ben sigara da kullandığım için hergün bir tane de Dispril eritip içiyorum. Çünkü sigara kan dolaşımını yavaşlatır. Dispril de kan dolaşımını hızlandırır. Bemiks C ise içerdiği çok sayıda vitamin ile bir insanın, günlük vitamin ihtiyacını sağlayabilmektedir. Gerçekten bu ikisi sabahları daha zinde, daha dinamik kalkmamı sağladı. Yorgunluk hissinden tamamen kurtuldum.Akşamları yatarken alıyorum sabah zinde bir şekilde uyanıyorum.
Bunu bir doktor arkadaştan öğrendik, haberiniz olsun. Alırken yine de eczacınıza danışın.

Evdeki ağır eşyaları çekmenin kolay yolu

       Evde değişiklik yapmak istediğimizde ağır eşyaları çekerken çok zorlanırız. Ama bunun da kolayı var, ortadan ikiye böleceğiniz çiğ patateslerin herbirinin kaygan yüzü yere gelecek şekilde eşyaların köşelerine  hafif bir hamle yaparak koyabilirseniz yağ gibi kayarak istediğiniz yere bir anda götürüverirsiniz.
       Bir diğer yöntem de, pet şişeyi bir kaç parçaya bölerek her köşeye bir parça sıkıştırıp bununla kaydırmaktır.
       Böylece hem gürültü olmasını, hem yerlerin çizilmesini, hem de biyerinizin incinmesini önlemiş olursunuz.
     





Bilgisayar nasıl temizlenir

Bilgisayar çok sık kullanıldığı için, her tarafı simsiyah is oluyor. Bunu temizlemenin en kolay yolu tuz ve sirke karıştırdığınız ılık suyla silin, sonrada kurulayın. Göreceksiniz isten eser kalmaz.

Saçların dolaşmaması için ne yapmalı

Saçlarınızı  2-3 defa şampuanla yıkadıktan sonra iyice durulayıp  saç kremi sürün ve birkaç dakika tarayın sonra durulayın. Bakın nasıl da kolay taranacaklar.Saçlarınız hem yumuşak,hem bakımlı hemde pırıl pırıl olur,ipeksi bir görünüm kazanır.Kırılmadan taranır.

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Mercimek nasıl pişirilir

Pişirme suyu soğuk olarak koyulur ve tuz ilave edilirse hemencecik pişer hatta kolayca dağılır.

19 Mayıs 2011 Perşembe

Pastanın Kalıba Yapışmaması İçin Ne Yapılır


Pastaların tepsiye yapışmasını önlemek için, yapılması gereken tek şey tepsiyi margarinle yağlamaktır. Margarinle yağlanan tepsiye hiç bir şey yapışmaz. İster katı olarak, isterseniz eritip de sürünüz. 
Tepsinizi veya kalıbınızı margarinle değil de sıvıyağ ile yağladıysanız, büyük çoğunlukla yapışacaktır. Böyle bir durumda pişirdiğiniz pastaları soğutmadan tepsiden almayın. Tepsinin altına soğuk su dolu bir kap koyun ve birkaç dakika bekletin iyi gelir.

Çatlamış Yumurta nasıl haşlanır

Çatlak yere bir dilim limon sürün.Yumurtayı bir kaşığın içine koyarak, sıcak suya (kaynar değil) batırın. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra haşlanmış demektir.
Buzdolabından çıkarılmış yumurtanın çatlamadan ve su almadan pişmesi için Papatya hanımdan bize güzel bir öneri geldi, kendisine gerçekten çok teşekkür ediyor sevgilerimizi gönderiyoruz.
 TC Papatya Sdcmr
devamlı yaptığım ve kesin sonuç olan bir şeyi paylaşmak istedim sizlerle. Buzdolabından çıkartıp haşlıcağımız yumurtanın çatlamaması için toplu iğneyle delin çatlamıcak su almıcaktır.

Yeşil sebzelerin lüx restoranlardaki gibi pişince rengi değişmesin istiyorsanız!


 Brokoli, Yaprak Sarması, Borulce, Deniz Borulcesi gibi yesiller kaynattiktan sonra karariyor mu? Çözümü kaynatma suyuna kaynamadan önce 2 cay kasigi cep sodasi ve Yarim limonu sıkıp icine atın sanki hic haslanmamis gibi yemyesil kalacaktir.... Lux restoranlardaki gibi


BİR BAŞKA ÇÖZÜM DE;
Yeşil sebzelere renk veren klorofildir. Klorofilin sabitleşmesi için sebzeleri pişirmeden önce bol tuzlu suda bekletmek gerekir. Böylece sebzeler pişerken de rengi değişmez.

Alüminyum Tencereler Nasıl temizlenir

Alüminyum tencerelerde su kaynatıp içinde bişeyler haşlandığı zaman veya en çok da bulaşık makinasında yıkandıkları zaman siyah lekeler oluşur. Hiç canınızı sıkmayın, çünkü çözümü var. İçinde kuzukulağı pişirin veya süt kaynatın. Tencerenin dış yüzeyini temizlemek için de, biraz zeytin yağı ile birkaç damla alkolü karıştırıp bununla silin veya ince bulaşık teliyle arap sabunu kullanarak ovun göreceksiniz tencereleriniz yeni gibi olur. Ben evde pratik olması açısından diğer yöntemlerden önce arap sabunu ve tel kullanarak 1-2 dakikada bu işi hallediyorum.

Alüminyum tencerede yemek yaparken mercimek büyüklüğünde 2 parça limon tuzu atarsanız tencerenizin iç kısmı kararmayacaktır.

Balmumu Lekesi Nasıl Temizlenir

Lekeli bölgeye bir kurutma kâğıdı serip balmumunu emmesi için üzerinde sıcak ütüyü gezdirin.

Ayakkabılardaki Küf Lekesi Nasıl Temizlenir

Yumuşak bir beze gliserin sürerek küflü kısımlar silinirse tertemiz olur.

Beyaz Şarap Lekesi Nasıl Temizlenir

Leke taze ise deterjanla yıkamak kâfidir. Fakat lekenin eski olması durumunda, Kumaş beyaz ise çamaşır suyu, kumaş renkli ise oksijenli su kullanın.

Bira Lekesi Nasıl Çıkar


Ilık suya beyaz ispirto ilave ederek bununla silin. lekeler yok olur.

Aynaya Sinek Konmaması İçin Çözüm

Çiğ patatesi kesip aynalarınızı önce bununla ovun. Sonra içine az miktarda alkol katılmış suyla silin. Böylelikle aynalarınıza sinek konmasını önlemiş olursunuz.

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Kahverengi ayakkabı siyaha nasıl boyanır

Kahverengi ayakkabılarınızı siyaha boyamak istiyorsanız, boyama işleminden evvel çiğ patatesle ovalayıp siyah cila sürün.

ACİLEN ZAYIFLAMAK İSTİYORUM METABOLİZMA DİYETİ

Aslında zayıflama işi uzun vadede yapılırsa daha sağlıklı olur. Fakat bazen insan öyle bir bunalıma giriyor ki hemen bugün bişeyler yapıp zayıflasam diye düşünüyoruz. Acil zayıflamak istiyorum diyorsanız işte size önerebileceğim muhteşem bir diyet listesi:
                 1.GÜN
SABAH: 1 fincan sütsüz nescafe+ 1 küp şeker
ÖĞLE  :  2 katı yumurta+Haşlanmış ıspanak+2 domates
AKŞAM: 1 büyük biftek+Marul salatası(yağlı, limonlu)
                 2. GÜN
SABAH: 1 fincan sütsüz nescafe+1 küp şeker
ÖĞLE :   1 tane haşlanmış tavuk göğsü+marul salatası
AKŞAM: 1 kâse yoğurt+ 1 meyve
                 3.GÜN
SABAH: 1 fincan sütsüz nescafe+1 şeker+1 tost
ÖĞLE :  2 dilim salam+2 yumurta+salata(yağ,limon)
AKŞAM: Haşlanmış kereviz+1 domates+1 meyve
                4. GÜN
SABAH: 1 fincan sütsüz nescafe+1 şeker+1 tost
ÖĞLE:   1 bardak ananas suyu+1 kâse yoğurt
AKŞAM: 1 rendelenmiş havuç+1 katı yumurta+ beyaz peynir
                5. GÜN
SABAH: 1 rendelenmiş havuç (limonlu)
ÖĞLE:    Tereyağda kızarmış alabalık+ yeşil salata
AKŞAM: 1 büyük biftek+ salata veya 2 domates
                6. GÜN
SABAH: 1 fincan sütsüz nescafe+1 şeker+1 tost
ÖĞLE:  2 katı yumurta+1 büyük rendelenmiş havuç
AKŞAM: 1 tavuk göğsü (ızgara veya haşlama)+ salata(yağ, limon)
                7.GÜN
SABAH:  1 fincan şekersiz çay
ÖĞLE:     Hiçbir şey  yenmeyecek ( yağsız 1 tavuk göğsü ızgara yenilebilir, yanında bir kap salatayla birlikte)
AKŞAM: 1 kuzu pirzola+ 2-3 adet meyve

NOT: Bu metabolizma diyeti'ni 13 güne tamamlamak isterseniz. 7. günden sonra tekrar başa dönüp 6 gün daha aynı listeden devam etmeniz gerekiyor. Zaten bir haftada gereken sonuca ulaşmanız mümkün, ama gidebildiğiniz kadar gidin. Yalnız 13 günü geçmeyin.

Kıyafetlerin renklerinin bozulmaması için ne yapmalı

Kıyafetlerinizin güzelim renklerinin ilk günkü canlılığını ve parlaklığını koruyabilmek için son durulama suyuna beyaz sirke ilave edin.

Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır

Çamaşırlarınızın kat yerlerinde oluşan sarı lekeleri yok etmek için, çiğ sütle ıslatıp, güneşte kuruttuktan sonra deterjanla yıkayın.

Çamaşırların Bembeyaz Olması İçin Pratik Çözüm

Kaynatma suyuna birkaç parça beyaz yumurta kabuğu ve çamaşır sodası koyarsanız bembeyaz olur.

Ceviz Lekesi nasıl çıkarılır

Pamuklu bir bez parçasını sirkeye batırıp lekelere sürtün, lekeler yok oluncaya kadar sürtmeye devam edin. Sonra da soğuk suyla yıkayın.

Çay Lekesi nasıl çıkar

Leke beyaz kumaş üzerindeyse; Limon suyuyla silip, soğuk suyla durulayın. Kumaşınız renkli ise; taze lekeyi yumurta sarısı ve su karışımıyla silin, leke eski ise gliserinli suyla silmek gerekir. Halıdaki çay lekesini ise eşit ölçülerde karıştıracağınız alkol ve sirke karışımıyla silmeniz yeterli olacaktır.

Çimento Lekesi nasıl çıkarılır

Çimento lekesinin üzerine sıcak alkol sirkesi dökün ve sürekli fırçalayın, leke kısa zamanda giderilir.

Çimen lekesi nasıl çıkarılır

Beyaz çamaşırlarda lekeyi nemlendirdikten sonra üzerine deterjan dökerek ovalayıp, çamaşır suyu eklenmiş ılık su ile yıkayın. Leke fazla inatçı ise; alkolle sildikten sonra iyice durulayın. Renkli çamaşırlarda ise aynı işlemi  çamaşır suyu kullanmadan yapın. Asetat içeren kumaşlarda bir ölçek alkole 2 ölçek su ekleyerek silin.

Çamur lekesi nasıl çıkarılır

Çamur lekesi genellikle kuru bir fırça yardımıyla çıkar. Fakat bazen de çok inatçı olabilir. Böyle durumlarda lekeyi, eşit miktarda su ve sirke karıştırarak siliniz.

13 Mayıs 2011 Cuma

Sakız lekesi nasıl çıkarılır

kıyafetinizin herhangi bir yerine sakız yapıştıysa canınız sıkılmasın.Tam lekenin arkasına bir naylonun arasına sarılmış buz koyun, sakız donuncaya kadar bekleyin sonra da bir fırça yardımıyla sakızları iyice fırçalayarak çıkarın.

Çikolata lekesi nasıl çıkarılır

Lekeyi gliserinle ovuşturup yağ emici iki kâğıt arasında bir süre bekletin.

Kozmetik lekesi nasıl çıkarılır

Tiner ve perkloretilen ile sildikten sonra, yıkayın. Sonra %5 oranında amonyak ilave edilmiş suyla silin.

Hardal lekesi nasıl temizlenir

Hardal lekesini çıkarmak kolaydır aslında.% 10 luk oksijen ile silip normal şekilde yıkayın.

Ketçap, Mayonez Lekesi Nasıl Çıkar

Amonyak ilave edilmiş az bir suyla lekeyi temizleyin. sonra perkloretilen ile silip normal şekilde yıkayın. 
Her ikisininde çıkardığı gazı solumamaya dikkat edin lütfen.

Çikolata lekesi nasıl temizlenir

Halı ve koltuktaki çukolata lekesi için
Halı ve koltuklardaki çukolata lekesini çıkarmak için bir kabın içine hazırlayacağınız ılık sabunlu suyla lekenin dış kenarından içe doğru silip üzerine talk pudra serpin. Bol miktarda serptiğiniz pudranın kurumasını bekleyin. Süpürdükten sonra eşit miktarda su ve alkolü karıştırıp birde bununla silin.

Deodorant lekesi nasıl çıkarılır

Kıyafetlerinizde oluşan deodorant lekelerini çıkarmak için, su ve amonyak eşit şekilde karıştırılarak bu karışımla silinir. Sonra da normal şekilde yıkanır.

Fondöten lekesi nasıl çıkarılır

Kıyafetinize bulaşan fondöten lekesini etere batırılmış bir bezle silip, sonra da sabunlu suyla yıkayınız.

12 Mayıs 2011 Perşembe

Mum lekesi nasıl çıkarılır

Kumaştaki mum lekesini çıkarmak için, önce fazlalıkları elinizle koparın, sonra yıkayın ve kuruduktan sonra da ütülerken lekeli kısmı iki adet kurutma kâğıdının arasına koyarak ütüleyin.

Mobilyadaki mum lekesini çıkarmak için, bir kartonla kazıyarak çıkarabildiğiniz kadarını çıkarın. Sonra sıcak suyla ovun. Sonra da eşit miktarda ketenyağı ve terebentin karıştırıp buna batırdığınız bir bezle iyice silin ve kurulayın.

Katran ve yağ lekesi nasıl çıkarılır.

Perkloretilen ve tinerle iyice silip, sonra suyla yıkayın. Beyaz ispirto ile işlemi tekrarlayın ve tekrar yıkayın.
    Bir diğer çözüm de; elinizden geldiği kadarını kazıyarak çıkarın, kalan kısmı bir miktar gliserin ile yumuşatın ve normal şekilde yıkayın.

10 Mayıs 2011 Salı

Ayaklardaki Nasır Nasıl Geçer

Ayaklarınızı, içerisinde şampuan bulunan 2 litrelik ılık suda 10 dakika bekletin. Sudan çıkardığınız ayaklarınıza bitkisel yağlar ya da kremlerle masaj yapın.Daha sonra ponza taşı ile ovun. Ayaklarınızı yastığın üzerine uzatıp, vazelin sürün. Nasırı pamuklu kadife bir kumaş parçası ile sarın her banyodan sonra bu işlemi tekrarlayın fakat, ayaklarınızı sardığınız kumaş parçasını her defasında değiştirin.
       Bu tarifimiz daha geç sonuç vermektedir. Daha kısa sürede sonuç alabilmek için ''nasır için kesin çözüm'' başlıklı yöntemimizi uygulayınız.

Ayak yorgunluğuna son

Ayaklarınızı, lavanta çiçeği yağı eklenmiş sıcak suya batırıp bir süre böyle bekletin. Çok çabuk rahatlarsınız. Böylece bütün yorgunluğunuz gider.

Boğaz ağrısı nasıl geçer

Boğaz ağrısına karşı, boğazınızı süzülmüş soğuk çayla gargara yapın iyi gelir.

Ayak Kokusuna Son

Ayaklarınızı, ılık çay dolu bir leğene daldırın.Her akşam yatmadan önce bu işlemi tekrarlayın. Göreceksiniz 10 günde ayak kokusu kalmayacak.
Bu konuda bir öneri de değerli okuyucumuz Kadir beyden geldi. Kendisine çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. 
 kadir memur
Baylar bayanlar, bir leğen suya göz kararı elma sirkesi ilave edin ve ayaklarınızı suya daldırın...

tek seferde 10 15 gün kokudan kurtulun ve her 15 günde bir tekrarlayın... ama günlük çoraplarınızı değiştirmeyi unutmayın!!!

Saçlarım ışıl ışıl parlasın istiyorum

Saçlarınızın parlaması için son durulamasını, süzgeçten geçirilmiş demli ve ılık çayla yapın.Bakın saçlarınız nasıl da ışıl ışıl parlayacak.