Ev İşleri, Güzellik, Sağlık, Pratik Bilgiler, Tasarruf, Kadın Erkek Herkes İçin Hayata Dair Her Konuda Püf Noktaları
23 Mayıs 2011 Pazartesi
Soğan Doğrarken Gözlerin Yaşarmaması İçin Ne Yapmak Gerekir
Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir kabın içinde soyun ve soyduktan sonra da su dolu kapta 15-20 dakika kadar bekletin. Bu şekilde su, soğanın acısını alacağı için gözleriniz yanmadan doğrarsınız.
Balık Kokusu Nasıl Yok Edilir
Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirke kaynatın.Birde kızartmaya başlamadan evvel sirkeyle ıslatılmış bir bezi ocağın kapağına veya yakın bir yere asın.
Domates kabuklarını soymanın kolay yolu
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp çıkarın. Göreceksiniz bıçak kullanmaya gerek kalmayacak elinizle çıkarabileceksiniz hemencecik.
Ekmek dilimlemenin kolay yolu
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmekleri dilimlemek zordur. Oysa bıçağın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay dilimleyebiliriz.
Kavanoz Kapağını açmanın kolay yolu
Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alabiliriz. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da sıkışan kapaktan kurtulabiliriz.
Bu şekilde açılan kapakları her yıl konserve yaparken tekrar tekrar kullanabilme şansınız olur.
Bu şekilde açılan kapakları her yıl konserve yaparken tekrar tekrar kullanabilme şansınız olur.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)