1. Bunun için kullanacağınız domatesler Linda ve Bursa denilen sivri etli cins domatesten kullanın çünkü hem sert hem de içi sulu değil.
A) Domateslerin ezik çürük olmamasına özen gösterin bol suyla yıkayın.
Domatesleri dörde bölün. (5 klilo domatese bu tuz ölçüsü iyi geldi)
üzerine 1 avuç kaya tuzu (turşuluk kalın iri tuz) serpin karıştırın. 2
saat kadar kabın içinde bekletin sulansın. Tuzlu olması lazımki
bozulmasın.
B) Büyük sini veya tepsiye resimde olduğu gibi sıralayıp güneşe koyun, mümkünse gece
gündüz yerinden kaldırmayın. Ortalama 5 günde kuruyor. Tepsinin dibinde
biriken suları almak kağıt havluyla sürekli kurulayın. Gece dışarıda bırakacak yerim yok
derseniz eve alın ertesi gün tekrar çıkarın.
2. İkinci bir yöntem de şu :
Eğer yeriniz müsait bahçeniz varsa
çamaşır telini bahçenin güneş alan yerine kurun. Üzerine tülü yayın.
Hazırladığınız domatesleri üzerine dizin sarkan tülü üzerine örtün
alttan üstten hava alacağı için başında zaman geçirip saldığı suyu
kurulamanız gerekmeyecek bu yöntem de denenmiş garantili
yöntemlerden.
NOT: Kuruyan domateslerinizi bez torbaya alıp ağzını bağlayın ve uygun bir
yere asın. Bir kısmını zeytinyağına yatırın. Uygun gördüğünüz her yerde
kullanın. Yağı da salatalarınızda, et marinelerinizde
kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder