Kırmızı et pişirirken, çabucak yumuşaması için etinizi kesinlikle sıvıyağda pişirmeyi denemeyin. Biftek olsun diğer et yemekleri olsun, kırmızı et kızartırken kesinlikle
tereyağ veya margarin kullanın, sıvıyağ eti sertleştirir. Sıvıyağ ile
yapacağınız yemeklerde bile bu böyledir.
Bir diğer yöntem ise;
Kırmızı eti arzu ettiğiniz gibi doğradıktan sonra sıvıyağ ve süt karışımında biraz bekletip daha sonra pişirme işlemine geçin...
Bu konuyla ilgili çok güzel bir çözüm de yine değerli üyemiz Devrim hanımdan geldi, kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyor, sevgilerimizi gönderiyoruz :)
Devrim hanım diyor ki : Kırmızı eti tavada bonfile kavurma vs. seklinde pisirdiniz hala sertmi?
Üzerine yarım portakal sıkın. Yumusacık olacaktır. (merak etmeyin
portakalın tadını almıyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder