İşkembe temizlerken geniş bir tencereye su koyup kaynatın içine 1 tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu ekleyin kaynayan suya işkembe parçalarını teker teker koyup bir iki çevirip çıkarın ve bıçakla sıyırın. Bakın karbonat işinizi ne kadar kolaylaştıracak. Hayretler içinde kalacaksınız.
Sıyırdığınız işkembeleri kötü kokusunun gitmesi için, tuz ve kabuklu limon dilimleriyle iyice ovalayıp öylece uzun süre bekletin. Bu işlem sonunda kötü kokusu tamamen yok olacaktır.
Değerli üyelerimizden Fatma hanımın önerisi de şöyle ...
Fatma Dilek Oktas Damar ben kirecle temizledım suıyla temizlemekten daha kolay. işkembeyi bir
kaba
alın üzerine 3 yemek kasığı kadar toz kirec atıp iyice ovalayın. yarım
saat kadar bekletın. elınızı vurur vurmaz pıslıgı gidecektır. mümkünse
delıklı süzgecin tersıne sürün biraz pırıl pırıl oluyor hemde mikropları
ölüyor.
Kendisine tekrar teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder