Ev İşleri, Güzellik, Sağlık, Pratik Bilgiler, Tasarruf, Kadın Erkek Herkes İçin Hayata Dair Her Konuda Püf Noktaları
24 Mart 2015 Salı
Bumbar Temizlemenin Püf Noktası
Bumbar temizlerken sıkıntı yaşamamak, en pratik yoldan bu işi halletmek gerekir. Çünkü eski usulde kaşık veya bıçak yardımıyla sıyırarak temizlemek oldukça zahmetli bir iş. O bakımdan bizim denemiş olduğumuz en pratik yöntemi sizlerle paylaşmak istedik.
Bumbar diğer bir deyişle mumbar temizlemeye başlamadan evvel bir kabın içinde bol su ile yıkayıp birer metre arayla kesilir. Ucunu içine ittirerek ters yüzü çevrilir ve bir çay bardağı elma sirkesi bir çorba kaşığı tuz atılarak iyice ovulur tekrar bol su ile duruladıktan sonra aynı işlem tekrarlanırsa bütün mumbarlar bir çırpıda kar gibi bembeyaz oluverir. Daha sonra iç hazırlanıp doldurmaya başlaya bilirsiniz. Yemek tarifleri sitemizde bumbar dolmasının nasıl yapıldığı en ince ayrıntısına kadar anlatılmıştır. Bakmak isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler, AFİYET OLSUN.Bumbar Dolması Nasıl Yapılır
http://yonetim-yemektarifleri.blogspot.com.tr/2011/05/bumbar-dolmas-nasl-yaplr.html
2 Mart 2015 Pazartesi
Göze Kaçan Yabancı Cisimler Toz, Kum, Kirpik, Sinek vs. Nasıl Çıkarılır? Göze Kaçan Cisimleri Çıkarmanın PÜF NOKTASI!.
Göze Kaçan Yabancı Cisimler Toz, Kum, Kirpik, Sinek vs. Nasıl Çıkarılır?
Göze Kaçan Cisimleri Çıkarmanın PÜF NOKTASI!.
Göze kaçan toz, kum, kirpik, sinek vs. gibi yabancıları cisimleri çıkarmak için hijyenik olmayan tülbent, kağıt yada peçete gibi malzemeler kullanmayın.
Bu cisimleri çıkarabilmek için tek yapmanız gereken şey;
Bir fincana kaynatılmış sğutulmuş su koyup gözünüzü bu suya daldırın ve sık sık açıp kapayın. 2-3 açıp kapamadan sonra gözünüzdeki her ne ise tamammen çıkacaktır. KESİN ÇÖZÜM !
Göze Kaçan Cisimleri Çıkarmanın PÜF NOKTASI!.
Göze kaçan toz, kum, kirpik, sinek vs. gibi yabancıları cisimleri çıkarmak için hijyenik olmayan tülbent, kağıt yada peçete gibi malzemeler kullanmayın.
Bu cisimleri çıkarabilmek için tek yapmanız gereken şey;
Bir fincana kaynatılmış sğutulmuş su koyup gözünüzü bu suya daldırın ve sık sık açıp kapayın. 2-3 açıp kapamadan sonra gözünüzdeki her ne ise tamammen çıkacaktır. KESİN ÇÖZÜM !
26 Şubat 2015 Perşembe
Yoğurt neden salyalanır, yoğurt neden süner? Yoğurdun sünmemesi için KESİN ÇÖZÜM !. Pratik bir yoğurt nasıl mayalanır?
Yoğurt neden salyalanır, yoğurt neden süner? Yoğurdun sünmemesi için KESİN ÇÖZÜM !.
Ev yapımı yoğurtlar zaman zaman salya gibi uzar. Bunun sebebini araştırdık.
Kimileri, hazır yoğurtla mayalanan yoğurt böyle olur dediler,
Kimileri, gebe ineğin sütüyle mayalanan yoğurt salya gibi süner dedi,
Kimileri ise mayalanacak sütün sıcaklığının düşün olması dedi
Yani anlayacağınız her kafadan bir ses çıktı. Biz de yaklaşık 2 yıldır yoğurdumuzu evde mayalıyoruz. Son 2 yoğurdumuz bu şekilde sündü, valla yoğurttan tiksindik. Fakat bunun sebebini ve çözümünü araştıralım bulalım dedik. Çünkü ev yoğurdu gibisi yok.
Yukarda saydığımız bütün sebepler yoğurdun salyalanmasına sebep olmaktadır doğru,
Bir de şu var: Bir gıda mühendisinden;
Sünme,yoğurtlarda pıhtı kitlesinin birbirine yapışarak ip gibi uzamasıyla kendini belli eder. Sütün ısıtılması sırasında ölmeyen bazı sporların üremesi ve yoğurdun istenmeyen bir görünüm kazanmasıdır. Kullanılan mayada yapışkanlık yapan mikroorganizmanın bulunması ve inkübasyonun çok düşük derecede yapılmış olması buna sebep olabilmektedir. Böyle durumlarda kullanılan aletler sterilize edilmeli ve kullanılan maya değiştirilmelidir.
Sütçüye sorduk:
Gebe inegin sütünden yapılan yoğurt şartlar ne olursa olsun süner dediler. Yani anlayacağınız bundan sonra süt alırken ineğin gebe olup olmadığını da sormamız gerekiyor demekki :)
Ulaştığımız son bilgiye göre; Antibiotik verilen ineğin sütünden yapılan yoğurt salyalanmaya mahkumdur dediler.
Katı yoğurt sevenlere pratik bir yoğurt mayalama tekniği:
Sütü cam kaplara koyup istenilen ılıklığa geldikten sonra yeterli miktarda maya ilave edip ağzı açık şekilde fırına yerleştirin fakat fırını çalıştırmayın, akşamdan sabaha kadar harika bir yoğurt elde edersiniz.
Ev yapımı yoğurtlar zaman zaman salya gibi uzar. Bunun sebebini araştırdık.
Kimileri, hazır yoğurtla mayalanan yoğurt böyle olur dediler,
Kimileri, gebe ineğin sütüyle mayalanan yoğurt salya gibi süner dedi,
Kimileri ise mayalanacak sütün sıcaklığının düşün olması dedi
Yani anlayacağınız her kafadan bir ses çıktı. Biz de yaklaşık 2 yıldır yoğurdumuzu evde mayalıyoruz. Son 2 yoğurdumuz bu şekilde sündü, valla yoğurttan tiksindik. Fakat bunun sebebini ve çözümünü araştıralım bulalım dedik. Çünkü ev yoğurdu gibisi yok.
Yukarda saydığımız bütün sebepler yoğurdun salyalanmasına sebep olmaktadır doğru,
Bir de şu var: Bir gıda mühendisinden;
Sünme,yoğurtlarda pıhtı kitlesinin birbirine yapışarak ip gibi uzamasıyla kendini belli eder. Sütün ısıtılması sırasında ölmeyen bazı sporların üremesi ve yoğurdun istenmeyen bir görünüm kazanmasıdır. Kullanılan mayada yapışkanlık yapan mikroorganizmanın bulunması ve inkübasyonun çok düşük derecede yapılmış olması buna sebep olabilmektedir. Böyle durumlarda kullanılan aletler sterilize edilmeli ve kullanılan maya değiştirilmelidir.
Sütçüye sorduk:
Gebe inegin sütünden yapılan yoğurt şartlar ne olursa olsun süner dediler. Yani anlayacağınız bundan sonra süt alırken ineğin gebe olup olmadığını da sormamız gerekiyor demekki :)
Ulaştığımız son bilgiye göre; Antibiotik verilen ineğin sütünden yapılan yoğurt salyalanmaya mahkumdur dediler.
Katı yoğurt sevenlere pratik bir yoğurt mayalama tekniği:
Sütü cam kaplara koyup istenilen ılıklığa geldikten sonra yeterli miktarda maya ilave edip ağzı açık şekilde fırına yerleştirin fakat fırını çalıştırmayın, akşamdan sabaha kadar harika bir yoğurt elde edersiniz.
20 Şubat 2015 Cuma
Doğal Yolla Orgazm Olmanın PÜF NOKTASI !..
Doğal Yolla Orgazm Olmanın PÜF NOKTASI !..
Cinsel istek, gayet insani bir durum fakat normalinden fazlası rahatsızlık olarak kabul edilmektedir. Her zaman partneriniz yanınızda bulunmayabilir. Böyle bir durumda cinsel istek duyduğunuzda klitoristeki kıpırtıyı durdurmak için bir parça kırmızı et çiğ olarak cinsel bölgeye konulursa bu kıpırtıyı durduğunu göreceksiniz.
KLİTORİS
Klitoris, kadınlarda vajinanın üstünde bulunan erektil cinsel organ. Erkek penisinin homoloğudur.
20 Ocak 2015 Salı
Spazm Çözücü Gaz Giderici Doğal Çay
Gaz Çıkarmanın Püf Noktası
Spazm Çözücü Gaz Giderici Doğal Çay Tarifi
Eğer limon suyu kullanamıyorsanız 1 su bardağı kaynar su içerisine 1 tutam melisa (oğul otu) koyarak 5-6 dakika demleyip için.
15 Ocak 2015 Perşembe
Öksürük Kesen ve Enerji Veren Müthiş Karışım
8 Ağustos 2014 Cuma
Kilo Aldıran İçecek Tarifi - Kilo Almak İçin İştah Açıcı Bitkisel İçecek Nasıl Yapılır ?
Kilo Aldıran İçecek Tarifi-Kilo Almak İçin İştah Açıcı Bitkisel İçecek Nasıl Yapılır ?
1 su bardağı kaynamış sütün içine;
1 tatlı kaşığı dövülmüş kakule
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal
ilave edip 10 -15 dakika demlendirip süzdükten sonra sabah aç karnına için, her sabah yeni demleyerek bu karışımdan tükettiğiniz taktirde iştahınız açılacaktır.
Kişilerde iştah problemi psikolojik olabileceği gibi vücuttaki bir rahatsızlıktan dolayıda kaynaklanabilir.Kilo alamama problemi için iştah açıcı yicekler hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki makalemize göz atabilirsiniz.
Acıktıran yiyecekler
Greyfurt: Diyet yapıyorsanız uzak durmanız gerekenlerden biri de greyfurttur. Kansere karşı koruyucu olan greyfurtun yağ yakıcı özelliği olsa da, kötü yanı iştah açıcı özelliğinin de bulunmasıdır.
Karalahana: Karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen kara lahana, ayrıca iyi bir iştah açıcıdır.
Patates: Patatesin yapısında bulunan bileşikler kan basıncını düşürücü etki gösterir; bu endenle glisemik endeksi yüksek olan yiyecekler arasında bulunan patates, özellikle kızartma şeklinde pişirilirse çok çabuk acıkmanıza neden olur.
Kırmızı Biber: Kolesterolü önleyici özelliği bulunan kırmızı biber iştah açar. Bu nedenle acı bir yemek yediğinizde doyduğunuzu çok kolay anlayamazsınız.
Nohut: Mideyi temizleyerek iştah açan nohut, sağlık açısından yararlı olsa da kilo verirken çok fazla tüketilmemesi gereken bir kurubaklagildir.
İncir: Kilo Aldırıcı özelliği bulunan incir iştah açar, bu nedenle diyet döneminde yemeniz tavsiye edilmez.
Havuç: Havucun kalorisi ve glisemik endeksi diğer sebzelere göre daha yüksektir. Bu nedenle acıktırıcı özelliği olan havucun diyetlerde bulunmaması gerekir.
Tuz: Tuz iştah açıcı özelliğe sahiptir. Çok tuzlu bir besinin ardından Tatlı yeme isteğinin doğması, kan şekerinizdeki dalgalanmalar yüzündendir. Özellikle diyette tüketimden kaçınılmalıdır.
Tarçın: Kokusuyla özellikle tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın da çok çabuk acıktıran baharatlardandır.
Mısır: Glisemik endeks değerinin yüksek olması nedeniyle kan şekeri seviyesini yükselten mısır, yendikten sonra açlık hissi uyandırır. Bu nedenle diyet yapanların uzak durması kilo almak isteyenlerin de sık sık tüketmesi gereken bir besindir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)