Göz Çevresindeki Yağ Bezesine Bitkisel Çözüm Tedavisi
Bir su bardağı ekşi nar suyuna yarım su bardağı sirke karıştırn. Bu suya bir parça pamğu batırıp Sivilce üzerine kompres yapın.
2 su bardağı suya 2 çorba kaşığı ıhlamur koyup 20 dakika kaynatın. Daha sonra temiz bir tülbentten geçirerek süzün. Bu suya batırdığınız yumuşak bir havlu ile Yağ Bezesi üzerine kompres yapın.
Yağ Bezesi Bitkisel Çözüm
Önce yüzünüzü güzelce yıkayın. Sonra nemlendirici kremle 10 dakika kadar masaj yapın. 6 bardak suyun içine 1 avuç kuru Papatya koyup 10 dakika kaynatın ve temiz ince bir tülbentten geçirerek süzün.
Biraz soğuduktan sonra yumuşak bir havluyu bu suyun içine batırıp Yağ Bezesi olan bölgelere yüzünüze koyun. Havlu soğuyunca işlemi tekrarlayın. Sonra temiz bir parça pamukla yüzünüzü silin.
Bir bardak sirkenin içine bir avuç kuru erik koyup 10 dakika kadar bekletin. Sonra erikleri sirkenin içinden çıkartıp Yağ Bezesi Sivilce üzerine sürün.
Yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra yağ bezesinin veya sivilcenin üzerini alkolle ovun ve kuruduktan sonnra cildinizi pudralayın.
Yarım su bardağı limon kolonyasının içine bir avuç adaçayı koyup 2 gün bekletin. Yağ Bezesi ya da Sivilce kuruyana kadar küçük bir parça pamukla her gün sadece Sivilce üzerine sürün.
Akşamları yüzünüzü yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile silerseniz yağ bezelerinin yanısıra cildinizdeki lekelere de faydası olduğunu göreceksiniz.
Ev İşleri, Güzellik, Sağlık, Pratik Bilgiler, Tasarruf, Kadın Erkek Herkes İçin Hayata Dair Her Konuda Püf Noktaları
3 Mart 2014 Pazartesi
2 Mart 2014 Pazar
Seratonini Arttır Mutlu Ol
Muz ye seratonini arttır,
Yeşil yapraklı sebze ye enerjini çoğalt
Ceviz omega-3 ye beynini besle
Himalaya tuzu kullan sakinleş,
Yulaf ye depresyonu hafiflet,
Kırmızı biber ye depresyonu azalt,
Bol bol su iç, enerjin bol, stresin az olsun,
Yeşil yapraklı çiğ sebze suyu iç enerjin tavan yapsın,
Çiğ badem ye beynini besle,
Yürüyüş yap, zihnini boşalt seratonin artsın...
Yeşil yapraklı sebze ye enerjini çoğalt
Ceviz omega-3 ye beynini besle
Himalaya tuzu kullan sakinleş,
Yulaf ye depresyonu hafiflet,
Kırmızı biber ye depresyonu azalt,
Bol bol su iç, enerjin bol, stresin az olsun,
Yeşil yapraklı çiğ sebze suyu iç enerjin tavan yapsın,
Çiğ badem ye beynini besle,
Yürüyüş yap, zihnini boşalt seratonin artsın...
27 Şubat 2014 Perşembe
Yanığa Karşı Mucize Çözüm
Yurt dışından bir arkadaşımdan gelen bir e-mail için "aaa iyi oldu aklımızda bulunsun ilk yardım olarak" falan gibi bir teşekkür notu geçtim içimden.
5-10 dakika sonra da mutfakta yemek yapmaya koyuldum, bir yandan da bu maili düşünüyorum, acaba sahiden de işe yarıyor mu falan gibi, nasıl oluyor, acaba hafif yanıklarda mı işe yarar, bir de ekmek fobisi var ya hepimizde, bak şimdi şu unun marifetine.
Bir bilene sorayım işin kimyası nedir falan diye düşünürken, ufak bir tavada kızartma yapacağım, tavanın altını açtığımı unutup yağı elimle tavaya sıvazlayayım dedim ve tabiiii cızzzz. Sol el parmak uçları uffff o biçim yani. Nasıl acıyor!!!
Hemen kabarıverdiler ben dolaptan un çıkarana kadar, ama hemen elimi soktum unun içine. Acı macı kalmadı, oooohhh. Un torbası elde 10 dakika yemek yapmaya devam ettim, Sonra elimi çıkarınca şaşkına döndüm!!! Hiiiiiiç bi şeycik kalmamış, parmaklar aaaaynennn eskisi gibi, ne ağrı, ne sızı, ne su toplama, vs.
Şimdi hepinize tavsiye hemen bir kavanoza un koyup buzdolabınıza koyun, aramaya uğraşmamak kızgın yağ ile bir iş yapacağınız zaman dolaptaki unu hazır tutun.
Denildiğine göre un soğuk olunca daha iyi hissediyormuş insan.
SEVDİKLERİNİZ DE OKUYABİLSİN DİYE LÜTFEN PAYLAŞALIM..!!
OKUDUYSANIZ ve BEĞENDİYSENİZ, BAŞKALARI DA OKUSUN DİYE PAYLAŞIR MISINIZ?
En güncel ve faydalı sağlık bilgilerini almak isteyenler facebook sayfamızı tıklayarak beğensinler..
21 Şubat 2014 Cuma
Suyu Doğru Zamanda İçmek Gerekir
- Uyandığınızda 2 bardak su içmek, iç organlarını harekete geçirir.
- Yemeklerden 30 dakika önce 1 bardak su içmek, sindirime yardımcı olur.
- Duş almadan önce 1 bardak su içmek, tansiyonun yükselmesini önler.
- Yatmadan önce 1 bardak su içmek, beyin kanaması ve kalp krizini önler.
Keçi Sütünün Faydaları
Keçi Sütünün Faydaları:
Normal süte oranla çok daha fazla kalsiyum, magnezyum ve vitamin içeriyor. Bu nedenle de kemik gelişimine son derece faydalıdır.
Kansere karşı korumada etkili olan selenyum bakımından zengindir.
Kolonda zararlı bakterilerin bulunmasını engeller.
Kolay hazmedilebilir olması açısından hazımsızlık ve kabızlık sorunu yaşayanlara tavsiye edilir.
Keçi sütü düzenli olarak kullanıldıgında egzema, astım ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının azalmasına yardımcı oluyor.
Varis tedavisinde destekleyici olarak kullanılıyor.
20 Şubat 2014 Perşembe
Salepin Faydaları Yararları
Salepin Faydaları Yararları
Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden olan salepin bir çok faydalı etkisi ortaya çıktı.
Dondurma üretiminin yanı sıra soğuk kış günlerinde tüketilen ve yüzyıllardır kullanılan bir içecek olan salebin, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde doğal olarak yetişen bazı orkidelerin yumrularından elde ediliyor..
Salepin, soğuk günlerde vücudu sıcak tutan, soğuk algınlığına karşı direnç veren, özellikle sütle hazırlandığında besleyici, geleneksel bir içecek olduğunu, salebin kronik ishali kesici etkisinin bulunduğunu da biliyoruz.
''AFRODİZYAK ETKİSİ DE VAR''
Salebin yapıldığı orkide yumrularının içinde bulunan bazı maddelerin, boşaltım sistemi hastalıklarında tedavi edici özelliği bulunduğuna dikkat çekmeliyiz.
''Salebin bağırsak rahatsızlıklarına, soğuk algınlıklarına ve öksürüğe karşı etkileri halk arasında çok eski dönemlerden beri bilinmekte ve bu içecek yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca afrodizyak etki göstermektedir. Türklerin saleple tanışması çok eski dönemlere rastlamaktadır. İslamiyetin kabulüyle birlikte, İslam dininin yasakladığı şarap ve kımız gibi alkollü içkilerin yerini boza, şıra ve salep gibi alkolsüz içecekler almıştır. Şıra daha çok yaz aylarında tercih edilirken, boza ve sıcak servis edilen salep kış aylarında içilmektedir.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahlar için hazırlanan kuvvet macunlarına zencefil, kişniş, sinameki, çörekotu, Hindistan cevizi, anason gibi birçok şifalı bitkinin yanı sıra salep de eklenmekteydi. Yine o dönemde kış aylarında sokaklarda güğümlerle salep satılmakta, büyük ve kulpsuz porselen fincanlarda salep içilmekteydi.''
''1 KİLO KURU SALEP ELDE ETMEK İÇİN 2 BİN 600 ORKİDE''
Botanik uzmanlarının, dünya tıbbi bitki ticareti sıralamasında 3. sırada bulunan Türkiye'de, salebin, doğal ortamlarının tahrip edilmesi ve aşırı söküm yüzünden yok olmaya başladığını belirttiklerini dile getirerek, 1 kilogram kuru salep elde edebilmek için ortalama 2 bin 600 civarında orkideye ihtiyaç duyuluyor.
Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden olan salepin bir çok faydalı etkisi ortaya çıktı.
Dondurma üretiminin yanı sıra soğuk kış günlerinde tüketilen ve yüzyıllardır kullanılan bir içecek olan salebin, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde doğal olarak yetişen bazı orkidelerin yumrularından elde ediliyor..
Salepin, soğuk günlerde vücudu sıcak tutan, soğuk algınlığına karşı direnç veren, özellikle sütle hazırlandığında besleyici, geleneksel bir içecek olduğunu, salebin kronik ishali kesici etkisinin bulunduğunu da biliyoruz.
''AFRODİZYAK ETKİSİ DE VAR''
Salebin yapıldığı orkide yumrularının içinde bulunan bazı maddelerin, boşaltım sistemi hastalıklarında tedavi edici özelliği bulunduğuna dikkat çekmeliyiz.
''Salebin bağırsak rahatsızlıklarına, soğuk algınlıklarına ve öksürüğe karşı etkileri halk arasında çok eski dönemlerden beri bilinmekte ve bu içecek yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca afrodizyak etki göstermektedir. Türklerin saleple tanışması çok eski dönemlere rastlamaktadır. İslamiyetin kabulüyle birlikte, İslam dininin yasakladığı şarap ve kımız gibi alkollü içkilerin yerini boza, şıra ve salep gibi alkolsüz içecekler almıştır. Şıra daha çok yaz aylarında tercih edilirken, boza ve sıcak servis edilen salep kış aylarında içilmektedir.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahlar için hazırlanan kuvvet macunlarına zencefil, kişniş, sinameki, çörekotu, Hindistan cevizi, anason gibi birçok şifalı bitkinin yanı sıra salep de eklenmekteydi. Yine o dönemde kış aylarında sokaklarda güğümlerle salep satılmakta, büyük ve kulpsuz porselen fincanlarda salep içilmekteydi.''
''1 KİLO KURU SALEP ELDE ETMEK İÇİN 2 BİN 600 ORKİDE''
Botanik uzmanlarının, dünya tıbbi bitki ticareti sıralamasında 3. sırada bulunan Türkiye'de, salebin, doğal ortamlarının tahrip edilmesi ve aşırı söküm yüzünden yok olmaya başladığını belirttiklerini dile getirerek, 1 kilogram kuru salep elde edebilmek için ortalama 2 bin 600 civarında orkideye ihtiyaç duyuluyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)