11 Haziran 2011 Cumartesi

Sütün Kesilmesini Önlemek İçin Ne Yapılır

Tencereye bir kahve kaşığı karbonat koyarsanız kesilme olasılığını azaltmış olursunuz.

Pilavın Tane Tane Olması İçin Ne Yapmak Lazım

Pilavınızın tane tane ve beyaz olması için, pişireceğiniz tencereye incecik bir dilim limon koyun. Ayrıca pilavın pirincini yıkadıktan sonra süzüp iyice (helva kavurur gibi) kavurun. Daha sonra suyunu ve tuzunu ve limon dilimini ilave ederek pişmeye bırakın. Suyunu tam çekmeden ateşi söndürüp dinlenmeye bırakın ki, ısıtırken dibi yapışmasın.

Patates Kızartmanın Püf Noktası

Patates kızartırken iki şeye dikkat edin.
      1. Soyup doğradıktan sonra bol su ile çalkalayıp, kuru bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.
      2. Kızarttığınız patatesleri hemen tabağa alıp tuzlayın. Çünkü tuz fazla yağı ve buharı emerek kızartmanın çıtır olmasını sağlar.

10 Haziran 2011 Cuma

Patateslerin Filizlenmemesi için Ne yapmak lazım

Patates çuvalının içine 1 tane elma koyup, güneş görmeyen serin bir yerde saklarsanız patatesleriniz 2 ay boyunca filizlenmeden ve büzüşmeden durur. 2 ay sonra elmayı değiştirip, yerine yenisini koyun.

9 Haziran 2011 Perşembe

Kırmızı Lahananın Salataya Renk Vermesi İçin Ne Yapılır

Lahanayı ince ince kıyıp üzerine limon suyu sıkıp karıştırın. Diğer malzemeleri doğrayana kadar böyle
beklerse kıpkırmızı olur, salataya çok güzel renk verir.

Kırmızı lahana nasıl yenmeli



Pastaların Gevrek Olması İçin Ne Yapmak Lazım

Pastaların daha gevrek olması için (tatlı-tuzlu farketmez) hamurun içine 1 çay kaşığı tuz atın.
pasta püf noktası

8 Haziran 2011 Çarşamba

Yiyeceklerin Hormonlu Olduğu Nasıl Anlaşılır

Günümüzde meyve ve sebzeler, olgunlaşmadan toplanıp pazar ve marketlere getiriliyor. Bunların daha iyi olgunlaşması için bir kese kâğıdı içerisinde güneşte birkaç gün bekletilmesi gerekir. Eğer bu zaman içerisinde çürümüşse zaten hormonludur.
Hormonlu gıdaların püf noktası