Ev İşleri, Güzellik, Sağlık, Pratik Bilgiler, Tasarruf, Kadın Erkek Herkes İçin Hayata Dair Her Konuda Püf Noktaları
10 Haziran 2011 Cuma
Patateslerin Filizlenmemesi için Ne yapmak lazım
Patates çuvalının içine 1 tane elma koyup, güneş görmeyen serin bir yerde saklarsanız patatesleriniz 2 ay boyunca filizlenmeden ve büzüşmeden durur. 2 ay sonra elmayı değiştirip, yerine yenisini koyun.
9 Haziran 2011 Perşembe
Kırmızı Lahananın Salataya Renk Vermesi İçin Ne Yapılır
Lahanayı ince ince kıyıp üzerine limon suyu sıkıp karıştırın. Diğer malzemeleri doğrayana kadar böyle
beklerse kıpkırmızı olur, salataya çok güzel renk verir.
Kırmızı lahana nasıl yenmeli
beklerse kıpkırmızı olur, salataya çok güzel renk verir.
Kırmızı lahana nasıl yenmeli
Pastaların Gevrek Olması İçin Ne Yapmak Lazım
8 Haziran 2011 Çarşamba
Yiyeceklerin Hormonlu Olduğu Nasıl Anlaşılır
Çukolata Sosunun Püf Noktası
Çay Demlemenin Püf Noktaları
Kışın içimizi ısıtan çay pekçoğumuz için, vazgeçilmez bir içecek. İyi bir çay içmek için, demlik porselen, cam veya çelik olmalı, iyi su kullanılmalı, su aşırı derecede ve uzun süre kaynatılmamalıdır.Demlenme süresi ortalama 20 dakikadır.
Bitki çayları da demleme süresi sonunda demlikten çıkarılmalıdır.
Sallama çaylara önem vermeyin. Çay harmanının tozlu kısmını o küçücük paketlere koyuyorlar. Kolaylık olsun diye birçok insan bunları tercih etmek durumunda kalıyor. Ama mümkün olduğu kadar almamaya özen gösterin. Normal paket çaylar da bazen tozlu gibi olduğunda demliğe kuru çayı koyduktan sonra bunu sıcak suyla yıkayanlar var, bu uygulama çok yanlış. Çayı hiç yıkamayın demiyorum, yıkayın fakat, ta en başta ocağa çay suyu koyarken demliğe de çayı atıp soğuk suyla çalkalayıp süzün, alttaki su kaynayıncaya kadar demlik ısınsın. Kaynayan suyla da çayınızı demleyin bakın pırıl pırıl bir dem olacaktır.
Bitki çayları da demleme süresi sonunda demlikten çıkarılmalıdır.
Sallama çaylara önem vermeyin. Çay harmanının tozlu kısmını o küçücük paketlere koyuyorlar. Kolaylık olsun diye birçok insan bunları tercih etmek durumunda kalıyor. Ama mümkün olduğu kadar almamaya özen gösterin. Normal paket çaylar da bazen tozlu gibi olduğunda demliğe kuru çayı koyduktan sonra bunu sıcak suyla yıkayanlar var, bu uygulama çok yanlış. Çayı hiç yıkamayın demiyorum, yıkayın fakat, ta en başta ocağa çay suyu koyarken demliğe de çayı atıp soğuk suyla çalkalayıp süzün, alttaki su kaynayıncaya kadar demlik ısınsın. Kaynayan suyla da çayınızı demleyin bakın pırıl pırıl bir dem olacaktır.
Hazımsızlığa Karşı Ne Yapmak Lazım
Hazım zorluğu çekenlerin bol bol kuru kayısı yemeleri tavsiye edilir. Bununla birlikte tarçın da hazmı kolaylaştırır. Akşam yatmadan önce 5-6 tane kayısı yiyip üstüne 1 bardak ılık su içmek probleminizi kesin çözer. Kabk tarçını kaynayan suda 20 dakika bekletip içmek de hazımsızlığa karşı faydalıdır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)